Hogyan hoztam rendbe a hátamat 30 nap alatt, napi 7 perces edzéssel

Egy napon, röviddel a 30. születésnapom után, az éjszaka közepén borzalmas derékfájdalomra ébredtem. Azóta időről időre érzem ezt a kínzó fájdalmat. Több orvosnál jártam, de egyetlen gyógyszer vagy csontkovács sem tudott segíteni. Tehát néhány év küzdelem után úgy döntöttem, hogy változtatok, és beépítek néhány egyszerű gyakorlatot a napi rutinomba, ahelyett, hogy fájdalomcsillapítókkal tömném magam. Kiderült, hogy ez volt életem egyik legjobb döntése.

Az alábbiakban szeretném megosztani az edzésprogramomat, amely mindössze 30 nap alatt segített megszabadulni a hátfájástól.

1. lépés: A feszültség csökkentése

Hogyan kell csinálni:

Állj csípő szélességnél nagyobb terpeszben, lábfejeid kissé kifelé mutassanak, hajlítsd be a térdeidet, emeld fel a karjaidat és nyújtsd a hátadat és a nyakadat felfelé, amennyire csak tudod.
Ezután kezdj el lassan előrehajolni, amíg a kezeid el nem érik a padlót.
Tedd a kezedet a padlóra, és ernyeszd el a nyak- és a hátizmaidat.
Maradj ebben a helyzetben néhány másodpercig, majd emeld fel a felső testedet egyenes helyzetbe.
Ismételd a gyakorlatot 30-60 másodpercig.

2. lépés: A rugalmasság visszanyerése

Hogyan kell csinálni:

Ereszkedj térdelőtámaszba, kezeidet helyezd közvetlenül a vállaid, a térdeidet pedig a csípőd alá. A lábujjaidnak is érinteniük kell a padlót.
A gerincedet tartsd egyenesen, térdeidet hajlítsd be. A bal lábadat emeld fel oldalra, amilyen magasra csak tudod.
Engedd vissza a lábadat az eredeti helyzetbe, és ismételd meg a gyakorlatot az ellenkező oldalon.
Ezt a gyakorlatot 30-60 másodpercig végezd.

3. lépés: A hátizmok nyújtása

Hogyan kell csinálni:

Térdelj le, és lassan hajlítsd előre a felső testedet, amíg a kezed el nem éri a padlót.
A térdeidet tartsd körülbelül 90 °-os szögben behajlítva, hátadat homorítsd a térdeid felé, amíg az adott szakaszon feszülést nem érzel.
Lassan engedd le a fejedet, tedd az álladat a padlóra, és lazítsd el a nyakad izmait. Ügyelj arra, hogy a könyököd ne érintse meg a padlót.
Tartsd körülbelül 30-60 másodpercig a pozíciót.

4. lépés: A testtartás javítása

Hogyan kell csinálni:

Feküdj hasra, karjaid a tested mellett, lábaid összezárva.
A bal karodat és a lábadat ugyanabban a helyzetben tartva, csúsztasd a jobb karodat a fejed fölé, a jobb térdedet pedig hajlítsd be és húzd fel a lehető legmagasabbra. Ügyelj arra, hogy mind a jobb karod, mind a lábad mindig érintkezzen a padlóval.
Csúsztasd vissza a jobb karodat és a lábadat az eredeti helyzetbe, majd ismételd meg a gyakorlatot az ellenkező oldalon. Ezt 30-60 másodpercig csináld.
Ezután végezd el a gyakorlatot az ellentétes lábaddal és karoddal – csúsztasd felfelé a bal karodat és a jobb térdedet, majd a jobb karodat és a bal térdedet. Ezt is 30-60 másodpercig csináld.

5. lépés: A csípő nyújtása

Hogyan kell csinálni:

Ülj le a padlóra egyenes gerinccel, a lábaidat nyújtsd ki magad előtt.
Bal lábadat egyenesen a padlón tartva, emeld fel a jobb lábadat, hajlítsd be a térdedet, és mindkét kezeddel fogd meg a jobb vádlidat.
Óvatosan húzd a lábadat a mellkasod felé, amíg feszülést nem érzel a csípődben.
Tartsd meg a pózt 30–60 másodpercig, majd ismételd meg a másik oldalon.

Az eredmények

Az első dolog, amit észrevettem, az, hogy a hátam izmai erősebbek lettek, és a testtartásom jelentősen javult. Bár nem ez volt a szándékom az elején, sokkal könnyebb megőriznem a megfelelő testtartást, miközben ülök az asztalomnál, a munkahelyen.

Amellett, hogy elbúcsúztam a hátfájásomtól, most a fejem is kevesebbszer fáj, és az általános egészségem is jobb lett.

A gyakorlatok rendszeres végzése több energiát ad nekem. Miután ezeket a gyakorlatot 30 napig végeztem, már nem ébredtem fel az éjszaka közepén a szörnyű fájdalom miatt, és ennek eredményeként már nem érzem magam álmosan a nap folyamán.

Van hátproblémád? Hogyan kezeled? Kérjük, oszd meg velünk tapasztalataidat kommentben!

betöltés...