5 hiba, amelyet mindannyian elkövetünk, amikor okostelefonunkat használjuk

Lehet, hogy csak az ébresztő miatt tartod a közeledben a telefonod, vagy akár más okból. A mobiltelefon azonban nem jó alvó társ! Az alvásidő mellett, a telefon a nap folyamán több módon is kárt okoz neked, mint gondolnád.

A következőkben megmutatjuk azokat a gyakori hibákat, amelyekkel tisztában kell lenned, hogy a technológiát egészségesebb módon élvezd.

1. Azzal alszol

A mobiltelefon alapvetően egy elektromágneses adó és vevő. Ez azt jelenti, hogy rádióhullámokat bocsát ki. Noha ez még nem bizonyított, a kutatások továbbra is megmutatják, hogy a hullámok miként érinthetik az agyat, miután hosszú órán át ki van téve nekik. Enyhén szólva felébreszthet a jelzéseivel az alvási ciklusod során. Ha alvás közben nem tudod teljesen kikapcsolni vagy egy másik szobában tartani, próbáld repülőgép üzemmódban tartani.

2. Túl hosszú ideig vagy kitéve kék fénynek

A képernyő által kibocsátott fény csökkenti a melatonin termelését, amely az alvás ciklusát szabályozó hormon. Ez egy másik ok, hogy alvás közben nem szabad a közelében lenni. A kék fény fejfájást, szem- és látási problémákat is okoz. Próbáld meg beállítani a telefon fényerejét és kapcsold be a kék fény szűrőt.

3. Alacsony térerővel használod

Ha gyenge térerőt látsz a telefonodon, az valójában azt jelenti, hogy a telefon erősebb jelet bocsát ki adóként, és a mobiltelefon több energiája nagyobb károkat jelent az egészségedre. Dr. Devra Davis, a ’Kapcsolódj le: Az igazság a mobiltelefon sugárzásáról, mit rejt el az iparág, és hogyan védd meg a családodat’ írója vezetékes telefon használatát vagy a telefon lehető legtávolabb tartását javasolja, ha alacsony a térerő. Ez azt is okozza, hogy a telefon felmelegszik, ami egy másik veszély.

4. Érintkezésben tartod a bőröddel

Számos tanulmány foglalkozik a mobiltelefonok és a rák közötti kapcsolattal, különös tekintettel a 900 MHz körüli átviteli jelre, ami felforrósítja a telefonodat. Bőröd apró darabokban könnyen elnyeli a meleget, amikor a testedhez közel tartod. Noha a rádiófrekvenciás sugárzásnak az emberi testre nincs más bizonyított hatása, tudjuk, hogy az abszorpciós arány drámai módon csökken, ha bizonyos távolságot tartasz magad és a telefonod között.

Próbálj fülhallgatót vagy kihangosítót használni, miközben a mobilodon beszélsz, hogy ne érjen hozzád, és ha nem használod, hagyd magadtól távol a lehető legkisebb expozíció érdekében.

5. Rossz testtartással nézed a képernyőt

Ismert tény, hogy a mobiltelefonok használata hüvelykujj-sérüléseket okoz, például ínhüvelygyulladást. Van egy másik mobiltelefon okozta egészségügyi probléma is, amelyet ‘Text neck’ azaz SMS nyaknak hívnak. Ahogy a neve is sugallja, amikor előrehajlítod a nyakadat, hogy a képernyőre nézz, a nyaki gerincre eső stressz fokozatosan növekszik.

És az idő múlásával a súly, amit a nyakad érez, ötszöröse lehet a fejed tényleges súlyának. Ez nyaki fájdalmat és testtartási rendellenességeket okoz. Tartsd a telefont szemmagasságban, a nyakadat a lehető legegyenesebben tartva.

Talán a mobiltelefonodat használod a cikk elolvasásához! Készíts egy ellenőrző listát az esetleges hibáid kijavítására, és ne felejtsd el megosztani velünk a gondolataidat a hozzászólásokban.

betöltés...