16 érdekes dolog, amire valószínűleg soha nem volt időd, hogy “ráguglizz”

Csupán a képzelet szabhat határt a Google-s kereséseinknek, és amit azon a felületen nem találunk, az vagy nem létezik, vagy a hivatalos dokumentumai megsemmisültek, vagy valaki mástól kell megkérdezni, aki elég sokat tud a nagyvilágról és esetleg tudhatja amire kíváncsiak vagyunk. Ha voltak valaha olyan kérdéseid, amire sosem kaptál választ, például, hogy a juharszirupos üvegen miért van fülecske, vagy, hogy a fogkrémnek miért vannak színes csíkjai, akkor jó helyen jársz, mert ezeket mind elmondjuk neked.

1, Mi az a lyuk a kamera és a vaku között az iPhone készülékeken?

Ez egy mikrofon, ami felveszi a hangot amikor valaki a hátsó kamera által készít videót.

2, Furcsa jel a hátizsákon

Ez egy olyan kis rész, amire eredetileg jégcsákányokat rögzítettek a hegymászók túrázás során. Ma már azonban semmi funkciója, de már csak szimbolikus értéke miatt sem távolítják el.

3, Miért van a lakat alján pici lyuk?

Ez a lyuk azért van rajta, hogy a belefolyt esővíz ki tudjon csöpögni, illetve, hogy a belefagyott víz ne tegyen kárt annak szerkezetében. Nem utolsó sorban ezen a lyukon keresztül lehet a lakatot megolajozni.

4, Mit jelentenek a színes csíkok a fogkrémes tubusokon?

Ezek a színes csíkocskák azért kerülnek rá a termékre, hogy a gyártósoron lévő gépek szenzorai tudják hol kell lezárni, levágni, vagy épp ragasztani a terméket.

5, Miért ilyen alakúak a borospoharak?

Egyetlen célja van ennek a talpnak, ami nem más, minthogy megakadályozzuk, hogy a bor a kezünk melegétől felmelegedjen.

6, Miért van a juharszirupos üvegen kis fülecske?

Eleinte juharszirupokat 5 gallonos üvegekben értékesítették, és nagyon nehéz lett volna belőle kiönteni a szirupot, ha nem tesznek rá fogantyút. A szirupok űrtartalma egyre csak csökkent ám ez nem akadályozta meg a gyártókat abban, hogy továbbra is ilyen fülecskéket tegyenek rá. Ez már szó szerint szimbólum.

7, Hogyan kell egy banánt helyesen megpucolni?

Hivatalosan azon az oldalon kell megkezdeni, ahol letéped a fürtről.

8, Tudjuk, hogy elsőre hihetetlennek hangzik, de Barbi babának van vezetékneve, sőt középső neve is, ami nem más, mint Barbara Millicent Roberts.

9, Vajon ki találta fel a tűzcsapot?

Senki sem tudja pontosan, hogy ki is volt az, aki feltalálta a tűzcsapot, még a mindent tudó Google sem. Ez azért van, mert az ezzel kapcsolatos hivatalos papírok egy irodai tűz során elégtek.

10, Mit gondolsz melyik a legkárosabb emberi szokás?

Az ürítés. Egyetlen nap körülbelül 30.000 fát vágnak azért ki, hogy WC papírt csinálhassanak belőle.

11, Szerintetek miért hívják a mozielőzeteseket “trailer-nek” mikor azok valójában utánfutót jelentenek?

Eleinte ezeket az előzeteseket a mozifilm levetítése után mutatták be, ezért is kapta a bizonyos trailer nevet. Viszont hamar rájöttek, hogy a vetítés után már senki sem marad a terembe, hogy megnézze mi lesz a stáblista után, ezért úgy döntöttek, hogy ezeket előre vetítik le, viszont nevüket megtartották.

12, Tudtad, hogy a croissant nem a francia emberek találták fel?

Az emberiség 99,9\%-a gondolja úgy, hogy a croissant bizony Franciaországból származik, pedig nem. Valójában Bécsben készítették el a legelső ilyen jellegű péksüteményeket.

13, Miért vannak lekerekítve a repülőgépek ablakai?

1953-ig minden repülőgépen négyzet formájú ablak volt ám nagyon sok repülőgép-szerencsétlenség-történt, mivel annak sarkai voltak a repülő gyengepontjai. Annak érdekében, hogy ezt orvosolják, az összes ablakot lekerekítettre csinálták. Az elején hozzáfűzött reményeknek pedig eleget tett.

14, Miért hívják “sneakernek” (vagyis magyarul: lopakodónak, settenkedőnek) az ilyen sportcipőket?

Roppant egyszerű a válasz. Ezeket a cipőket gumitalpakkal látták el, melyek nem bocsátanak ki semmilyen hangot sétálás közben. Ez az oka a névválasztásnak.

15, A klaviatúrán látható billentyűk miért nem ABC sorrendben vannak?

Az írógépeken eleinte ABC sorrendbe voltak állítva a betűk, ám a gépírók nagyon hamar elfáradtak néhány betűpár leírása közben, például a o-u, e-i, e-a, t-h, s-e. Annak érdekében, hogy korrigálják ezt a helyzetet megalkották ama is ismert QWERTY billentyűzetet.

16. Az USB logó

Senki sem tudja elképzelni, hogy bármely elektronika kapcsolódik a vízhez. De az USB-logó finoman kapcsolódik a vízhez. Poseidon, a Tenger és más vizek istenének háromszögét modellezik.

via

betöltés...