Ezért kellene MINDIG egy kanál cukros vizet tenned a kertedbe – mielőtt elmész otthonról

Egyesek nem szeretik a méheket. Azt hiszik, hogy csak zavarnak minket, miközben piknikezünk. De a tény az, hogy ezek a kis rovarok kihalófélben vannak.

Ez fontos, mert a méhek felelősek azért, hogy táplálják a világ népességének a 90 százalékát. És valójában nem tudnánk túlélni nélkülük.

Nem feltétlenül kell természetvédőnek lenned, hogy tiszteld a környezetet, ahol élsz, de vannak olyan meglepően egyszerű dolgok, amiket bárki megtehet, hogy segítsen a bolygón.

Senki sem tehet meg mindent, de mindenki tehet valamit, ahogy mondják. Felelősségünk, hogy megőrizzük gyönyörű világunkat azok számára, akik utánunk jönnek.

Sir David Attenborough (92) egész életében küzdött az állatokért, a környezetért és a természetért.

A brit zoológus és a szerző talán legismertebb televíziós előadó, és biztosan felismered a hangját, amikor meghallod.

Most a legenda egy másik fontos üzenettel jött elő, amiről mindenkinek hallania kell.

Valószínűleg te is jól tudod, hogy a méhek állománya az elmúlt években rohamosan csökkent, olyannyira, hogy az már az egész ökoszisztémára veszélyt jelent. A méhek megóvása kulcsfontosságú.

David Attenborough írta nemrég Facebook oldalán:

„Ha a méhek teljesen kihalnak, az emberiségnek 4 éve maradt.”

David Attenborough természetesen nem az első, aki ezt a súlyos figyelmeztetést kimondta, de a poszt emlékeztet arra, hogy ez egy olyan kérdés, amit komolyan kell venni.

Kicsinek és jelentéktelennek tűnhetnek, de a méheknek óriási feladata van: az általunk fogyasztott táplálék közel egyharmadát ezek a rovarok porozzák be.

“Az elmúlt 5 évben a méhpopuláció körülbelül 1/3-kal csökkent” – írja David Attenborough.

De a helyzet nem reménytelen. Van egy dolog, amit mindannyian megtehetünk – és ez egy olyan elképzelés, amely most terjed, mint a futótűz.

David Attenborough egy egyszerű tippet kínál, amit mindenkinek ki kellene próbálnia: keverd össze a cukrot és a vizet egy kanálban, és hagyd a kertedben. Segíthet megmenteni az életed!

David Attenborough írja:

“Ha fáradt méhet találsz az otthonodban, egyszerű cukor- és vizes oldat segít a kimerült méh újjászületésében.”

Íme egy másik módja annak, hogy segíts a méheknek és az emberiségnek: növessz virágokat az erkélyeden, vagy hagyd, hogy vadvirágok nőjenek a kerted egyik sarkában. A helyi méhek szeretni fogják!

Kérlek, segíts továbbadni ezt a tanácsot a Facebook MEGOSZTÁS gomb megnyomásával.

Együtt segíthetünk a méhek és bolygónk megmentésében!

betöltés...