Így néznek ki a luxusruhák tervezői, akiknek a ruháitól megőrül az egész divatipar

Minden tervező legfőbb vágya, hogy létrehozzon egy saját márkát. De, mint tudjuk, a kivétel erősíti a szabályt, cikkünk hősei pedig, a legjobb példák erre. Sok éven keresztül foglalták el a divatházak kreatív igazgatói posztját és egyáltalán nem törődtek azzal, hogy saját márkát létesítsenek.

Mutatjuk a jól ismert ruházati márkák vezetőit, kreatív tervezőit, akik arról döntenek, mi lesz divatos a következő szezonban, de ők maguk a híres divatmárkák árnyékában maradnak.

Anthony Vaccarello – Saint Laurent

Anthony valójában ügyvéd szeretett volna lenni, így tanulmányait meg is kezdte az egyik egyetemen. Mindössze egyetlen évre volt szüksége ahhoz, hogy meggondolja magát és életét összekapcsolja a divattal. A Karl Lagerfeldnél volt gyakornok, majd a Versace márka kreatív igazgatójaként folytatta pályafutását. 34 éves korában szerződött a Saint Laurent divatházhoz, aminek végül fő tervezője lett.

Maria Grazia Curie – Dior

Embed from Getty Images

Maria 2016-ban vette át a kreatív igazgatói címet a Diornál. A történelem során ez volt az első eset, amikor erre a pozícióra nőt neveztek ki. Ezt megelőzően ugyanis, a márka élén csakis férfiak álltak.

John Galliano – Maison Margiela

Embed from Getty Images

Galliano tizenhat évig volt a Dior kreatív igazgatója, mielőtt 2014-ben átvette a Maison Margielat vezetését. Ez idő alatt számos olyan dolgot hozott létre, amik ikonikussá váltak, mint például a nyereg alakú táska.

Virginie Viar – Chanel

Virginie jelmeztervező asszisztensként kezdte divatipari karrierjét. 1987-ben csatlakozott a Chanelhez és a hímzésre szakosodott. 2019-ben, Lagerfeld halála után ő lett a divatház kreatív igazgatója.

Virgil Abloe – Louis Vuitton

Embed from Getty Images

Virgil viszonylag későn, 29 éves korában lépett be a divat világába. Néhány évvel később saját márkát hozott létre, ami az Off-White nevet kapta. A Louis Vuitton férfi vonalának kreatív igazgatójává 2018-ban nevezték ki. Még ugyanabban az évben a Time magazin felvette a világ száz legbefolyásosabb embere közé.

Demna Gvasalia – Balenciaga

Embed from Getty Images

Gvasalia több divatházban is dolgozott, majd 2014-ben testvérével alapította meg a hírhedt márka szlogenjét. Egy évvel később a Balenciaga kreatív igazgatója lett, ahol életre keltette legvadabb és legőrültebb ötleteit, a csúnya cipőktől az Ikea táskákig, 2,5 ezer dollár értékben.

Alessandro Michele – Gucci

Mielőtt Michele a Gucci kreatív igazgatója lett, egy ideig tervezőként is dolgozott. A Guccinál mindössze öt év alatt többször is megnövelte az értékesítést, a márkát pedig a legnépszerűbb ruházati és divatmárkák közé emelte.

Olivier Rusten – Balmain

Olivier, karrierjét a Roberto Cavalli-nál kezdte gyakornokként. Ekkor még csak tizennyolc esztendős volt. A tehetséges fiatalembert hamarosan a márka női vonalának kreatív igazgatójává tették, ahol egészen 25 éves koráig tevékenykedett. Ekkor a Balmain fő tervezőjévé vált. Ma már egyetlen divatbemutató sem létezhet Rusten ruháinak bemutatása nélkül. Kim Kardashian, Rihanna és Jennifer Lopez is imádják ruháit.

Sylvia Venturini Fendi – Fendi

Embed from Getty Images

A márka alapítjának unokája, Sylvia 1994-ben csatlakozott a családi vállalkozáshoz. Ekkor 33 éves volt. Karl Lagerfeld halála után Sylvia vezette az egyik divatházat. 1997-ben pedig, elkészítette a cég legikonikusabb termékét, a Baguette táskát.

Sarah Burton – Alexander McQueen

Burton sokáig volt az Alexander McQueen személyes asszisztense. 2010-ben, a tervező tragikus halála után ő lett a cég kreatív igazgatója. Egy évvel később maga Sarah tervezte és készítette el Kate Middleton esküvői ruháját.

betöltés...