5 pozitív dolog, ami történik veled, ha abbahagyod a tested borotválását

Annak ellenére, hogy egy tanulmány feltárta, hogy a nők többsége borotválkozik, van egy új trend, ahol a nők leteszik a borotvájukat, és nem néznek vissza. Noha a borotválkozás személyes választás, vannak pozitív okai annak, hogy abbahagyd.

Megvizsgáltuk az egészségünkre tett néhány pozitív hatását annak, ha hagyjuk a testszőrzetünket növekedni, és szeretnénk ezt elmondani neked is.

1. Megszüntetheti a fájdalmas kidörzsölődést.

Testszőrzetünk védőrétegként működhet és megakadályozhatja a bőr kidörzsölődését, ami fontos az olyan területeken, mint a hónaljunk. Ez azt jelenti, hogy a borotválkozás a súrlódás miatt bőrirritációt okozhat és akár bőrfüggelékek kialakulását is.

2. Sok kórokozó ellen megvéd.

A szőr valójában megakadályozza a káros kórokozók bejutását a testünkbe, különösen a szeméremtájékon. Ez azt jelenti, hogy akadályként szolgálhat, védve érzékeny területeinket azzal, hogy összegyűjti a káros baktériumokat. A szőr megakadályozhatja a véraláfutást és az irritációt is, különösen azt, amit a szőrtelenítés okoz.

3. Segít megszabadulni a benőtt szőrszálaktól.

A benőtt szőrszálak nemcsak kényelmetlenek, hanem potenciális egészségügyi kockázatokat és kellemetlenségeket is okozhatnak. Ennek oka az, hogy elfertőződhetnek, és ennek következtében orvosi ellátás válhat szükségessé.

4. A testhőmérsékleted jobban szabályozott lesz.

Amikor testünket borotváljuk, elveszítjük a természetes hőmérséklet-szabályozót, mert a szőrünk fontos szerepet játszik abban, hogy melegen tartson minket. Ez különösen igaz a hónalj és a szemérem területére, ahol a legvastagabb a szőr.

5. Sok időt és pénzt takaríthatsz meg.

A borotválkozás nemcsak időt vehet igénybe, de lemeríti a bankszámlákat is. Ennek oka az úgynevezett “rózsaszín adó”. A női termékeket alapvetően magasabb áron adják, mint a férfiakat, és ez nyilvánvalóan látszik a női és a férfi borotvák közötti óriási árkülönbségben.

Szerinted a nőknek abba kellene hagyniuk a testük borotválását? Tudsz más előnyt, amit felvehetnénk a listára?

betöltés...