20 nagyszerű trükk az otthoni takarítás gyorsabbá és könnyebbé tételéhez

A takarítás még soha nem volt ilyen egyszerű és gyors – mindössze annyit kell tenned, hogy emlékezz ezekre a trükkökre amiket találtunk.

Egy rögtönzött felmosó

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy elkezdtük a házi munkát, de a régi felmosóval nem boldogultunk, mert már elhasznált volt. Ahelyett, hogy elmegyünk a boltba venni egy újat, frottír zoknit is használhatunk ideiglenesen erre a célra.

Tepsik/sütőformák tisztítása

Egy kevés sót szórjunk a formába, majd papírtörlővel töröljük ki azt. Így a maradék tészta könnyen eltávolítható lesz.

Adjunk új életet a tűzhelyünknek

A foltok nem fognak zavarni többé, ha egy olívaolajjal átitatott ronggyal letöröljük a tűzhelyet, majd pedig egy tisztával szárazra töröljük le azt.

A foltok eltüntetése a kanapéról

Keverjünk össze 1 evőkanál szódabikarbónát, 1/3 pohár ecetet, kevés meleg (nem forró) vizet és 1 evőkanál mosóport, majd dörzsöljük bele ezt a keveréket a foltba. A szódabikarbóna fog majd segíteni felfrissíteni a szövetet – szórjunk keveset a száraz kanapéra majd hagyjuk úgy pár órán keresztül, majd porszívózzuk ki.

Az odasült serpenyő kitakarítása

Öntsünk egy kis vizet a serpenyőbe, adjunk hozzá egy csésze ecetet, majd forraljuk fel a keveréket. Amikor elkezd forrni, vegyük le a tűzről, és adjunk hozzá egy kevés szódabikarbonát. Ha a reakció leáll, öntsük le a vizet. Ha kevés égés továbbra is látszik, kevés szódabikarbonáttal óvatosan takarítsuk le.

Így lesznek üvegpoharaink ragyogóak

A poharak tökéletesen tiszták lesznek, ha néhány csepp ecettel a vízben mossuk el őket. Egy másik lehetőség, dörzsöljünk el a poharakon kevés sót, majd mossuk el őket vízzel és hagyjuk száradni törölgetés nélkül.

A kávéfőző tisztítása

Öntsünk vizet és az ecetet egyenlő részben a kávéfőzőbe. Most kapcsoljuk be, de kapcsoljuk ki félúton,majd ismételjük meg az egész folyamat.

A por eltüntetése a polcokról

Áztassuk be egy rongyot textilöblítőben takarítás előtt. Így a por nem fog kapaszkodni a bútorhoz annyira, ami azt jelenti, hogy így sokkal rövidebb ideig fog tartani a takarítás!

A foltos csészék tisztítása

Keverjünk össze egy kis vizet az azonos mennyiségű ecetet, és öntsük a csészékbe. Hagyjuk úgy körülbelül egy órán át, majd mossuk ki egy szivaccsal – nem lesz foltos.

A vasaló polírozása

Tegyünk egy pergament lapot egy fa vágódeszkára, majd tegyünk rá sót bőségesen. Kapcsoljuk be a vasalót egy percre, mozgassuk a felületen, hagyjuk, hogy a hő dolgozzon.

Így szabaduljunk meg könnyen a penésztől a fürdőszobában

Hogy megakadályozzák a penész növekedését oldjunk fel egy tabletta Vitrocint öt liter vízzel, és mossuk le a csempét ezzel a megoldással. Ha a penész már ott van, oldjuk fel egy tablettát egy liter vízzel, és így hatásosabb. Ne felejtsünk el szellőztetni a fürdőszobában!

Így tisztítsuk ki lefolyónkat

Keverjünk össze egyenlő arányban szódabikarbónát és a sót, majd öntsük bele a lefolyóba. Most öntsünk bele ecetet is, és öblítsük le az egészet forró vízzel 15 perc után.

Így lesz hófehér kádunk

Keverjünk össze 2 evőkanál mosószódát 2 evőkanál szódabikarbónával és dörzsöljük bele a nedves kádra. 10 perc után keverjünk össze 2 uncia ecetet és 2 dl fehérítőt, és kenjük be ezzel az előző réteget. Hagyjuk állni így a kádat fél órát, majd öblítsük le nagy mennyiségű vízzel.

Szabaduljunk meg a zsírtól és megpörkölődött ételmaradványoktól

Minden, amire szükségünk van az egy kis só. Öntsük egy nagyobb mennyiséget a serpenyőbe, adjunk hozzá egy kevés vizet, majd hagyjuk így tíz percig, végül mossuk le a serpenyőt.

A szivacs kimosása a zsírtól, piszoktól

Öntsünk 2 csésze forró vízhez 2 evőkanál sót egy műanyag edénybe, keverjük meg egy kicsit, és hagyjuk a szivacsot, hogy egy éjszakát álljon.

Szabaduljunk meg a szappan foltoktól a zuhanyzóban

Ahhoz, hogy megszabaduljunk a szappan foltoktól mindössze annyi a dolgunk, hogy töröljük le nedves törlőkendővel, majd egy tiszta szivaccsal, és a végén öblítsük le vízzel.

Egy törött tojás nyomai eltakarítása

Ha már leesett egy tojást a földre, a legegyszerűbb módja a tisztításának, hogy megszórjuk sóval, és hagyjuk 15 percig, majd vegyük fel az egészet egy papírtörlővel.

Őrizzük meg a mosogató fényét

Csak dörzsöljük be a mosogatót sóval és citrommal. Ezután a mosogató ragyogni fog és illata csodálatos lesz.

A kanapénk frissítése

Ahhoz, hogy megszabaduljunk a háziállatok szagától, vagy éppen csak a bútorainkat szeretnénk megint ragyogóvá tenni, tegyünk 10 csepp levendulát egy flakonba, keverjük össze 1 evőkanál szódabikarbónával és 2 pohár meleg vízzel, rázzuk össze erőteljesen, és permetezzük a szövetre ezt az anyagot.

betöltés...