9 furcsa, de nagyon igaz tény a terhességről, amelyről az orvosok ritkán beszélnek

Mit tudunk a terhességről? Hányinger, hátfájás, szokatlan ételválasztás – ezeket a tényeket még a férfiak és a gyermekek is tudják. De tudod például, hogy a még meg nem született babák tudnak sírni? Vagy azt, hogy az a széles körben elterjedt vélemény, hogy az újszülötteknek nincs térdkalácsa csak egy mítosz? Készen állsz arra, hogy szembenézz azzal a ténnyel, hogy pigmentfoltok jelenhetnek meg az arcodon és a testeden?

Összegyűjtöttük a legfigyelemreméltóbb tényeket a terhességről és az újszülöttekről, amelyekről sem édesanyád barátai, sem az orvosaid nem fognak beszélni.

– Egy egész évig az anyaméhben hordani egy babát nem mítosz. A terhesség általában a fogantatás pillanatától a szülésig 266 napig vagy 38 hétig tart. Valójában azonban ez a szám lehet nagyobb vagy kisebb is. Például Beulah Hunter 375 napig volt terhes. Magzata a szokásosnál lassabban növekedett, ezért terhessége több mint egy évig tartott, végül egészséges lánya született.
– A terhesség második felében a magzat napi 0,25 liter vizeletet ürít, majd részben megissza.

– A méh terhesség alatt 500-szor nagyobb, mint általában, de a szülés után 2 hónappal visszatér normál méretéhez. A terhesség előtti méh körülbelül őszibarack méretű, és a terhesség végére eléri egy görögdinnye méretét.
– Egy nő több ösztrogént termel a terhesség harmadik trimeszterében, mint 3 év alatt, miközben nem terhes, és egy terhesség alatt – többet, mint egész életében.

– A terhesség alatt nemcsak a nők dereka és melle növekszik, de a lábuk is. Ennek van néhány oka: túlzott folyadékfelhalmozódás a várandós anya testében, az ízületek lágyulása hormonális változások következtében, a lábboltozatra nehezedő megnövekedett nyomás a megnövekedett súly miatt.


– A csecsemők már születésük előtt, édesanyjuk méhében is tudnak sírni. Ezt a képességet a harmadik trimeszterben fejlesztik ki, és a sírás általában az anya hasán játszott alacsony decibel zajra válaszul történik. A videón rögzített ultrahang képeken a csecsemők síró viselkedést mutatnak, például nyitják a szájukat, lenyomják a nyelvüket és több szabálytalan lélegzetet vesznek a kilégzés előtt.

– A terhes nők gyakori “társa” a pigmentáció. Az anyák 90\% -a szembesül ezzel a problémával. Jellegzetes foltok jelenhetnek meg az arcukon, különösen a homlok, az orr, az áll, az arccsontok és a szem területén. Ennek a pigmentációnak a színe az anya kezdeti bőrszínétől függ: a világos bőr sötétebbé válik, a sötét bőr pedig világosabb lesz.

– A babák ujjlenyomata átlagosan a 10. és 19. hét között alakul ki. Miután kialakult, az ember életének végéig nem változik.
– Egy meg nem született gyermek érzi az édesanyja által fogyasztott ételek ízét és illatát. A magzatvíz felszívja ezeket, és az emberek jövőbeli étkezési preferenciáit képezhetik.

A terhesség csodálatos időszak, amikor egy nő teste olyan átalakulásokon megy keresztül, amelyeket nehéz elképzelni. Mely tényeket találtad a legmeglepőbbnek? Mondd el nekünk kommentben.

betöltés...