5 reggeli eljárás, amellyel kezdened kellene a napodat. Tedd ezeket szokássá!

A reggeli rutinunk szinte pontosan ugyanúgy alakul a legtöbbünknél. De kevesen gondolták volna, hogy mindössze néhány egyszerű, de rendkívül hatékony tevékenységet kell hozzáadni, és a nap kezdete sokkal könnyebb lesz.

Öt hasznos reggeli rituálét választottunk ki, amelyekről gyakran hallottunk, de még soha nem próbáltuk ki mi magunk.

1. Masszírozd a füleidet

A fülek masszírozása segíthet teljesen felébredni. Ezt meg lehet tenni kora reggel, miközben még az ágyban fekszel. A fül érzékeny részeinek stimulálása pozitív hatással lehet arra, hogy mennyire energikusnak és élénknek érzed magadat.

2. Igyál egy pohár meleg vizet citrommal

Sok oka van annak, hogy miért kellene reggelente lecserélned a kávét egy pohár meleg vízre. Javítja az emésztőrendszer, a vesék és a belek működését; segíthet eltávolítani a méreganyagokat a testedből; erősítheti az immunitást – az előnyök egyértelműek. Egy pohárnyihoz nem kell kinyomni egy egész citrom levét – elég egy negyed is. Ajánlott 20-30 perccel reggeli előtt fogyasztani.

3. Tisztítsd meg a nyelvedet

Mindannyian tudjuk, hogy naponta kétszer fogat kell mosnunk. De ne állj meg itt: óriási mennyiségű baktérium felhalmozódik a nyelveden is, és ez okozhat rossz leheletet, és fogkőhöz, fogszuvasodáshoz és ínyproblémákhoz vezethet. A nyelv megtisztításához csak egy normál fogkefére van szükség. Csak vigyázz, ne tisztítsd túl erősen, különben megsértheted a nyelv felületét.

4. Egyél meg egy kanál mézet

A méz energiával tölt fel, serkenti a memóriát és a termelékenységet, gyógyítja a köhögést és enyhíti az allergia tüneteit. Ezen okok miatt és még több okból egy teáskanál mézzel kezdeni a napot kétségtelenül jó ötlet. Ideális esetben friss, természetes méznek kell lennie, és 10–15 perccel a reggeli előtt kell elfogyasztani. Ha túl édes számodra, feloldhatod egy pohár vízben – a hatás nagyjából ugyanaz lesz.

5. Mosd ki a szádat hidrogén-peroxid oldattal

A reggeli rutint be lehet fejezni azzal, hogy a szádat kimosod hidrogén-peroxid oldattal. Ebben semmi veszélyes nincs, amíg a megfelelő arányt betartod: 5-7 csepp 3\% -os oldat 50 ml vízhez. Ezenkívül feltétlenül az oldatot add hozzá a vízhez, nem pedig fordítva. Ez az eljárás segíthet fehéríteni a fogaidat, megszabadulni a rossz lehelettől, gyógyíthatja és megvédheti az ínyedet.

betöltés...