7 élelmiszer, amely csökkenti a pattanások hegeit

A pattanások károsítják a bőrt és az alatta lévő szövetet. A test megpróbálja kijavítani ezt a károsodást, és kollagént termel. Ha a test túl kevés vagy túl sok kollagént termel, heg jelenik meg. A kozmetikai ipar számos módszert talált a pattanások elleni küzdelemre, ám ennek a legegyszerűbb és legtermészetesebb módja az, ha néhány finom és egészséges étellel kényezteted magadat.

Úgy gondoljuk, hogy a tápláló és kiegyensúlyozott étrend a ragyogó bőr egyik kulcsa. És választottunk néhány finom ételt a bevásárló listádhoz, amely segít csökkenteni a pattanásokkal járó hegeket és jót tesz az egészségednek.

1. Sütőtök

Miért működik: A sütőtök nagyszerű forrása a niacinnak, folsavnak, A és B vitaminoknak és cinknek.

Mit csinál: A niacin és a folát fokozza a vérkeringést, javítja a sejtek megújulását és segíti a pattanások kezelését. A tökmag tartalmaz cinket, amely segít szabályozni a hormonszintet és az olajtermelést, és elősegíti a bőr gyógyulását. Az A-vitamin segít minimalizálni a pattanások hegeit.

2. Kelkáposzta

Miért működik: A kelkáposzta gazdag C- és K-vitaminban, kiváló réz- és vasforrás.

Mit csinál: A kelkáposztában lévő vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok csökkentik a hiperpigmentációt és segítik a bőr tónusának kiegyenlítését. A K-vitamin csökkenti a bőr sötét foltjait. A vas felgyorsítja a sebek vagy hegek, beleértve a pattanások és a foltok gyógyulását.

3. Citrom

Miért működik: A citromlé természetes vérzéscsillapító, összehúzó anyag. Feszesíti a megereszkedett bőrt és harcol a foltok ellen.

Mit csinál: A citromhéj flavonoidokat tartalmaz, amelyek védő és karcinogén hatást gyakorolnak a bőrödre. Ha a napodat egy pohár citromos meleg vízzel indítod vagy salátaöntetként használod, az segít az egészséges és ragyogó bőr elérésében.

4. Édesburgonya

Miért működik: Az édesburgonya retinolt és béta-karotint tartalmaz.

Mit csinál: A szervezeted béta-karotint alakít át A-vitaminná. Ez a vitamin bőrgátként szolgál az elszíneződés, gyulladás és eltömődött pórusok ellen, amelyeket gyakran a szabad gyökök okoznak. A retinol sok kozmetikai termék kulcsfontosságú összetevője, mivel harcol a hiperpigmentáció, pattanások, finom ráncok és hegesedések ellen. Ahelyett, hogy drága krémeket vásárolnál, élvezheted a retinol eredeti formáját, ha édesburgonyát iktatsz az étrendedbe.

5. Papaja

Miért működik: A papaja gazdag egy emésztő enzimben, az úgynevezett papainban.

Mit csinál: A papain elősegíti az elhalt bőrsejtek lehámlását, a pórusok kitisztítását és a pattanások hegeinek halványítását. Ezenkívül megőrzi a bőr hidratáltságát, és megakadályozza a jövőbeni pattanások kialakulását.

6. Karfiol

Miért működik: A karfiol nagy mennyiségű C-vitamint és egy hisztidin nevű erős aminosavat tartalmaz.

Mit csinál: A hisztidin megvédi a bőrt a káros UV-sugaraktól, amelyek a meglévő sötét foltokat még rosszabbá tehetik. A C-vitamin harcol a szabad gyökök által okozott károk ellen, segít a testednek a vas felszívásában, valamint gyógyítja a sebeket és hegeket.

7. Quinoa

Miért működik: A quinoa B3-vitamint tartalmaz.

Mit csinál: A B3-vitamin, más néven niacin, segít megnyugtatni a pattanások, rosacea és akár az ekcéma által irritált és gyulladt bőrt. Az ekdiszteroidok, a quinoában található nyomelemek segítenek eltávolítani a pattanások miatt kialakult hegeket. Javítja a bőrt és minimalizálja az irritációt.

Ezek közül az ételek közül melyiket szereted a legjobban? Ismersz bármilyen más módszert a pattanások elleni küzdelemre?

betöltés...