Ez az egyszerű trükk segít kideríteni, hogy jól néznél-e ki rövid hajjal

Életében legalább egyszer valószínűleg minden nő megkérdezte magától: “Jól néznék ki rövid hajjal?” Azonban sok hölgy fél búcsút mondani a hosszú fürtjeinek, mert ha rosszul sikerül a hajvágás, akkor hónapokat kell várnia, amíg az újra megnő a megfelelő hosszúságúra.

Ma egy zseniálisan egyszerű trükköt fogunk megosztani veled, amely segít eldönteni, hogy a rövid haj jól állna-e neked.

Az 5,7 cm-es szabálynak nevezett mágikus módszert, John Frieda, a legendás angol stylist és a saját márkájú, azonos nevű hajápolási termékek alapítója fedezte fel. Szerinte egy vonalzó és egy ceruza minden, amire szükséged van annak meghatározására, hogy egy rövid frizura jól állna-e az arcformádhoz.

A szabály kipróbálásához kövesd az alábbi egyszerű lépéseket:

1. Helyezz egy ceruzát az állad alá vízszintesen, majd helyezz egy vonalzót a füledhez függőlegesen. 90 fokos szöget kell kapnod.
2. Mérd meg a távolságot a fülcimpád aljától a ceruza és az vonalzó metszéspontjáig. Ha ez a magasság kevesebb, mint 5,7 cm, akkor az arcod rövid hajra termett. Ha ez hosszabb, mint 5,7 cm, akkor a hosszú fürtök jobb választás számodra.

Nézd meg, hogyan működik ez Michelle Williams és Liv Tyler esetében

A rövid haj tökéletesen illik Michelle arcához, míg Liv a hosszú fürtökkel néz ki csodálatosan. “Minden a szögekről szól” – mondja John Frieda.

A stylistok szerint ez a módszer megbízható és pontos. Tehát ha játszol a rövidebb haj gondolatával, keress egy vonalzót és egy ceruzát, és mérd meg az arcod arányát. Vagy egyszerűen hagyd figyelmen kívül az összes szabályt, és tedd azt, ami boldoggá tesz!

betöltés...