14 érdekes tény, ami még a legtanultabb embereknek is képes meglepetést okozni

Az alábbi listán néhány statisztikai adattal alátámasztott érdekességet gyűjtöttünk össze, melyek esetenként még a sokat látott emberek számára is tartogatnak váratlan meglepetéseket.

Banglades népessége nagyobb, mint Oroszországé.

Banglades népessége közel 20 millió nagyobb, mint Oroszországé, holott az ország területe 116-szor kisebb.

Sokkal kevesebb csillag van az égen, mint ahány fa a Földön.

A statisztikai adatok szerint a Földön körülbelül 3 trillió fa él, míg a tejútrendszerben „csak” körülbelül 400 milliárd csillag található.

Németországban a legalacsonyabb a gyermekpopuláció a világon.

A 0 és 14 év közötti gyermekek a német lakosságnak mindössze a 12\%-át teszik ki, míg ez az érték Kenyában például 40\%.

A Mary és a James a legnépszerűbb nevek az Egyesült Államokban.

1917 és 2016 között a férfiak közt a James, míg a nők között a Mary volt a legnépszerűbb név. A Justin név ezzel szemben csak a 38. legnépszerűbb név a világon.

Kínai Népköztársaság = ,,aranyköztársaság”.

A Kínai Népköztársaság több aranyat termel, mint bármelyik másik ország a Földön. Az elmúlt 10 évben Kína évi átlag 440 tonna aranyat termelt.

Svédország lakosságának 24,4\%-át ugyanúgy hívják.

Noha Svédországban csak alig 9,9 millió ember él, közel 240 ezer ember viseli az Andersson nevet.

A Föld lakossága 22-szeresére nőtt 1000 év alatt.

Míg 1000-ben csak alig 275 millió ember élt a Földön, addig 2000. július 1-jén már több, mint 6,1 milliárd ember élt a bolygón.

Életünk során körülbelül 4,5-ször kerüljük meg a Földet.

Egy átlag ember naponta 7500 lépést tesz meg, ami 80 évvel számolva 180 ezer kilométernek felel meg, ami 4,5-ször akkora, mint az egyenlítő hossza.

Az Egyesült Államokban élők töltik a legtöbb időt a televízió képernyője előtt.

Legalábbis egy nemrégiben végzett kutatás szerint, ami kicsit torz, hiszen nem vizsgálták meg benne például a magyar lakosságot, akik már 2014-ben is átlagosan napi 5 órát ültek a televízió képernyője előtt.

Szombaton születik a legkevesebb gyermek.

Az átlagos heti gyermekszületési rátát vizsgálva könnyen kideríthető, hogy csütörtökön születik a legtöbb gyermek (12,8\%), hétfőn a második legtöbb (11\%) és szombaton születik a legkevesebb – 10\%.

Az e-mailek 90\%-a spam.

A világhírű Cisco cég egy felmérés során kimutatta, hogy napjainkban az átlagos napi e-mailek mintegy 90\%-a spam, vagyis kéretlen levél.

Dániában él a legtöbb dolgozó anya.

A statisztikák szerint a dán édesanyák mintegy 82\%-a dolgozik aktívan a gyermek születését követően. A lista utolsó helyén Görögország áll, ott csak a kisgyermekes édesanyák alig 50\%-a dolgozik.

A McDonald’s másodpercenként 75 hamburgert ad el.

A világ egyik legnépszerűbb gyorsétteremlánca a McDonald’s másodpercenként 75 hamburgert ad el, ami egy elképesztően hihetetlen szám. Még egy saját weboldalt is létrehoztak, ahol másodpercről-másodpercre nyomon követhető, hogy miből-mennyit adnak el – érdemes rápillantani.

Az Egyesült Államokban 1700 új milliomos “születik” naponta.

A világ milliomosai sokkal furcsábbak, mint gondolnánk. Az Egyesült Államokban például naponta átlagosan 1700 ember válik milliomossá, a statisztikák szerint pedig több mint 8 millió olyan háztartás van az USA-ban, ami éves szinten legalább 1 millió dolláros (~250 millió forint) jövedelemmel gazdálkodhat. Elképesztő, magyar fejjel szinte felfoghatatlan számok.

betöltés...