6 természetes módszer, hogy a szúnyogokat távol tartsd a testedtől

A szúnyogok minden szabadtéri programot elronthatnak! A kutatások bebizonyították, hogy a szúnyogok gyorsan megtanulják és emlékeznek a házigazdák szagára, és ez az, ami miatt egyes embereket előnyben részesítenek másokkal szemben. Ebben a cikkben találsz néhány természetes módszert, amellyel megvédheted magadat a szúnyogoktól kémiai rovarriasztók használata nélkül.

6 természetes módszert találtunk, amivel távol tarthatjuk a szúnyogokat a testünktől.

1. Természetes növények

A kémiai rovarriasztók nem az egyetlen hatékony riasztószer a szúnyogok esetében – a különféle természetes növények és gyógynövények szintén jól szolgálhatnak. Szépítheted az udvarodat vagy a kertedet néhány hasznos növénnyel. Így egyszerre megvéded magadat és háziállataidat is a szúnyogoktól.

Tehát milyen növények és gyógynövények segíthetnek elkerülni ezeket a kellemetlen szúnyogokat? Különféle fajták közül választhatsz az ízlésed szerint: méhbalzsam, bazsalikom, rozmaring, fokhagyma, macskamenta, levendula, citronella fű vagy körömvirág.

2. Levendula spray és testolaj

A szúnyogok utálják a levendulát. Készíthetsz test spray-t illóolajjal, vagy cseppenként is felviheted a bőrödre. Ez a szer nagyon egészséges is a tested számára, és a kémiai spray-k és krémek kivételével segítheti a bőrt az irritációk és allergiák elkerülésében. És ez nagy bónusz a levendula szerelmeseinek!

3. Citronella gyertyák

Ha nincs otthon rovarriasztó növényed, vagy allergiás vagy rájuk, a citronella gyertyák nagyszerű megoldást nyújthatnak. A Citronella egy népszerű természetes rovarriasztó, amelyet kutatások hagytak jóvá. Ennek nincs mellékhatása, az otthonod friss illatú lesz tőle, és a rovarok nem fognak zavarni. Azok, akik szeretik a kézzel készített dolgokat, saját maguk is készíthetnek citronella gyertyákat olajjal.

4. Almaecet

Elképesztő, mennyire hasznos és többcélú lehet az almaecet. A legtöbb embernek van is otthon, tehát ha hirtelen szúnyogok támadnak meg, készíts saját szúnyogriasztó spray-t ecettel. Fokozottabb hatás elérése érdekében hozzáadhatsz némi citronella olajat is. Fújd a spray-t olyan helyekre, ahol a rovarok általában összegyűlnek, és várd az eredményeket.

5. Szappanos víz

Ha sok időt töltesz az udvaron családi vacsorákkal, vagy csak kint olvasol, tegyél egy tányér szappanos vizet a közelbe. Egy idő után látni fogod, hogy a szúnyogok vonzódnak ehhez a vízhez, és csapdába esnek.

6. Fokhagyma

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🧄G A R L I C🧄 Allium Sativum, a species of the onion genus, is one of our favourite botanicals. Eat it raw, cook with it, or take it in supplement form, it has many uses with powerful medicinal properties. ✨Acts as an antimicrobial to defend against viruses and bacteria ✨Helps lower blood pressure ✨Antioxidant powers to help ward off free radicals One of our favourite ways to consume it is raw. With cold and flu season around the corner, try this tasty and potent garlic toast. 1 slice of sourdough bread (fresh or toasted) Spread with organic plain greek yogurt (or butter or oil of choice) Thinly slice 1-2 gloves of garlic and layer on top Sprinkle with salt Enjoy!

Restoration Health Clinic (@restorationclinic) által megosztott bejegyzés,

Egyes tanulmányok szerint a fokhagyma evése segít távol tartani a szúnyogokat. Ez jó hír a fokhagyma szerelmeseinek, de ha igazán utálod, akkor nem kell hatalmas mennyiségben enni. Csak forrald fel, és permetezd a keveréket olyan helyekre, ahol szúnyogok gyűlnek össze.

Próbáltad már valaha ezek közül bármelyiket? Kérjük, hagyj egy megjegyzést, ha cikkünk hasznos volt számodra.

betöltés...