Az megvan, amikor Mike Tyson alig bírt Bunyós Pityuval?

 Kevesen gondolnák a mulatós énekes Bunyós Pityuról, hogy az egyetlen európai, aki talpon maradt a legendás Mike Tyson és Lennox Lewis ellen. Igaz, akkor még versenyszerűen bokszolt és Szikora István volt az egyetlen neve.

Nem volt soha titok, mégis kevesen tudják, hogy a ma Bunyós Pityuként ismert mulatós énekes Szikora István olimpián bokszolt.

A mai napig tart edzéseket, sportegyesülete is van, de az ország Fásy Ádám felfedezettjeként és a Polgármester, máma mulatunk és hasonló számok énekeseként ismeri.

Pedig az idén 54 éves Pityu az egyetlen európai, aki két gigász, a nehézsúlyú világbajnok Mike Tyson és Lennox Lewis ellen is talpon maradt a ringben.

Szikora István – 1984-ben Finnországban megmérkőzött a későbbi boxfenomén Mike Tysonnal, ahol szoros pontozás döntött az amerikai javára (3:2). Itt is látszik, hogy két bíró Szikorát hozta ki győztesnek.

1982-ben lett felnőtt válogatott az akkor már budapesti bunyós, és honlapja tanúsága szerint 1984-ben Finnországban megmérkőzött a későbbi boxfenomén Mike Tysonnal, ahol szoros pontozás döntött az amerikai javára (3:2). “Itt is látszik, hogy két bíró Szikorát hozta ki győztesnek”, írja, és nem hogy nem ütötte ki a brutális és veszélyes Tyson, hanem alig bírt vele.

1987 végén döntőt bokszolt Franciaországban egy másik legendával, Lennox Lewissal, ahol megint csak szoros pontozással marad alul. Vele egyébként hat évvel ezelőtt Floridában találkozott, ahol fél napig emlegették a régi szép időket.

Szikora egyébként 1992-ben, az olimpián bokszolt versenyszerűen utoljára. Az amatőr után a profi karrier elmaradt, de ma már saját bevallása szerint boldogabb énekesként.

betöltés...