24 dolog, amit a mai fiatalok már sosem fognak megérteni

Ha tetszik, ha nem, a világunk napról-napra változik. Ez egyben azt is jelenti, hogy azok a dolgok, amiket ma teljesen természetesnek veszünk, egy-két évtizeden belül már csak történelem lesz az akkori fiatalok számára. Na, de ne rohanjunk ennyire előre, inkább vessünk egy pillantást azokra a dolgokra, amiket a mai tizenévesek sem fognak már személyesen átélni vagy megtapasztalni, noha nem is olyan régen, még teljesen elképzelhetetlen volt nélkülük az élet…

1. Sosem éltek olyan világban, amikor a szöveges üzeneteken karakterlimit volt.

2. Soha nem b*zerálták a TV antennát azért, hogy tisztább legyen az adás és soha nem keltek fel korán csak azért, hogy láthassák a kedvenc mesefilmjeiket hétvégén.

3. Soha nem küldtek egymásnak fájlokat ‘infrán’ keresztül.

4. Ez a Motorola-múzeum számukra olyan, mint az ősköri leletek múzeuma.

5. Sosem tettek filmszalagot egy kamerába, csak azért, hogy megörökíthessék a legszebb pillanataikat.

6. Sosem fogják már megtudni, hogy mi a kapcsolat egy ceruza és egy (zene) kazetta között.

7. Soha nem idegesítették fel magukat azon, hogy miközben épp a rádióból próbálták meg felvenni a kedvenc zenéjüket, hirtelen megszólalt a műsorvezető.

8. Az MP3 formátum idősebb, mint a mai gyerekek többsége. (már 14 éves!)

9. A mai gyerekek már úgy élték le az életüket, hogy a Backstreet Boys születésüktől kezdve létezett.

10. Soha nem hallották még egy modemnek a hangját.

11. Ahogy azt sem fogják megtudni, hogy mekkora feelingje volt a képen látható betelefonálós játéknak…

12. Valószínűleg soha nem hallották még ezt a mondatot: ,,Kapcsold ki az internetet, telefonálnom kell!” (vagy éppen fordítva)

13. ‘Görgős egeret’ is valószínűleg csak képen láttak.

14. Soha nem fogják tudni, hogy milyen érzés több óra alatt letölteni egy zeneszámot és közben azon imádkozni, hogy ne szakadjon meg az internetkapcsolat.

15. Miután a GPS már teljesen magától értetődő számukra, így valószínűleg soha nem fogják megtudni, hogy milyen érzés egy autós térképen megtervezni az utazást.

16. A mai gyerekek már sosem fogják megtudni, hogy milyen, amikor a vezetékes telefon zsinórja miatt nem tudunk szabadon mozogni a lakásban, vagy éppen a fotelből telefonálni.

17. Sosem fogják megtudni, hogy milyen érzés Pokémonos tazo-t gyűjteni a csipszes zacskókból.

18. Ahogy azt sem, hogy milyen nagy szerepe volt régen a közvilágítás felkapcsolásának.

19. Valószínűleg soha nem hagytak egymás padjában szerelmes leveleket az iskolában.

20. Videokazetta kölcsönzés?! Alighanem ez is ismeretlen a számukra, hiszen ma már bármit le lehet tölteni az internetről.

21. A mai 13 éves gyerekek már úgy élték le az egész életüket, hogy a Jóbarátok című sorozat már születésük előtt véget ért.

22. Ha pedig itt tartunk: a mai 16 éves gyerekek pedig úgy élték le az egész életüket, hogy a Shrek című mesefilm már születésük előtt megjelent.

23. Melrose Place, Vad angyal, Columbo, Szomszédok, Egy rém rendes család, Beverly Hills 90210… Valószínűleg arcizmuk se rezdül ezeknek a sorozatoknak a hallatán.

24. Bármilyen hihetetlen is, az első Harry Potter könyv 1997-ben jelent meg, ami azt jelenti, hogy a mai 20 évesek már az egész életüket úgy élték le, hogy “létezett Harry Potter”.

betöltés...