Ahogy a beteg kisfiú közeledik ehhez a fiatal lóhoz, és az állat reakciója emberek millióit hatotta meg!

Két hónap alatt több, mint öt millióan nézték már meg ezt a videót, amin egy Williams-szindrómás kisfiú próbál közeledni egy fiatal ló felé.

Látszik, ahogy a gyermek egyáltalán nem fél a hozzá képest hatalmas állattól, hanem szeretne kapcsolatot teremteni vele, de az igazán megdöbbentő, ahogy a ló viselkedik! Példátlan intelligenciára utal!

A Williams-szindróma egy ritka fejlődési rendellenesség, mely nem érint túl sok embert világszerte, de sajnos egy szabad szemmel is látható, enyhe fogyatékot okoz.

Az állatterápia alkalmával gyakran fordulnak lovakhoz azok a segítők, akik a szellemileg visszamaradott gyermekek rehabilitációjakor erősítenék a gyerekekben az érzelmi kötődés képességét. A ló nyugodt, intelligens és nem utolsó sorban kedves állat, épp ezért terápiás célokra is kiváló!

Bár hozzátesszük a Williams-szindrómás gyerekek alapvetően óriási fantáziával bírnak, és kedvesek. Ezért is olyan megható a videó, amin a kicsi örömteli arccal és a ló gyengéden és lassan közelítve próbál meg kapcsolatot teremteni. Elképesztő az állat mennyire ösztönösen mégis tökéletesen bánik a fiúval!

Oszd meg, ha te is meghatónak találod!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

 via

betöltés...