A hasi zsír 5 veszélye, amelyre az orvosok figyelmeztetnek minket

Nem számít, hol jelenik meg a testünkön a zsír, mindig aggódunk, főleg amikor duzzanat formájában jelentkezik a hasunkban. Ha hölgy vagy, és a derék méreted 90 cm felett van, vagy ha férfi vagy, és a derék méreted 101,5 cm felett van, akkor valószínű, hogy nagy mennyiségű hasi zsírod van. Az orvosok szerint ez veszélyes lehet az egészségre.

Komolyan vesszük az egészségügyi kérdéseket, tehát mindent megtudtunk a hasi zsír veszélyeiről, és szeretnénk megosztani veled az eredményeinket.

Ez a cikk csak tájékoztató jellegű. Kérjük, keresd fel orvosodat, hogy szakmai tanácsot kapj.

1. A cukorbetegség kialakulásának nagyobb kockázata

Ha a májad zsírszövettel van borítva a felesleges hasi zsír miatt, akkor nem tudja elég jól feldolgozni a vércukrot. Ez viszont csapdába ejti a cukrot a véráramban, ahelyett, hogy a máj feldolgozná azt. Ez magasabb vércukorszinthez vezethet, ami cukorbetegséget okozhat.

2. A metabolikus szindróma nagyobb kockázata

A metabolikus szindróma kialakulása egy kockázat, ha nagy a derékbőséged. Ha hasi zsírod és nagy derékbőséged van, hajlamos lehetsz a szívbetegségekre, cukorbetegségre és stroke-ra. A magasabb kockázati tényezővel rendelkező emberek azt mutatják, hogy hajlamosabbak a fent említett betegségek bármelyikére.

3. Magasabb a rákbetegség-kockázata

Egy új tanulmány azt mutatja, hogy a hasi zsírokból felszabaduló fehérjék a nem rákos sejteket rákos sejtekké alakíthatják, és így tumornövekedést eredményezhetnek.

4. A szív- és érrendszeri betegségek nagyobb kockázata

Bebizonyosodott, hogy a hasban lévő zsigeri zsírsejtek olyan fehérjéket termelhetnek, amelyek képesek az erek összehúzására, ami magas vérnyomást eredményezhet. Ezen túlmenően ezek a fehérjék elzárhatják az artériákat, sérülékennyé téve a stroke-ra és a szívrohamra.

5. Magasabb a demencia kockázata

Egy tanulmány szerint azoknál a nőknél, akiknek nagy mennyiségű hasi zsírjuk van, háromszor nagyobb valószínűséggel alakul ki demencia. Ezt leginkább a zsigeri zsír, a mély hasi zsír okozza.

Gondolod, hogy a hasi zsír több szempontból is veszélyes az egészségünkre, mint azt említettük? Nagyon szeretnénk, ha megosztanád tudásodat a közösségünkkel.

betöltés...