18 sikerfilm, ami olyan dolgokra tanít meg bennünket, amit minden embernek alapból tudnia kellene.

Amikor megnézünk egy filmet, akaratlanul is előtörnek belőlünk érzelmek és bizony gyakran beleképzeljük magunkat a főhősök szerepeibe. Számos filmet készítettek már, ami igaz történeten alapszik, az természetesen sokkal jobban megérinti az emberi lelket mint bármilyen kitalált történet. Ezek a filmek hasznos dolgokra tanítanak meg bennünket úgy, hogy észre sem vesszük például, az emberi jóságra, a magabiztosságra, a családi kötelékre, az álmaink elérésére és a többi. Ma olyan filmeket gyűjtöttünk össze, melyek rengeteg sírós és megható pillanatot okoztak már a nézőknek. Nem véletlen, hogy a legjobb filmek kategóriájába sorolják őket, hiszen olyan érzelmeket és tanokat rejtenek magukban, amit minden embernek meg kell tapasztalnia.

A mennyország kapujában

A film két halálos beteg férfiról szól, akik végig akarják csinálni bakancslistájukat. Miután megnézed ezt a filmet, rájössz, hogy az élet tele van apró örömökkel. Elkezded értékelni amid van, főleg az egészséged. Ez egy tökéletes történet minden olyan embernek, akiknek elegük van az életből.

Lélekben táncolok

A két főszereplő kerekesszékbe van kényszerítve, de optimistábbak, mint bármelyik egészséges ember a világon. Annak ellenére, hogy súlyos betegségben szenvednek, megpróbálnak teljes értékű életet élni. Kiélvezik az élet minden percét, sőt táncolnak és viccelődnek is mindenkivel.

Forrest Gump

Ez a film egy igazi világklasszis, amit képtelenség megunni. Újra és újra végignéznéd, holott kívülről tudod azokat a monológokat, amiket ebben a 141 perces filmben mondanak. Ám ennek ellenére, mindig találsz benne valami érdekességet, amit azelőtt sosem véltél felfedezni. Ez a film bemutatja az ártatlanságot és jóságot, amit nem minden ember birtokolhat a világon.

Életrevalók

Az Életrevalók igaz történet alapján készült, mely szellemes, életerős és bájos is egyben. A legsikeresebb francia film bemutatja, hogyan szövődik barátság két ember között, akik különböző rétegből származnak. Sokan érthetetlennek tartják a kapcsolatot mégis bebizonyítja, hogy nincs különbség az emberek között.

Walter Mitty titkos élete

Egy olyan ember életét mondja el, aki valójában nagyon visszahúzódó, mégis szereti az akciót és a kalandokat. Mivel a valóságban nem mer semmit tenni, ezért egy fantáziavilágba menekül, ahol minden egyes alkalommal valami izgalmas történik vele. Később azonban a valóságban is megmutatja, milyen magabiztos. Ez a film tökéletes azok számára, akik félnek megmutatni a világnak tehetségüket és kitartásukat.

Egy makulátlan elme örök ragyogása

Ez a megható és egyben romantikus film arról szól, hogy nem minden esetben tudunk olyan személyt vagy személyeket kitörölni az életünkből, akik fájdalmat okoztak nekünk. Ez az örök szerelemről is szól, amely a legerősebb érzés a földön. Bármi történjen is veled, a szíved soha nem hazudik még akkor sem ha semmire sem emlékszel az életben.

A család kicsi kincse

A film arról szól, hogy teljesen mindegy milyen zakkant családdal áldott meg az ég, akkor is ők azok, akikre mindig minden körülmények között számíthatsz. Mindegy, hogy peches, lúzer vagy bármilyen másik jelzővel ellátott ember vagy, ha a család egyik tagjának szüksége van a támogatásra, akkor egy emberként oldják meg a problémákat bármi legyen is az ára.

A jövő kezdete

Egy csodálatos film, ami visszahozza az emberekbe vetett bizalmunkat. Trevor, aki még csak egy iskolás fiú, akkora szívvel van megáldva, amitől mindenkinek eláll a szava. Meg akarja váltani a világot azzal, hogy más embereknek segít. Bemutatja, hogy mi történik a világunkkal, ha összefogunk és segítünk egymásnak.

Álom luxuskivitelben

A film egy fiatal nőről szól, aki meg akarja hódítani New York elit krémjének világát. Partikból és férfiakból nincs hiány, ám mindennél jobban vágyik a szerelemre. A sors iróniája, hogy főszereplőnk Audrey Hepburn fülig beleszeret egy szegény férfibe. Ez a film bemutatja, hogy nincs szükség fényűzésre és pompára ahhoz, hogy ránk találjon az igaz szerelem.

