12 zseniális trükk, ami megkönnyíti a mindennapjainkat

Az apró kis trükkök segítenek megküzdeni a mindennapi nehézségekkel, és egyszerűbbé teszik az életünket. Az alábbiakban néhány igen hasznos praktikát szeretnénk bemutatni:

Telefonkeresés

Annak érdekében, hogy könnyedén megtaláljuk az otthonunkban “elbújt” okostelefonunkat, a legegyszerűbb módja, ha felkeressük a www.google.com/android/find weboldalt. Ez a trükk sajnos csak androidos telefonoknál működik, viszont ennek a weboldalnak a segítségével 5 percig csörgethetjük a mobiltelefonunkat még akkor is, ha a készülék maga egyébként le van némítva.

Ablaktisztítás

Annak érdekében, hogy könnyebben kiderüljön, az ablak melyik oldala maradt foltos, mindig különböző technikával dolgozzunk: kívülről fel-le irányba töröljük az ablakot, belülről pedig jobbra-balra irányba. A csíkozásból így egyértelművé válik majd, hol maradt még takarítanivaló.

Segíts a vendégeknek megtalálni a házad

Ha olyan vendégeket jársz, akik nem jártak még nálad, a pontos cím mellé küldj egy fotót is a házadról. Ez sokkal könnyebbé teszi számukra a tájékozódást.

Billentyűtisztítás

A billentyűtisztítás legegyszerűbb módja, ha kiszedjük a billentyűket, már amennyiben a billentyűzetünk erre alkalmas. Igen ám, de visszarakni ezeket olykor valódi puzzle-nek bizonyul. Hogy elkerüljük a sok fejfájást, készítünk először egy képet a mobiltelefonunkkal a billentyűzetről, hogy tudjuk, mit-hova kell majd visszatenni.

Megszabadulás a fokhagymaszagtól

Ha szeretnéd megszabadítani a kezeidet a fokhagymaszagtól, akkor a legegyszerűbb megoldás, ha egy rozsdamentes acél felülethez dörzsölöd azokat.

Ketchup kiszedése a palackból

Annak érdekében, hogy a ketchup gyorsabban folyjon ki a palackból, tegyél bele egy szívószálat.

YouTube videók letöltése

A YouTube videók zenévé alakításának vagy letöltésének leggyorsabb módja, ha a “youtube.com” webcím elé írunk négy betűt: “conv”. Vagyis “convyoutube.com/videócíme”.

Mérj vonalzó nélkül.

Ha gyorsan kell lemérned valamit, és nincs kéznél vonalzó, akkor nem árt, ha tudod, hogy a magyar papírpénzek majdnem pontosan 15 centiméteresek. (154mm)

Hatékony folteltávolítás

Kiváló folttisztítót hozhatunk létre, ha hidrogén peroxidot és folyékony mosogatószert keverünk össze egyenlő arányban. Helyezzük a keveréket a foltra, ami ettől azonnal oldódni kezd.

Emlékezőmemória

Ha valami olyasmit olvasunk vagy hallunk, amit fontos megjegyeznünk, rágjunk közben különleges ízű rágógumit, majd amikor ezt fel kell idéznünk, ismét ugyanilyen ízű rágó legyen a szánkban. Ez segíti az emlékezőképességünket.

Magassarkúban sétálás egész nap

Annak érdekében, hogy egész nap kényelmesen tudjuk hordani a magassarkú cipőnket, sebtapasz segítségével ragasszuk össze a második és harmadik lábujjainkat a lábunkon.

Szabaduljunk meg a csöpögő csap hagjától

A csöpögő csap roppant idegesítő tud lenni, ezért annak érdekében, hogy ezt megszüntessük, a legegyszerűbb módszer, ha egy madzagot kötünk a csap szájára, amit belevezetünk a mosogatóba. A vízcseppek szép csendben futnak majd végig rajta.

Bónusz: Gyors melegítés

Az ételeket sokkal gyorsabban és hatékonyabban melegíthetjük meg a mikrohullámú sütőben, ha nem a tányér közepén tornyosítjuk, hanem a szélén szétszórva.

betöltés...