Miért fürdik a legtöbb japán este?

Új kutatások szerint egy forró fürdő vagy zuhanyzás lefekvés előtt javíthatja az alvást. És úgy tűnik, hogy a japánok évek óta tudtak erről! Számos más okot is találtak az éjszakai fürdéshez.

Próbáltunk többet megtudni róluk, és alig várjuk, hogy megosszuk veled a megállapításainkat!

A japánoknak hosszú fürdési szertartásuk van.

Fürdés közben a japánok egy speciális rituálét követnek, amely több lépésből áll. Először beállnak a zuhany alá, hogy lemossák az összes port és izzadságot, és csak ezután vesznek egy hosszú, luxus fürdőt. Zöld teát és más különféle gyógynövényeket is tesznek néha a vízbe, amelyek ellazítják a testet, tisztítják a bőrt és frissítik az elmét. A japánok gondosan választják meg a víz hőmérsékletét is, fontos annak kényelmessége – 40 °C-ot meg nem haladó – mivel a túl forró víz nedvességveszteséget és nyitott pórusokat okozhat.

Követik a régi családi szokásokat.

A reggeli zuhany luxusa Japánban, valamint az egész világon csak rövid ideje vált elérhetővé. A 19. században nem volt meleg víz, fűtés vagy beltéri vízvezeték a japán házakban. Tehát a legtöbb embernek először vizet kellett forralnia, hogy egy forró fürdőt vehessen. Ez nagyon időigényes folyamat! Tehát általános szokásként az esti fürdés maradt fenn.

Gyakran látogatnak uszodákat vagy gyógyfürdőket.

Japánban népszerűek a nyilvános fürdők meleg vizes medencéi. Különböző korú emberek mennek oda nemcsak fürödni, hanem pihenni és az idejüket kellemes eltölteni is. Elmondható, hogy ez egyfajta szórakozás. Éjszaka általában kevesebb ember van, ami lehetővé teszi, hogy egyedül maradj a gondolataival. Teljes kikapcsolódás!

Reggelente nincs elég idejük.

A japánok valódi munkamániások. Körülbelül 4,5 millió teljes munkaidős munkavállalónak Japánban van második állása is, ahol hetente átlagosan további 6-14 órát dolgoznak. Ezenkívül Japánban nagyon fontos pontosnak lenni. Ha akár néhány percet is késel, azt negatívan értékelik. Ezért nincs reggel a japánoknak még egyetlen szabad percük sem.

Az éghajlat befolyásolja őket.

Japánban a nyár forró és nagyon párás. A legtöbb polgár nem az autóját használja, hanem a tömegközlekedést, és teljes mértékben magukon érzi az időjárás hatását. Nem érzik magukat jól a nap végén egy hosszú zuhanyzás nélkül.

Télen a japán házak nagyon hidegek, mivel a legtöbbjüknek nincs központi fűtése. Lefekvés előtt a fürdőszobába mennek, nem csak, hogy megfürödjenek, hanem azért is, hogy felmelegítsék magukat.

Te mikor fürdesz? Miért?

betöltés...