20 bizonyíték rá, hogy néha igazi kincsek lapulnak a régi szemét közt

Cikkünk hősei a saját tapasztalataik alapján magabiztosan kijelenthetik, hogy olykor még a bolhapiacokon vagy a használt cikkes boltokban is igazi kincsekre bukkanhatunk. Ehhez ráadásul nem is mindig szükségeltetik valamilyen különleges ismeret vagy a használt cikkes boltok egymás után történő felforgatása – néha elég a szerencse.

,,Ma egy régiségboltban megtaláltam a kedvenc antik nyakláncomat, amit 10 évvel ezelőtt felejtettem a korábbi házunkban.”

,,Megvettem a könyvet a bolhapiacon, amit már régen el akartam olvasni. Otthon jöttem rá, hogy egy értékes, 1954-es bankjegy lapul a belsejében.”

,,Mindig átnézem a használt ékszereket. Ma egy 2 dolláros eljegyzési gyűrűt vettem. Ékszerészhez vittem és kiderült, hogy gyémántok vannak rajta, zafírral.”

,,Esküvői ruhát kerestem. Végül 20 dollárért vásároltam ezt a komplett öltönyt, ami egy szokásos üzletben kb. 1700 dollár lett volna.”

,,Sürgősen szükségem volt egy estélyi ruhára, és csak 9 dollár volt a zsebemben. Ezt találtam a kedvenc használt ruhaboltomban.”

,,Találtam egy első világháborús kamerát a bolhapiacon, és egy használatlan film volt benne.”

,,20 dollárért vásároltam ezt a menő táskát egy használt ruhaboltban. Nem ismertem a márkát, de hazamentem és rákerestem. Amikor megláttam, hogy 2500 dollárba kerül egy ilyen táska, majdnem szívrohamot kaptam.”

,,Mindig megéri ellenőrizni a malacperselyeket a használt cikkes boltokban. Ma ezt találtuk az egyikben.”

,,Ezt a csodálatos 50-es évekbeli ruhát 64 dollárért vettem.”

,,2 dollárért vettem meg Stephen King Ragyogás című könyvét, amiben nemcsak egy eredeti autogram, de a szerző fotója is lapult.”

,,10 dollárért sikerült megvennem a híres Marilyn Monroe ruha szinte tökéletes mását.”

,,3 márkás kabátot vásároltam 15 dollárért.”

,,Egyszerűen beleszerettem ebbe a képbe, és csak 10 dollár volt.”

,,Ezt az antik kézitáskát 5 dollárért vásároltam. Alig akarom elhinni.”

,,Egy használt cikkes boltban találtam ezt az antik só- és borsszórót.”

,,5 dollárért vettem egy kabátot, aminek 6 dollárt találtam a zsebében.”

,,Csak 12 dollárt fizettem ezért a 100\% gyapjú Ralph Lauren kabátért.”

,,1,78 dollárért ez a Harry Potter pálca az enyém lett.”

,,5 dollárért vásároltam ezt a hímzőkészletet. Egy normális boltban minden gombolyag körülbelül 0,5 dollárba került volna.”

,,Vettem egy gyűrűt, amiről az eladó azt állította, hogy zöld ametiszttel készült. Ékszerészhez vittem, hogy megtudjam, nem-e vertek át esetleg, de kiderült, hogy nagyon nem: valójában egy ritka zöld gyémánt van a gyűrűn.”

betöltés...