14 alkalom, amikor a növények mesejelenetekké változtatták a házakat

A kúszónövényeket és virágcserepeket a kertészek gyakran használják házak és kertek díszítésére. Bár néhány ember úgy gondolja, hogy a kúszónövények károsíthatják a falakat, kétségtelen, hogy az unalmas otthont varázslatos, szemet gyönyörködtető meseországgá változtatják. Az alábbi lista képei megmutatják, milyen lélegzetelállító lehet ez a hatás, ha egy kis időt és gondoskodást fordítasz rá.

Vess egy pillantást a legszebb, növényekkel borított házakra, amelyeket az interneten találtunk. Olvasd el ezt a listát egészen a végéig, hogy egy kis inspirációt kapj a saját házadhoz, és nézd meg a különleges bónusz képet.

1. Zöld Ház, Giessen, Németország

2. Luxus virágüzlet, London

3. Terasz, Cordoba

4. Függőleges kert, Madrid

5. Egy házikó Sandwell-ben, Anglia

6. Nemzeti Múzeum, Wrocław, Lengyelország

7. Lilaakác egy falon, London

8. A hobbit ház

9. Tetőkert egy megapoliszban, Chicago

10. Függőleges kert, Kiotó

11. Egy másik angol ház lilaakáccal

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I think this picture says everything about how I feel about my home and my garden. We moved to the country because I wanted more space and a bigger garden (I’d filled our London garden to overflowing!). The house came with almost an acre – lots of mossy lawn, random shrubs and beds full of weeds. But, even then, there was something magical about it. I started from scratch – getting rid of everything except two old roses and this extraordinary Wisteria. It’s been hard work and I don’t know if it will ever be finished. But when I walk around at night and see the house lit up and sitting in the middle of the garden I’ve created – the box-edged beds and yew topiary; the tulips and Lily of the Valley – I feel enormously happy. And lucky! More luck: I’m off to the Chelsea Flower Show next week for a private tour of Savill’s show garden. Hooray! It’s been years since I’ve visited and I cannot wait! Have a look at my Stories for the best of my garden right now and look out for my Chelsea posts next week. @savills #MySavillsGarden #DavidHarberxSavills #ad

Charlotte-Anne Fidler (@charlotte_annefidler) által megosztott bejegyzés,

12. Bejárat egy házhoz San Franciscóban

13. Egy ajtó Toszkánában, Olaszország

Embed from Getty Images

14. A legnagyobb cserje

Bónusz: Borostyánnal benőtt ház, Linz, Ausztria

Ez történik, amikor a borostyánt nem vágják le többé. Csak egy évbe telt, hogy ez a borostyán Linzben (Ausztria) beborítsa az egész épületet. Amikor úgy döntöttek, hogy lerombolják a házat, a borostyánt leszedték, és az épület elkezdett szétesni.

Szeretnél a listán szereplő házak egyikében élni? Van futónövény a kertedben? Oszd meg képeidet, benyomásaidat és véleményedet kommentben.

betöltés...