A szeretet szimfóniája

Egy nagyon megható film, ahol egy fiatal kisfiú tehetsége segítségével szeretné megtalálni szüleit, akik elhagyták őt. Ez a film bemutatja, hogy sose adjuk fel az álmainkat és céljainkat még akkor sem, ha elsőre lehetetlennek látszik a helyzet.

Az igenember

Jim Carrey egy olyan karaktert alakít, aki mély depresszióban szenved, ezért feltett szándéka, hogy változtasson az életén. Elhatározta, hogy bármilyen helyzettel is sodorja össze az élet mindenre igent fog mondani. Ennek köszönhetően sikerül kizökkennie a mély melankóliából és boldog életet élnie. Ez a film megtanít bennünket arra, hogy ne zárkózzunk el azok elől a lehetőségek elől, amit az élet ezüst tálcán kínál.

Az élet szép

Egy nagyon megindító film, ami az 1938-as években játszódik. A főhőst és kisfiát elviszik a koncetrációs táborban, ám annak érdekében, hogy a gyermek ne féljen és ne szenvedjen, apja elhitette vele, hogy minden ami körülötte zajlik az nem mást, mint egy játék. Ez a film bemutatja a családi köteléket, hogy a szüleink és rokonaink, hogyan próbálnak megvédeni bennünket a gonosz világgal szemben.

A király beszéde

A király beszéde négy Oscar-díjat is kapott, mely egy olyan királyt mutat be, aki fél közönség elé állni, annak ellenére, hogy próbálja legyőzni démonait. Ez megtanítja nekünk azt, hogy mindig higgyünk magunkban és sose adjuk fel a próbálkozást, mert csak ezzel érhetünk célt.

A nagy hal

A Tim Burton rendezte film nagyon meghatóra sikeredett. Bemutatja, hogy ha szeretnénk előrébb jutni az életben, nem ragadhatunk le egyetlen ponton. Tovább kell járnunk a magunk útját és ha kell, szülővárosunkat is magunk mögött kell hagyni, hogy megvalósítsuk álmainkat. Ha egyesek az éjszakai égboltra néznek lehet, hogy csak a csillagokat fogják látni, míg mások az univerzumot és a végtelen világegyetemet.

Terminál

Steven Spielberg egy nagyon összetett filmet alkotott meg, ami se nem komédia, se nem melodráma, hanem ennek ötvözete. A főhősnek, Tom Hanks-nek az volt minden álma, hogy eljusson New Yorkba, ám hazájában háború zajlik így gyakorlatilag ő egy nem létező országból jött, ezért a törvények értelmében nem teheti be a lábát a városba. A film megtanít minket arra, hogyan azonosuljunk lehetetlen helyzetekkel és hogyan evickéljünk ki belőle bizonyos kereteken belül. Bemutatja, hogy milyen barátságok tudnak kialakulni emberek között rövid idő alatt illetve, hogy ott vár ránk a szerelem, ahol nem is gondolnánk.

A boldogság nyomában

A film valós események alapján készült, ahol Will Smith fiával együtt szerepel. A történet arról szól, hogy megy szépen lassan tönkre egy család az elszegényedésnek köszönhetően. A főhős egyedül marad kisfiával, akik fedél nélkül maradnak, ám az édesapa reméli, ha vidámsággal és jókedvvel fogja fel az életet hamar rendeződnek a soraik. Ez a film megtanít bennünket arra, hogy pozitívan álljunk az élethez még akkor is, ha a legrosszabb helyzetben vagyunk.

A bakancslista

Egy gyönyörű film, amiben ikonikus színészek játszanak. Jack Nicholsonnak és Morgan Freemannek már nem sok idejük van hátra, míg feldobják azt a bizonyos bakancsot. Így elhatározzák, hogy megvalósítják bakancslistájukon szereplő dolgokat, amiket mindig is meg akartak tenni az életben. A két különböző karakterű ember között szoros barátság alakul ki. Ez a film arra ösztönöz bennünket, hogy ne halasszunk semmit holnapra, ha meg tudjuk tenni aznap is. Úgy kell felfogni az életet, mintha az a nap lenne az utolsó.

Billy Elliot

Ez a film egy nagyon tanulságos történetet mesél el egy fiúról, aki tipikus fiús sportnak szenteli életét mindaddig, míg meg nem pillantja a terem másik oldalán zajló balettórát, ami felkeltette figyelmét. A film megtanítja nekünk, hogy fordítsunk hátat a sztereotípiáknak, és tegyünk azért, hogy álmainkat megvalósítsuk. Fontos, hogy semmi se tántorítson el bennünket azon az úton, ami a siker felé vezethet.

betöltés...