Mit vásárolhatsz 1 dollárért szerte a világon

Készülj fel: bejárjuk a világot, anélkül, hogy elhagynánk a székünket. Az volt a kihívásunk, hogy megtaláljunk mindent, amit ezek a helyek mindössze 1 dollárért adni tudnak nekünk, és ezt sikeresen teljesítettük.

Ebben a cikkben szeretnénk megmutatni neked mindazt, amit mindössze egy dollárért vásárolhatunk meg szerte a világon, és ezek közül néhány valóban hihetetlen.

1. Fülöp-szigetek

Ha fáradt vagy egy hosszú Fülöp-szigeteki utazás után, akkor csak egy talpmasszázsra van szükséged. 20 perces masszázst vehetsz igénybe Cebuban, és felfrissülve távozhatsz.

2. Isztambul

Ha Isztambulba mész, meg kell kóstolnod a hagyományos török teát. Ez a legtöbbet fogyasztott forró ital ebben az országban, és rengeteg változatát megtalálod egy dollár alatt.

3. Vietnam

Ezek a kúpos kalapok „nón lá” néven ismertek, és szalmából vagy gyékényből készülnek. 2 nagyszerű lehetőség, ha ajándékba vásárolsz egyet vagy a házadba dekorációnak.

4. Németország

Európában nem könnyű 1 dollár alatti dolgokat találni, de ha Németországban tartózkodva hirtelen rájössz, hogy otthon felejtetted a fültisztító pálcikákat, akkor a piacon 400 darabot vásárolhatsz belőlük.

5. Malajzia

A poggyászodban történő helytakarékosság érdekében jó tanács, ha kevesebb ruhát viszel, és mosodai szolgáltatást keresel az úticélod közelében. Kuala Lumpurban nagyon olcsón kimoshatod a ruháidat.

6. India

Remek módja az utazásnak a tömegközlekedés használata, mivel több helyet is meglátogathatsz a leggazdaságosabb módon. Indiában a metró minimális viteldíja 10 rúpia, ami 13 centnek (kb. 40 Ft) felel meg, ezért a metró választása olcsó módja a közlekedésnek.

7. Venezuela

Venezuelában a legolcsóbb a világon benzin ára, literenként 20 centbe (kb. 60 Ft) kerül. Tehát, ha autós utazást tervezel ebben az országban, akkor az autód tankjának benzinnel való feltöltése meglehetősen megfizethető lesz.

8. Dél-Korea

A karaoke nagyon népszerű Dél-Koreában, ezért próbálj meg szánni egy kis időt az utazásod során arra, hogy elmerülhess a koreai kultúrában és elénekelj néhány dallamot. Tippünk az, hogy keresd meg az érmével működő karaoke gépeket, és énekelj el 2 dalt 1 dollárért.

9. Portugália

A portugál emberek és a kávé kapcsolata még a XVIII. században kezdődött, és most lehetetlen kimenni Portugália utcáira anélkül, hogy azt látnánk, hogy egy vagy több ember issza ezt a kellemes italt. Ha meglátsz egy kávézót, ne habozz megállni és megkóstolni ezt a forró italt.

10. Horvátország

Horvátországban van a legjobb fagylalt a világon, és érdemes kipróbálni, akkor is, ha télen jársz ott. Találhatsz olyan kis üzleteket, amelyek egy gombóc fagylaltot 6 kunáért vagy 94 centért (kb. 285 Ft) adnak el.

11. Magyarország

Olyan parkolóhelyet találni, ami nem kerül egy vagyonba, sok helyen nehéz lehet, de Budapesten akár 4 órán keresztül is le lehet parkolni az autóval anélkül, hogy bankot kellene robbantani.

12. Szingapúr

Mivel a hőmérséklet soha nem csökken 26 ºC alá, Szingapúrban mindig jó ötletnek tűnik egy nyilvános uszoda felkeresése. Nagyon sok lehetőség közül választhatsz, különösen, ha nem akarsz sokat fizetni.

13. Svájc

Svájc nem olyan ország, amely olcsó árairól ismert, de jó tudni, hogy mindössze 1 dollárral a zsebedben nem halsz ott szomjan. 1,5 liter vizet vásárolhatsz, és még marad egy kis apród is.

14. Brazília

Ha Brazíliában tartózkodva nem akarsz a hátizsákoddal sétálni, keresd meg a legközelebbi buszmegálló szekrényét, hogy napközben biztonságban tartsd. Csak vedd fel a bikinidet és menj a tengerpartra, szabadon, mint egy madár.

15. Thaiföld

Mindig jó, ha utazáskor előre fizetett mobiltelefon-kártyánk van, és Thaiföldön ez meglehetősen olcsó lehet. Vészhelyzet vagy honvágy esetén 16 percig szabadon beszélgethetsz, amíg ott tartózkodsz.

Mit vásárolhatsz még 1 dollárért a te országodban?

betöltés...