Mi történik a testeddel, amikor elkezdesz nyers aloé vera levet használni

Időtlen idők óta az aloé vera ismert jótékony tulajdonságairól. Hatalmas mennyiségű vitamint, ásványi anyagot, aminosavat és enzimet tartalmaz (összesen közel 200 hasznos anyagot).

Ma bemutatjuk a növény csodálatos tulajdonságainak listáját – olyan tulajdonságok, amelyek biztosan segítenek megőrizni egészségedet és szépségedet!

Fokozza az immunitást

Az aloé vera lé támogatja a test védő funkcióit, és C-vitamint tartalmaz, amely hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.

Ezen tulajdonságok teljes kihasználása érdekében azt javasoljuk, hogy készíts el egy szert a következő összetevők felhasználásával:

– 1 aloé levél
– 1 pohár víz
– 1 teáskanál méz

Fogj egy leöblített aloé levelet, távolítsd el a tüskéket. Daráld le, és oldd fel a kapott pépet egy pohár vízben. Ízlés szerint adhatsz hozzá egy kis mézet.

Erősíti a hajat

Az aloé lé segít fenntartani az egészséges hajat, azáltal, hogy erősítő hatású, serkenti a növekedést, és fényt ad neki.

Aloé hajpakolás készítéséhez a következő összetevőkre lesz szükséged:

– 1 aloé vera levél
– 1 teáskanál mandulaolaj

Vágj el egy aloé levelet a közepén, és aprítsd fel a kapott feleket. Keverd össze a pépet a mandulaolajjal, és vidd fel a hajadra. Vegyél fel egy műanyag sapkát, és várj 20 percig. Ezután öblítsd le a pakolást meleg vízzel.

Táplálja a bőrt

Az aloé nem csak hidratálja a bőrt és javítja annak rugalmasságát, de hozzájárul az öregedési folyamat lelassításához. Ezenkívül a növény kémiai összetétele olyan elemeket tartalmaz, amelyek megakadályozzák a pigmentfoltok megjelenését.

A bőröd állapotának javítása érdekében elkészítheted a következő testápolót:

– 90 ml aloé lé
– 3 evőkanál víz
– 5 evőkanál alkohol

Kezeld a bőrödet ezzel a testápolóval minden nap, az arcra és a nyakra felhordva. Várj 10 percet, mosd le, majd kenjél rá arckrémet.

Javítja a bél mikroflóráját

Az aloé vera lé hatékonyan képes kezelni az irritábilis bél szindrómát, és megnyugtatja a gyomor és a belek nyálkahártyáját. Egy nemrégiben készült tanulmány megállapította, hogy napi kétszer mindössze 30 ml aloé lé fogyasztása jelentősen csökkenti a káros tüneteket. A növénynek antibiotikus tulajdonságai is vannak, akadályozva a Helicobacter pylori – egy fekélyeket okozó baktérium – szaporodását.

Kezeli a napégést

A sebek vagy égési sérülések gyorsabb gyógyulásához látogass el a gyógyszertárba és vásárolj aloé verát tartalmazó gyógyszert. Alternatív megoldásként könnyen készíthetsz házi készítményt aloé levél felhasználásával. Csak távolítsd el a lédús húst és vidd fel a sérült bőrre, napi 2-3 alkalommal.

betöltés...