7 élelmiszer, amely segít hosszú szempillákat növeszteni

A szempillák növekedésének javítására többféle lehetőség van: használhatsz illóolajokat, masszírozhatod a szemhéjakat, és adhatsz a szempilláidnak egy kis szünetet a sminktől. De a legegyszerűbb módja ezek fokozásának a mindennapi ételeid változatossá tétele. Csak annyit kell tenned, hogy olyan egészséges és ízletes ételeket eszel, amelyek nemcsak a szempilláidnak, hanem az egész testednek is jót tesznek.

Keresgéltünk az interneten, hogy megtudjuk, melyik ízletes és könnyen hozzáférhető termék biztosítja a szervezetünknek a hosszú és egészséges szempillákhoz szükséges vitaminokat.

1. Tojás

Miért működik: A tojás magas fehérjetartalmú.

Mit csinál: A haj és a szempillák keratinból készülnek. A fehérjében gazdag ételek segítenek a szervezetnek megkapni a megfelelő mennyiségű aminosavat a keratin előállításához. Ez a szempilláidat erősebbé és hosszabbá teszi.

2. Lazac

Miért működik: A lazac Omega-3 zsírsavak, D-vitamin és B-vitamin forrása.

Mit csinál: Az Omega-3 zsírsavak megvédik a szempilláidat a töredezéstől, és a kihullástól. A D- és B-vitamin fokozza a szempilla növekedését.

3. Diófélék

Miért működnek: A diófélék ellátják a testedet omega-3 savakkal és E-vitaminnal.

Mit csinálnak: A zsírsavak és az E-vitamin a vért és az oxigént szállítják a szőrtüszőkbe. Fokozza a vérkeringést és erősíti a szőrtüszőket. Segít hosszabb ideig a helyén tartani a szempilláidat, és arra ösztönzi őket, hogy gyorsabban növekedjenek.

4. Gyümölcsök és zöldségek

Miért működnek: A gyümölcsök és zöldségek A és C vitamint tartalmaznak.

Mit csinálnak: Ezek a vitaminok elősegítik a szempilla növekedését és a kollagéntermelést. A gyümölcs- és zöldséghéj szilícium-dioxidot tartalmaz, amely nélkülözhetetlen ásványi anyag, és segít a szempilláidnak hosszúvá és egészségessé válni.

5. Gomba

Miért működik: A gomba a B3-vitamin értékes forrása.

Mit csinál: Javítja a vérkeringést és elősegíti a keratin termelését. A B3-vitamin serkenti a szempilla növekedését és kiküszöböli a száraz és törékeny szempillákat. Segít a sejtek szaporodásában, és megakadályozza a szempillák hullását.

6. Bab

Miért működik: A bab H-vitamint és folsavat tartalmaz.

Mit csinál: A H-vitamin növeli a vér áramlását a szőrtüszőkhöz, vastagabbá teszi a szempilláidat, és megakadályozza, hogy kiszáradjanak és kihulljanak. Segít a szervezetnek felszívni az aminosavakat és zsírokat, amelyek nélkülözhetetlenek az egészséges szempillákhoz. A folsav megakadályozza a szempillák törékenységét.

7. Teljes kiőrlésű gabonafélék

Miért működnek: A teljes kiőrlésű gabonák gazdagok B6-vitaminban és vasban.

Mit csinálnak: A B6-vitamin serkenti a melanin képződését – a pigment, amely a szempilláid színét adja. A vas a szőrtüszőkben tárolódik, és megakadályozza a szempillák gyengeségét és hullását.

Rajta vannak ezek az ételek már a napi étlapodon? Mit teszel még, hogy a szempillád hosszúak és egészségesek maradjanak?

betöltés...