10 természetes illat, amely elriasztja a szúnyogokat azon nyomban

Mindannyian szeretnénk több időt tölteni a friss levegőn nyáron, mikor nyugodt szívvel sétálhatunk a parkban, vagy a vízparton. Ám nagyon bosszantó, mikor a szúnyogok és egyéb vérszívók megtalálnak bennünket, és azonnal be kel menekülni egy épületbe, hogy végre megszabadulhassunk tőlük. Ők azok, akik képesek a legszebb vakációt is egy pillanat alatt tönkretenni. Pontosan emiatt kell felkészülni, és olyan készítményekkel, főzetekkel, permetszerekkel rendelkezni, amik elijesztik ezeket őket. Mai cikkünkben úgy döntöttünk bemutatjuk nektek a leghatékonyabb szúnyogriasztókat, hogy gondtalanul élvezhessétek a szabadban töltött perceket.

1, Vaníliapor.

Ahhoz, hogy elkerüljenek bennünket a szúnyogok, össze kell keverni a vaníliaport és a babáknak való testápolót 1:10 arányban. Ezt a keveréket fel kell vinni a bőrre. Sima vaníliaport is használhatsz, ha az vízzel kevered el, és a testedet valamint a ruháidat befújod vele.

2, Ánizs, szegfűszeg, bazsalikom és eukaliptusz illóolaj.

Az ánizs, a szegfűszeg, a bazsalikom és az eukaliptusz illatú illóolajok elijesztik a szúnyogokat, főleg, ha azokat vízzel hígítva a bőrödre kened. Keverj össze 5-10 csepp illóolajat egy pohár vízzel, majd permetezd magadra. Ha ebbe a keverékbe belemártasz egy vattapamacsot és az ablakpárkányra teszed, akkor is el fogják kerülni a házadat.

3, Bodzavirág.

Tegyél friss bodzavirágot a szobádba, mert a szúnyogok ennek az illatát sem szeretik. De légy nagyon óvatos ezzel a virággal, ugyanis olyan erős illata van, mely negatívan hathat az alvásra. Így éjszaka célszerű őket kivinni a hálóból.

4, Szegfűszeg.

Tegyünk 5 g szegfűszeget egy pohár vízbe, majd forraljuk 15 percig. Keverjünk össze ebből a kifőtt keverékből 10 cseppet 1 evőkanál kölnivel és vigyük fel az érintett testrészeinkre. Ennek a csodaszernek köszönhetően akár 2 órán keresztül is nyitva maradhat az ablak, ha nincs szúnyogháló ugyanis ki nem állhatják ezt a szagot.

5, Boróka ág.

Ha úgy döntesz, hogy kicsit kerti partizol a barátaiddal, akkor fontos, hogy boróka ágak legyenek a tűzön, ugyanis ennek az illatát sem kedvelik a szúnyogok.

6, Cédrusolaj.

A cédrusolaj illata nem csak a szúnyogokat, hanem a legyeket és a csótányokat is távol tartja az orrhonodtól.

7, Zsálya főzet.

Egyetlen rovar sem fogja megközelíteni az arcodat, ha zsályagyökér főzettel kened be. Tegyünk egy maréknyi apróra vágott gyökeret 1,5 liter vízbe, forraljuk fel, és hagyjuk pihenni 20-30 percig.

8, Búzafű főzet.

Régen az emberek búzafű főzetet használták a szúnyogok és más vérszívó rovarok elijesztésére. Nem kell mást tenni, mint egy marék apróra vágott búzafű gyökeret 1,5 liter vízben elkeverni és 3-szor felforralni úgy, hogy sárgásbarna színű legyen. Kend be ezzel a tested és biztosra veheted, hogy a szúnyogok el fognak kerülni.

9, Bazsalikom levelek.

Használj bazsalikom levelet, hogy távol tartsd a szobádtól és magadtól a szúnyogokat. Nem kell mást tenned, csak a szobádba tenni, vagy bedörzsölni vele a bőrödet.

10, Étolaj, ecet és sampon keverék.

A szúnyogok és a legyek ellen is nagyon hatékony, ha azonos mennyiségű sampont, étolajat és ecetet keversz össze. Addig kevergesd ezt a keveréket, míg fehér habos löttyöt nem kapsz. Ezt rápermetezheted a testedre, de beleöntheted egy edénybe is, hogy távol tartsd a vérszívókat.

Az ecet egyébként megrémíti a rovarokat, a sampon viszont elrejti az erős szagot, az olaj pedig krém alapja. Ez a riasztószer gyermekek számára is biztonságos!

Te milyen szúnyogriasztó módszert próbáltál már, ami működött?

betöltés...