Az apából lesz az anya és az anyából az apa az első gender fluid családban, ahol mindkét szülő nemet vált

Több fronton támadta le a brit Draven család a világban eddig megszokott családmodellt, mikor mindkét szülő úgy döntött, nemet vált, és ötéves fiúkat/lányukat (meg sem tudjuk állapítani, mi volt eredetileg) inkább simán embernek, nem férfinak vagy nőnek nevelik. Az már csak cseresznye a habon, hogy Star-Cloudnak, azaz Csillag-Felhőnek hívják a gyereket…

A 32 éves biológiai apa, Louise Draven nővé szeretne válni, a biológiai édesanya, Nikki – akit viszont már eredetileg lánya, Star is apának hív – férfi szeretne lenni és végleg Charlie-vá válni. Zavaros? Elhisszük. Nekünk is.

Először az apa kezdte meg hosszú útját még 2011-ben, hogy végképp nővé válhasson, de súlya visszatartotta őt a péniszeltávolító műtéttől. Előbb le kellett fogynia, hogy végrehajthassák orvosai az operációt.

“Sokkal több női önbizalmam lesz, ha végre eltávolítják a kis kacsámat (így hívja Star a péniszt). Mondom is mindig a ‘fiamnak’, hogy anya olyan lesz alul, mint ő, ha a kacsácska elmegy”

– meséli a még félig férfi édesanya, aki szerint senki nem maga választja az érzéseit a nemiségével kapcsolatban, és ő egyszerűen egy idegennek érzi magát a saját testében.

Közben az eredetileg lányukat szülő édesanya is rájött, nem szeret nőként élni:

“Sosem voltam kibékülve azzal, hogy havonta menstruálok és hogy melleim vannak.”

Először csak azt gondolta páns**xuális, tehát egyszer férfi, egyszer nő, de mostanra biztos nagyjából, hogy inkább férfi.

Így ők az első brit házaspár, akiknél mindkét tag nemet vált.

És hogy miként dolgozza fel mindezt a most ötéves gyerekük? Egyelőre jól. Szülei szerint gendersemleges és boldog. Ráadásul a gyereket óvodája is támogatja, fiú egyenruhát hord, de kiegészítőkkel.

A család története még az eléggé elfogadó brit környezetben is nagy port kavart. Vannak, akik azt javasolták a párnak még most öljék meg fiukat, mielőtt zavarodottságában sorozatgyilkos nem lesz belőle, vagy öli meg őket, amiért tönkretették életét.

Te mit gondolsz, mi lesz a gyerekből felnőtt korára?

betöltés...