20 egyszerű költséghatékony ötlet (így kell helyesen tárolni az élelmiszereket hosszú ideig)

Gyakran felmerül a kérdés, hogyan tároljuk az élelmiszereket, hogy azok hosszabb ideig tartósak legyenek és frissen maradjanak. Különösen, ha nagyobb mennyiséget vásárolunk, amit nem tudunk elfogyasztani egy alkalommal. Ilyenkor, ha nem megfelelőképpen tároljuk, akkor megromolhat, ami egyben pénzkidobást is jelent. Ennek az elkerülése céljából, hoztunk néhány ötletet, amelyekkel meghosszabbíthatjuk az élelmiszerek szavatosságát. Ugyanakkor megtanulhatjuk, hogyan tudjuk helytakarékosan tárolni ezeket a termékeket.

1. Hagyma

Helyezzük a hagymát selyem harisnyába és minden hagyma közé kössél egy csomót. Ezzel a módszerrel akár 8 hónapig is megáll a hagyma, mivel jól szellőzik és nem nyomják egymást.

2. Burgonya, hagyma és alma

Ezeket a zöldségeket külön kell tárolni. Ha összekeverjük őket, akkor sokkal gyorsabban megromlanak. Egy polc segít megfelelően tárolni őket. A burgonya a sötétben nem fog csírázni.

3. Gyümölcsök

Ha gyümölcsöt vásárolsz, (például epret), helyezd el azonnal egy tál vízben és tegyél hozzá (10:1 arányban) ecetet. 5 perc után egy szita segítségével szűrd le a vizet és hagyd megszáradni. A mikróbák elpusztulnak és a gyümölcsök tovább fognak tartani.

4. Méz

A méz tovább tart, hogyha üvegedényben tároljuk, hűvös helyen. Úgy tartják, hogy a méz a leghosszabb ideig tárolható élelmiszer a világon.

5. Tojás

Természetesen a tojást is le lehet fagyasztani. Törd meg a tojást, helyezd el egy megfelelő formába, tegyél hozzá egy kevés cukrot vagy sót (megakadályozza a granulálást), és tedd be a fagyasztóba. Amikor célszerű, akkor felhasználhatod, és garantáltan nem romlik meg.

6. Paradicsomszósz

A paradicsomszószt is hasonlókképpen lefagyaszthatjuk. Töltsük bele a paradicsomszószt egy zacskóba és tegyük be a fagyasztóba.Egy óra alatt szilárd halmazállapotú lesz, így formálható lesz és akár külön részekre is oszthatjuk őket, majd helyezzük vissza a fagyasztóba.

7. Gyógynövények

A gyógynövényeket is le lehet fagyasztani olivaolajban és megmaradnak a végtelenségig!

8. Banán

Csomagold be a banán szárát fóliába és nem fog olyan gyorsan megbarnulni!

9. Zeller, brokkoli, saláta

Ezek a zöldségek frissen maradnak, ha alufóliába csavarod őket és így hűtőszekrénybe teszed.

10. Zöldségek

A zöldségeket lefagyaszthatod, miután leforrázod forró vízzel. Ily módon hosszabb ideig tárolhatod.

11. Saláta

A salátákat hosszabb ideig frissen tárolhatod, ha vízbe mártod és papírtörlőbe csomagolod, ami fenntartja a nedvességet. Ha így hűtőszekrénybe teszed, akkor hosszabb ideig frissen marad.

12. Alma

Az alma a hűtőszekrényben akár 6 hónapig is megáll. Csak légy óvatos, és válassz olyan almákat, amelyek nincsenek megromolva, mert az megronthatja a többit is.

13. Sárgarépa

A sárgarépát nagyon hosszú ideig tárolhatod sötét helyen, homokban.

14. Darált hús

Akár a paradicsomszósz esetében, a darált húst is helyezd be a fagyasztóba, majd egy idő után részekre oszthatod, majd fagyaszd le újra.

15. Túró, sajtfélék (dobozos)

A dobozos túró, sajtfélék hosszabb ideig megállnak, ha a dobozt fejjel lefele teszed be a hűtőszekrénybe. Azonban vigyázni kell, hogy tökéletesen zárjon a fedele.

16. Használj befőttes üveget a műanyag dobozok helyett

Az üveg edényekben a termékek hosszabb ideig megállnak, mint a műanyag edényekben.

17. Sajt

Tartsjuk a sajtot speciális papírban. Hosszabb ideig fog tartani és nem fog átvenni más ízeket.

18. Ananász

Távolítsuk el a leveleit és állítsuk a talpára. Sokáig fog tartani!

19. Zöldhagyma

A zöldhagymát hosszabb ideig tárolhatod, ha befőttes üvegbe helyezed és töltesz bele egy kis vizet. Frissen és ropogósan megmarad, nem fog elfonnyadni.

20. Sütemények, torták

A torta frissen marad, ha a levágott széléhez elhelyezel egy szelet kenyeret. Eltávolítja a nedvességet a levegőből és megakadályozza a torta kiszáradását.

Ezek a praktikus tippek segítenek az élelmiszereket hosszabb ideig tárolni. Ha tudatában vagy ezekkel, akkor pénzt takaríthatsz meg, mivel nem kell eldobnod az ételt. Leonardo da Vinci ezt mondta: “Az egyszerűség a kifinomultság csúcsa”

betöltés...