Ezért kellene abbahagynod a lófarokba összefogott hajjal való alvást

Minden lány törődik azzal, hogy néz ki a haja, és ez azzal magyarázható, hogy a haj fontos része identitásunknak. És bár költhetünk egy vagyont különféle hajápolási termékekre, hogy szépnek tűnjön, jobban oda kell figyelnünk bizonyos dolgokra, amelyek a napi rutin részét képezik, és amelyek valódi károkat okozhatnak a hajunkban.

Megtudtuk, hogy a lófarokkal alvás a fent említett káros dolgok egyike, és ebben a cikkben magyarázatot adunk erre. Ezenkívül, a végén, bónuszként, kapsz néhány jó tanácsot arra vonatkozóan, hogyan ápold a hajadat.

Hajhullást okozhat.

A lófarok viselése nyomást gyakorol a haj gyökerére, és ez még rosszabbá válik, amikor alszol, mert ide-oda mozgatod a fejedet. Ez, ahogy azt az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia állítja, a hajszálak törését vagy kihullását okozhatja.

Megváltoztathatja a hajad kinézetét.

A hajhullás eredményeként észrevehető vékonyodás történhet, különösen a hajvonal körül. Ennek oka az, hogy a lófarok gumija súrlódást idéz elő alvás közben, és az ilyen szoros frizurák a haj töredezéséhez vezethetnek. Ez a tincseidet kócossá, szárazzá teheti és roncsolhatja.

De ha abbahagyod a lófarokba összefogott hajjal való alvást, akkor a hajad idővel ugyanolyan jól fog kinézni, mint korábban.

Akár egy alopéciának nevezett egészségi problémához is vezethet.

Az alopécia olyan állapot, amikor a haj kihullik az egész testen vagy annak egyes részein. Az állandó húzás ezt okozhatja, mivel károsíthatja a szőrtüszőket. És a Brit Bőrgyógyászok Szövetsége szerint ez potenciálisan kopasz foltok kialakulásához vezethet.

Bónusz: mit tehetünk az egészséges hajért

– Hagyd a hajadat kiengedve, vagy fond laza copfba, és ez még javíthatja is a kinézetét.
– Mindig száraz hajjal feküdj le aludni. A haj akkor a legkényesebb és legsérülékenyebb, amikor nedves, így könnyen megsérülhet.

– Válassz megfelelő párnahuzatot. A selyem párnahuzatok lehetővé teszik, hogy a hajad könnyedén csússzon, és ezáltal semmiféle feszültséget vagy törést nem okoz.
– Ügyelj a páratartalomra a hálószobában. A száraz levegő kiszáradhatja a hajadat is, ezért használj párásítót, hogy megvédd.

Mi a te titkod, hogy a hajad egészséges és szép maradjon?

betöltés...