15 étel amiből bármennyit megehetsz, mégsem fogsz tőle meghízni

Nagyevők számára van egy jó hírünk: Rengeteg olyan egészséges étel létezik, amelyből gyakorlatilag korlátlan mennyiséget meg lehet enni (az észszerűség határain belül), anélkül, hogy rosszat tenne az alakunknak. Sőt! A bennük található ásványi anyagok és aminosavak még a fogyást is elősegítik. Vigyázat, most olyan ételek következnek, amelyek nem igazán képezik a klasszikus magyar konyha részét, de biztosak vagyunk benne, hogy mindenki talál a listában jó pár olyan szereplőt, amit jó ízzel fogyaszt el.

Jusson eszedbe ez a lista, amikor legközelebb bevásárolni mész!

Popcorn

Ha vaj nélkül pattogtatsz kukoricát (egy kevés sóval), gond nélkül ehetsz belőle, amennyi jólesik. Egy adag ugyanis csupán 31 kalóriát tartalmaz.

Zeller

A zellerszár 95 százaléka vízből áll. Segít a súlyvesztésben és a méregtelenítésben, vízhajtó hatása miatt.

Narancs, grapefruit, mandarin

Ha fogyni szeretnél, nem érdemes nagy mennyiségű gyümölcsöt fogyasztanod, a citrusfélék azonban kivételnek számítanak. Nagy mennyiségű rostot, flavonoidot és C vitamint tartalmaznak. Eltelítenek, segítik az emésztésed, és jót tesz a bőrödnek, májadnak és az általános egészségednek.

Görög-, és sárgadinnye

Egy szelet 60-70 kalóriát tartalmaz, amely nem csoda, hiszem a dinnye tele van vízzel. Ezért vízhajtó hatású, segít megszabadítani a szervezetedet a felesleges víztől.

Padlizsán

Egy adag grillezett vagy sütőben sült padlizsán csupán 24 kalóriát tartalmaz, ráadásul tele van vitaminnal és emésztést segítő rostokkal!

Cukkini

Egy adag cukkini nagyjából 42 kalóriát tartalmaz. Normalizálja a víz-só egyensúlyt, segíti a bélfunkciókat és használatával jelentősen csökkenthető a főételek kalóriatartalma.

Kígyóuborka

A fogyni kívánók jó barátja: Megszünteti a puffadást, vizesedést és karcsúsít, károsítás nélkül.

Cékla

Tele van létfontosságú tápanyaggal, mint például a mangán. Segítik a zsírégetést, az izomépítést és szabályozza a vércukorszintedet. Ráadásul egyetlen adagban csupán 40 kalória van.

Tojás

Bármelyik napszakban fogyaszthatod, akár este is, anélkül, hogy meghíznál. Természetesen a főtt tojás még jobb mint a rántotta, vagy a tükörtojás.

Ananász

Ez az ízletes gyümölcs szintén a diétázók legjobb barátjának számít. A bromelain nevű enzimet csak az ananász tartalmazza a természetben. Segíti az emésztést, különösen a fehérjéékét, és javítja a tápanyagok felszívódását is.

Almák és szilvák

Egyetlen alma csupán 50 kalóriát tartalmaz. Könnyen eltelít és szabályozza az emésztésedet is. A szilvák gazdagok C vitaminban és káliumban, amely a szíved és az erek egészségéért is felel.

Saláta

Sok férfi számára ez az abszolút nyúltáp, amelyet csak komoly fenntartásokkal képesek elfogyasztani. Pedig érdemes lenne többet enni belőle: tele vannak folsavval és egy tonnával is megehetsz belőle: egy jégsaláta levél mindössze 3 kalóriát tartalmaz.

Eper, áfonya, ribizli

Gazdagok C vitaminban, az eper segíti az emésztést, valamint a szív-, és érrendszeredet. A ribizli tele van pakolva C vitaminnal és vízhajtó hatása is van.

Káposzta, brokkoli, karfiol

Ezek a jótékony zöldségek hű társaid a túlsúllyal való küzdelemben. Egy adag reszelt káposzta mindössze 7 kalória. Nem tanácsos csak ezekre a zöldségekre támaszkodni, de heti pár alkalommal nyugodtan fogyaszthatod őket.

És még egy jó hír

Ha valóban karcsú szeretnél maradni, lefekvés előtt 3-4 órával érdemes megejtened az utolsó étkezést. Szóval ha este 11-kor mész ágyba, este 7-kor még simán vacsorázhatsz. Ha éjfélkor szoktál elaludni, még este 8-kor is gond nélkül ehetsz. Felejtsük hát el az ‘este 6 után semmi kaja!’ tévhitet!

betöltés...