6 étel, melyeket este is lehet enni anélkül, hogy híznánk tőle

A jó hír az, hogy a tudósok és az orvosok azt állítják, hogy este enni hasznos, sőt nélkülözhetetlen is. A gyomor elnehezülése, a rossz alvás és a súlygyarapodás elkerülése érdekében azonban fontos, hogy okosan válassz termékeket a vacsorádhoz. És természetesen ne felejtsd el az ésszerű adagméreteket.

Sietve hoztuk ezt a jó hírt azon emberek számára, akik aggódnak a súlygyarapodás miatt, és szeretnénk megosztani azon termékek listáját, amelyek egészségügyi előnyöket nyújtanak, még akkor is, ha este fogyasztják őket.

Tojásételek

A tojás a teljes értékű fehérje forrása, amely nélkülözhetetlen aminosavakat tartalmaz, és gyorsan jóllakottnak érzed magad tőle. A legjobb választás a Benedek tojás vagy az egyszerű keményre főtt tojás. Az omlett és rántotta szintén jó választás vacsorára, de csak akkor, ha minimális olajmennyiséggel (vagy olaj nélkül) sütjük őket.

Sajt és szőlő

Egy kis adag sajt csak körülbelül 100 kalóriát jelent, de sok örömet és előnyöket fog nyújtani neked triptofán, fehérje és kazein formájában. Különösen a kazein segíthet elégedettebbnek érezni magadat, és jó hatással van az izomzat egészségére, ha alvás előtt fogyasztod. Néhány szem szőlő, amely egyébként melatoninban gazdag, szintén hasznos lesz az alváshoz.

Pulyka

Azok számára, akik a nehezebb ételeket kedvelik, mondhatjuk, hogy a pulyka valódi raktára a triptofánnak és az egészséges fehérjének. Sokkal jobb ezt a terméket választani a csirkehús helyett, mert testünknek könnyebb emészteni.

Hummusz zöldségrudakkal

Ennek az ételnek az alapja a csicseriborsó. Gazdag B6-vitaminban, és fontos a szerotonin szintézishez. Ha úgy döntesz, hogy késő este harapsz valamit, ennek a gazdag ételnek a legjobb kiegészítője az uborka, a cukkini vagy a sárgarépa rúd.

Ízletes kukorica

Késő esti falatozáshoz jobb, ha főtt kukoricát választasz a konzerv kukorica helyett. Ez a termék segíthet eltávolítani a felesleges koleszterint a szervezetből. És ne feledd, ne adj túl sok vajat vagy sót ehhez a fogáshoz.

Hal

A késő esti étkezők számára jobb választás az olajos hal. Választhatsz például tápanyagban gazdag tőkehalat vagy lepényhalat – a benne található omega-3 zsírsavak híresek a zsírlebontó képességükről. A halakban levő fehérje szintén jó az anyagcseréhez.

Milyen ételeket fogyasztasz általában vacsorára? Oszd meg velünk recepteidet, amelyek segítenek neked fitt és egészséges állapotban maradni.

betöltés...