13 furcsa törvény a világ minden tájáról, amelyek összezavarják a turistákat

Nincs egyetlen ország sem, amely legalább egyetlen dolgot nem tiltott volna meg a területén. De a világon néhány törvény által tiltott dolog valójában elég vicces. Ismerkedjünk meg néhány dologgal, amely a különböző országokban tilos.

Emlékeztetni szeretnénk, hogy ha valahova utazni szeretnél, mindig olvasd át a célország helyi szabályait és törvényeit, mert akkor is be kell tartanod őket, ha meglehetősen szokatlanok.

Ausztrália

– Vasárnap 12 óra után tilos nyilvános helyeken rózsaszín nadrágban megjelenni.
– Csak engedéllyel rendelkező villanyszerelő cserélhet ki egy villanykörtét. Ellenkező esetben bírságot kaphatsz!

Anglia

– Tilos a szőnyegeket az utcákon tisztítani. Figyelem: ha ezt mégis gyorsan meg akarod tenni, reggel 8:00 óráig be kell fejezned.
– Tilos a szarvasmarhákat az utcákon vezetni reggel 7 órától este 10 óráig, kivéve a rendőrség engedélyével.
– A vasútállomásokon nem szabad csókolózni. És mindenhol “tilos a csókolózás” jelek vannak. A kormány aggódik amiatt, hogy a hosszú ölelések késést okozhatnak az ingázók számára.

Olaszország

– 2008 óta illegális a galambok etetése a velencei Szent Márk téren, mivel azok tnkreteszik a történelmi emlékeket és épületeket. Ezen kívül ismert, hogy a madarak különböző veszélyes betegségeket hordoznak.
– Egy Velencéhez közeli városban, Eraclea-ban, nem szabad homokvárakat építeni a tengerparton, mert az emberek nem tudnak tőlük sétálni a part mentén.
– Eboliban a szerelmeseknek tilos az autókban történő csókolózás.
– Capri szigetén tilos a zajos fa klumpa és a cipő viselése.

Szingapúr

Szingapúrban azok, akik nem tudnak rágógumi nélkül élni, bírságot kapnak. Az országban ugyanis 1992 óta tilos a rágózás. Az ottani emberek úgy vélik, hogy a rágógumi árthat az ember egészségének és károsítja a környezetet.

Kanada

A kanadai törvények szerint hétfőtől péntekig 6 órától 18 óráig az összes sugárzott tartalom 35\%-ának kanadai eredetűnek kell lennie.

Japán

2008-ban ez az ország úgy határozott, hogy bevezet egy derékméretre vonatkozó éves szabályt a 40–74 éves emberek körében (legfeljebb 86 cm a férfiaknak és 90 cm a nőknek). Így küzd Japán az elhízás és az ahhoz kapcsolódó betegségek ellen. 2015-ben pénzbírságot szabtak ki azoknak, akik “nem követték a szabályokat”.

India


Az elhízás témájánál maradva 2016-ban Kerala államban bevezették a „zsíradót”. 14,5\% -ot állapítottak meg az éttermekben felszolgált hamburger, pizza, fánk és egyéb zsíros ételek esetében.

Emlékszel más furcsa szabályokra vagy törvényekre? Oszd meg velünk kommentben!

betöltés...