7 testrész, ahova soha ne tetováltass, és elmondjuk, miért

A tetoválás nagyon népszerűnek bizonyult az elmúlt években. A statisztikák azt mutatják, hogy az emberek 43\%-a szerettei tiszteletére, 37\%-a divatból csináltatja meg. Mégis, az orvosok és a tetováló művészek szerint vannak olyan helyek, amelyek nem ideálisak a tetováláshoz.

Íme, a test 7 olyan területe, amelyre jobb, ha nem tetováltatsz. A cikk végén van egy bónusz is, amelyben megtalálhatod a tetoválás fájdalom-diagramját.

1. Könyök

A szakemberek nem javasolják, hogy tetoválást készíttess a könyöködre, mert ezen a területen nehezen marad meg a tinta. Ráadásul, a bőr nagyon vastag, ami azt jelenti, hogy a tetováló művésznek több időt kell ott eltöltenie a tűvel. Hatalmas esély van arra is, hogy ha nem hidratálod a könyöködet, akkor a tetoválás nagyon gyorsan elhalványul.

2. Hónalj

A hónalj az egyik legfájdalmasabb hely a tetováláshoz. A fájdalom nagyon erős lehet, a folyamat pedig valószínűleg elviselhetetlen számodra.

3. Térdhajlat

A térdhajlat is nagyon érzékeny terület és sok idegvégződéssel rendelkezik. Minden egyes tűszúrás alkalmával rendkívül kényelmetlenül éreznéd magadat.

4. Kéz és ujjak

Igen, ezek népszerű helyek egy tetoválás készíttetésére, ám a szakértők szerint nem ajánlott a tetoválás a kézen és az ujjakon, mivel ez egy nyitott terület, és a napfény nagy hatással lesz a tetoválásra, tehát lehet, hogy gyorsan elhalványul. Ezen kívül a tetoválások az ujjak oldalán gyakran már akkor elhalványulnak, amint meggyógyulnak.

5. Bordák

Nyilvánvalóan fantasztikusan néz ki, de a bordákra való tetoválás nagyon fájdalmas. A második helyen van a hónalj után. Ezenkívül a nőknél a gyógyulási folyamat hosszabb ideig is tarthat, ha melltartót kell viselniük, és a bőrük folyamatosan irritált lesz.

6. Arc

Az érzékeny bőr és a sok idegvégződés mellett a tetováló művészek azt mondják, hogy az arcra készített tetoválás csak 2-3 évre garantált. Továbbá, ha úgy döntesz, hogy a tested ezen részére tetováltatsz, ne felejts el napi szinten fényvédőt használni.

7. Boka és lábszár

A boka és a lábszár területét könnyen kidörzsölheti a cipő és a zokni. És ezért a tetoválás nagyon gyorsan elveszíti élénk színét. Ugyanakkor a fájdalom nagyjából ugyanolyan szintű, mint a bordák esetében.

Bónusz: Tetoválás fájdalom-diagram

Fent láthatod a férfiak és a nők tetoválás fájdalom-diagramját. A vörös zónák a legfájdalmasabbak. A narancssárga és a sárga zóna kevésbé érzékeny. A kék zónák a leginkább fájdalommentesek.

Van tetoválásod? Megbántad a döntésedet, hogy megcsináltattad, vagy újra megtennéd? Kérjük, oszd meg velünk a tetoválásodról készült képeket!

betöltés...