A 27 éves nő tragikusan meghal rákban. Majd a család felfedez egy Facebook üzenetet 24 órával korábbról

Emlékszem, a matektanárom mindig azt felelte az „biztos ez az eredmény?” kérdésre, hogy „egy dolog biztos csak, a halál.” Persze ez morbidnak tűnhetett, de igaza volt- a halál senki számára nem kikerülhetetlen, csak nem szeretünk beszélni róla. A 27 éves Holly Butcher azonban olyan üzenetet küldött mielőtt elvesztette a harcot a rákkal szemben, hogy azt mindenkinek a fejébe kellene vésnie.

Senki sem szereti beismerni magának, hogy nem halhatatlan. Szeretünk abban hinni, hogy sebezhetetlenek vagyunk, és hogy minden rossz csak mással történhet meg. Azonban sokszor nincs választása az embernek és szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy már nem engedheti meg magának azt, hogy ignorálja a halandóság tényét.

Ez történt a 27 éves Holly Butcherrel, akinek utolsó gondolatai halála óta vírusszerűen terjednek az interneten. Amint az ausztrál nő megtudta, hogy csontrák támadta meg a szervezetét, és rájött, hogy meg fog halni még egy dolgot realizált: hogy meg kell változtatnia az életét.

„Egy kis tanács Hol-tól az élethez:

Nagyon furcsa dolog szembe nézni és elfogadni a saját halandóságodat 26 évesen. Ez egy olyan dolog, amit ennyi idősen nem vesz figyelembe az ember. A napok csak telnek, te pedig elvárod, hogy ez így legyen, egészen addig, amíg váratlan fordulatot nem vesz az életed. Mindig elképzeltem, ahogy megöregszem, ráncos leszek és ősz hajú- körbevesz majd a családom, a sok gyerek, az a család, amit az életem szerelmével közösen fogok létrehozni. Annyira szeretném ezt, hogy fáj.

Ez az, amit mondani akarok az életről: törékeny, értékes és kiszámíthatatlan. Minden nap egy ajándék, nem egy jog, ami mindenkit megillet.

27 éves vagyok. Nem akarok elmenni. Szeretem az életem. Boldog vagyok és ezt a szeretteimnek köszönhetem. De a kontroll nem az én kezemben van.

Nem azért kezdtem el ezt az üzenetet írni, mielőtt meghalok, hogy rettegjetek a haláltól- tetszik, hogy a legtöbben nem vesszük figyelembe, hogy ez kikerülhetetlen. Azonban beszélni akarok róla, nem akarom, hogy tabu legyen, amiről úgy gondoljuk, hogy nem történhet meg velünk. Azt szeretném, hogy az emberek ne idegeskedjenek apró, jelentéktelen problémák miatt, hanem a fejükbe véssék, hogy mindnyájunknak ugyanaz a sorsa, tehát tedd azt, amit tenned kell ahhoz, hogy úgy érezd, jól töltöd az idődet, és vond le ebből a sok sza.rságot. „

Holly azt tartotta a legnagyobb tanulságnak, hogy hálásnak kell lennünk azokért a dolgokért, amik velünk történnek, amik a mieink, ahelyett, hogy olyan dolgokért reménykednénk, amik nem állnak a rendelkezésünkre. Hogy felesleges apróságokon bosszankodnunk, mert ha visszanézünk, ezek úgysem számítanak és csak a saját életünk keserítjük meg velük.”

„Lehet, hogy a dugóban ragadtál, rosszul aludtál, vagy a fodrászod elrontotta a hajad. Hogy túl kicsik a melleid, narancsbőrös a combod, és remeg a hasad.

Engedd el ezeket. Hidd el nekem, nem ezeken fogsz gondolkozni életed utolsó napjain. Ha egészében nézed az életed, ezek mind jelentéktelen problémák. Ahogy nézem, hogy a testem megadja magát és semmit nem tudok tenni ellene, csak arra gondolok, hogy bárcsak még egy szülinapot vagy karácsonyt a családommal tölthetnék. Csak még egy utolsót.

Sokszor hallottam, hogy emberek arról panaszkodnak, hogy milyen szörnyű a munkájuk, vagy milyen nehéz rávenni magukat az edzésre- légy hálás azért, hogy fizikailag képes vagy rá!

De emlékezz arra, hogy az egészségnek több aspektusa is van, mint a tested- dolgozz a mentális, érzelmi és spirituális jóléteden is. Így könnyebben rájöhetsz, hogy mekkora hülyeség azon munkálkodni, hogy megfelelj a közösségi média által lefestett tökéletes test illúziójának. Ha már itt tartunk: törölj minden olyan fiókot, amibe bejelentkezve szarul érzed magad!

Légy hálás minden napért, amikor nem érzel fájdalmat!

Élményekre használd a pénzed, ne pedig egy újabb ruhára költsd, ami majd feleslegesen lóghat a szekrényedben!

Utazz a tengerpartra, nyomd a lábad a vízbe, áztasd az arcod sós vízzel!

Menj ki a természetbe!

Próbáld meg anélkül élvezni a pillanatot, hogy meg akarnád örökíteni a telefonoddal! Az élet nem azért van, hogy egy képernyőn keresztül éljük és nem is azért, hogy elkészítsük a tökéletes fotót. Emberek, élvezzétek ki a pillanatot! Ne más miatt, magatok miatt!

Beszélj a barátaiddal! Tedd le a telefonod! Tényleg rendben vannak?

Utazz, ha ez a szenvedélyed!

Dolgozz, hogy élhess, ne a munkádért élj!

Most komolyan, tedd azt, ami boldoggá tesz!

Edd meg azt a tortát, bűntudat nélkül!

Add a szeretteid tudtára, hogy mennyire fontosak neked, minden egyes alkalommal, amikor lehetőséged nyílik rá!

Emlékezz rá, hogyha valami miatt nyomorultnak érzed magad, van hozzá erőd, hogy változtass rajta- legyen ez a munkád, vagy a párkapcsolatod. Nem tudod mennyi időd van hátra a Földön, szóval ne vesztegesd arra, hogy szerencsétlennek érezd magad!”

Holly üzenete hatalmas jelentést hordoz magában. Sokszor nem merünk kockáztatni és elszalasztjuk azokat a lehetőségeket, amik igazán boldoggá tennének, mert egyszerűen félünk. De inkább tegyük meg a lépéseket a boldogságunk felé, minthogy visszatekintve megbánjuk, hogy nem teljesítettük be az álmunkat.

Nem tudhatjuk, hogy mennyi idő adatott nekünk, tehát legyünk hálásak minden napért, mert bár nem minden nap fantasztikus, de mindig találhatunk valamit, amiért érezhetjük, hogy milyen szerencsések vagyunk.

Nyugodj békében Holly és köszönjük! Az üzeneted egy olyan dolog, amire szüksége volt a Világnak.

betöltés...