4 frizura, amely fejfájást okozhat

A fejfájást különböző okok okozhatják: stressz, magas vérnyomás, sérülés vagy akár az időjárás is kiválthatja azt. A haj viselésének módja is fontos tényező lehet, ami fejfájást okoz. Néhány frizura, amely nyomást gyakorol a fejbőrödére, fájdalmas érzést okozhat.

Kutatást végeztünk annak meghatározására, hogy melyik frizura okozhat fejfájást. És ne felejtsd el megnézni a cikk végén található további tippeket arra vonatkozóan, hogy hogyan kell kezelni ezt, és mely frizurák a biztonságosak.

1. Lófarok

A hajhagymák és a fejbőr alatt nagyon érzékeny idegek vannak, amelyek érzékelik a fájdalmat. A lófarok feszítő érzést válthat ki egyszerre sok idegben, ami fejfájást okozhat. Ez az állapot nagyon gyakori, és lófarok fejfájás szindróma néven ismert.

2. Fejpántok

Azok az emberek is fejfájástól szenvedhetnek, akik szoros fejpántot viselnek. Ezt külső kompressziós fejfájásnak tekintik, és akkor fordulhat elő, ha valami, amit a fejeden viselsz, folyamatosan nyomást gyakorol a homlokodra vagy a fejbőrödre. Az ilyen típusú fejfájást gyakran mérsékelt, állandó nyomásnak írják le, és leginkább azon a helyen fáj, ahol a tárgy a fejedre nyomódik. Ha hosszú ideig feszes fejfedőt viselsz, a fájdalom súlyosbodhat.

3. Szoros fonat

A túl szoros fonat külső kompressziós fejfájást is okozhat. Ha a hajad túl szorosan van befonva, ez további nyomást gyakorol a fejbőrödre, és a haj károsodása mellett fejfájást is okozhat. Az orvosi szakértők úgy vélik, hogy egyes embereket bizonyos tényezők miatt jobban érinti a külső kompressziós fejfájás, mint másokat. Például néhány nő fejbőre érzékenyebb lehet a menstruációs ciklus alatt.

4. Póthajak, hajhosszabbítások

A szorosan fonott hajhosszabbítás csodálatos hajkoronát eredményezhet, de erős fejfájást is okozhat. Ha ilyen sok súlyt teszel a hajadra, az feszülést okoz a fejeden, és a fejbőr, valamint a tüszők túlzott húzása a fejbőr idegeit érzékennyé teheti. Bármely más frizurától eltérően, a hajhosszabbítást folyamatosan viselik, ami folyamatos nyomást gyakorol a fejbőrre.

Bónusz: Hogyan lehet megszabadulni a külső kompressziós fejfájástól

– Finoman masszírozd a fejbőrödet azon a helyen, ahol fájdalmat érzel, és vegyél mély lélegzetet.
– Kerüld a felesleges fejfedőket.
– Azokat a frizurákat vedd számításba, amelyek nem gyakorolnak túl nagy nyomást a fejbőrödre: laza konty, alacsony lófarok vagy laza fonat, vagy esetleg egy rövidebb frizura.
– Aludj eleget.

Előfordult már, hogy fejfájást okozott neked egy adott frizura? Ismersz egyéb olyan frizurákat, amelyek fejfájást okozhatnak?

betöltés...