13 híresség, aki meghalt anélkül, hogy észrevettük volna

Az élet zajlik. Ez tény. De néha annyira hektikus, hogy hajlamosak vagyunk elmulasztani néhány fontosabb eseményt – és ezek az események nem mindig pozitívak. Például, amikor megnézel egy régi filmet, egy olyan színésszel, akiről teljesen elfelejtetted, hogy mi van vele, rájössz, hogy közel 20 évvel ezelőtt elhunyt.

Hát ez történt velem mostanában, és elgondolkodtatott – hány híres ember halt meg, anélkül, hogy tudatosult volna bennem?

Nos sajnos ez a lista sokkal hosszabb, mint gondoltam. Nézzétek meg.

1. Richard Attenborough

A név olvasása után elsőre valószínűleg a srácra gondoltál, aki narrátor rengeteg látványos vadvilági dokumentumfilmben – de ő David. Ő itt a testvére, aki olyan filmekben szerepelt, mint a Jurassic Park és A nagy szökés. 2014-ben meghalt a szívbetegségben.

2. Michael Clarke Duncan

Emlékszel a Halálsoron című filmre? Már ő is halott. Sokan nem tudnak róla, de az ikonikus színész szívrohamot kapott 2012-ben.

3. Jean Stapleton

Stapleton egy fantasztikus színész, aki itthon a Tövismadarak című sorozatban volt ismert. 90 évesen hunyt el 2013-ban.

4. James Avery

A leghíresebb szerepe a Kaliforniába jöttem sorozatban volt, óriási rajongótábora volt egészen a haláláig. 2013-ban halt meg, mindössze 68 évesen.

5. Harold Ramis

Még ha nem is ismered a nevét, biztosan felismered az arcát. Olyan filmekben szerzett vidám perceket, mint a Szellemirtók, Bombázók a seregnek, Party zóna, Golfőrültek, Idétlen időkig és sok-sok más. 2014-ben hunyt el.

6. Gregory Hines

Ő egy híres táncos / koreográfus / színész volt a 90-es években. Ismertebb filmjei az Esküdt ellenségek, Muppet-show New Yorkban, és a Kinek a papné. Meghalt 2003-ban, májrákban.

7. Leonard Nimoy

Nyolcvanhárom éves korában hunyt el az amerikai színész, aki a Star Trek-univerzum egyik legkedveltebb figuráját, Mr. Spockot alakította az 1966 és ’69 között.

8. Marcia Wallace

A név talán nem cseng ismerősen, de ismert karakter. Hallottál már Edna Vadalmáról? Ő Bart Simpson hangja, aki elhunyt 2013-ban.

9. Chris Penn

Sean bátyja, aki olyan filmekben szerzett nevet, mint a Kutyaszorítóban és a Starsky és Hutch. Fiatalon, 40 évesen, 2006-ban hunyt el.

10. James Rebhorn

Az Egy asszony illatá-ban az iskolaigazgatót alakította, A tehetséges Mr. Ripley-ben ő volt Dickie Greenleaf (Jude Law) apja, aki felfogadta Tom Ripley-t (Matt Damon), hogy kutassa fel a fiát, a Vinny, az 1ügyű-ből a vád egyik tanújaként lehet ismerős, de emlékezetes alakítást nyújtott David Fincher Játsz/ma című filmében is. Hatvanöt éves korában hunyt el.

11. Lisa Robin Kelly

A That ’70s Show avagy Azok a 70-es évek egyik szereplője, Lisa Robin Kelly mindössze 43 éves volt, halálát alkoholizmusával ás drogfüggőségével összefüggő egészségügyi problémái okozták. A sitcomban Kelly Eric testvérének karakterét alakította, a tévésszerplés után viszont nem tudott igazén nagy karriert befutni, drogozni és inni kezdett és többször volt elvonón is. 2012-ben ittas vezetésen érték és próbaidőre bocsátották, nem sokkal később házastársát verte, azért hívták ki rá a rendőröket.

12. John Cazale

A keresztapából és A szarvasvadászból ismert színész, John Cazale rákbetegségben halt meg 1978-ban. Szerelme, Meryl Streep mélyen gyászolta a tragédia után.

13. John Spencer

John Spencer amerikai színész. Legismertebb alakítása Leo McGarry szerepe volt Az elnök emberei televíziósorozatban. Spencer szívrohamban halt meg Los Angelesben 2005. december 16-án, négy nappal az 59. születésnapja előtt.

betöltés...