17 leleményes szülő, aki teljesen megreformálta a gyermeknevelést

A gyereknevelés nemhogy egy, hanem egyenesen két egész embert igénylő hivatás. Folyamatos aggódás, fáradtság, idegeskedés jellemzi, természetesen a rengeteg vidám pillanat, nevetés és szeretet mellett. Kezdő szülők folyamatosan bújják a könyveket, hogy mit hogyan kéne, milyen praktikák léteznek, amelyek megkönnyítik a szülői létet. Nos, ezeket az ötleteket valószínűleg nem látod viszont a szakirodalomban, viszont annál ötletesebbek. Egyszerűségük ellenére tényleg remekül működnek! Le a kalappal a szülők előtt, akik “kifejlesztették” ezeket a módszereket! 🙂

Foglald le a gyermeked azzal, hogy a kerítést vízzel festeted le vele.

Egy igazi metál apuka 🙂

Néhány hullámkarton, és máris vége a balhéknak a hátsó ülésen.

Így lesz a régi járókából kreatív alkotó-sarok 🙂

Ha nehezen alszik el a kicsi, viszont neked is szükséged lenne alvásra, helyettesítsd a kezed egy babbal töltött kesztyűvel. 🙂

Ha a gyermek imád kreatívkodni a zsírkrétával, rakd egy nagyobb kartondobozba, hidd el, nagyon is jól ellesz egymagában.

Óvd a falakat ezzel a remek megoldással: könnyen cserélhető “végtelen” rajzfelület!! 🙂

Fiús szülők figyelmébe: Kisautó-parkolóház!

Ha egy nem mindennapi fürdőzést szeretnél a kicsinek biztosítani: tegyél világító party-rudakat a vízbe. Így lesz belőle Jedi a kádban!

Óvd a sérülésektől a gyermekeket, tegyél a trambulin rugóira úszásoktatáshoz használt szivacs-kígyót.

Nem orvosság, hanem Pepsi!

Régi DVD tokból mókás színező-készlet

Jelöld az orvosságos üvegen, hogy beadtad-e már a megfelelő adagot! Függőlegesen a napok kezdőbetűi, vízszintesen pedig a napszakok (reggel/este)

A befejezetlen nyalókát tedd egy Kinder tojás kapszulájába, így később is tiszta marad.

Egy gumis lepedővel könnyen megóvhatod a babát a szúnyogoktól és egyéb rovaroktól.

Ha nem találod a folyton eltűnő tárgyakat, csak bízd meg egy mókás játék keretében a lurkót, hogy kutassa fel az elveszett eszközt!

betöltés...