10 mindennapi dolog, ami elrontja az életünket, ha nem helyesen csináljuk őket

Vannak olyan tevékenységek, amelyeket naponta hajtunk végre anélkül, hogy figyelmet fordítanánk arra, hogy helyesen végezzük-e őket. Néha jobb, ha ezeket a mindennapi dolgokat más szemszögből nézzük. Természetesen mindannyian tudjuk, hogyan kell zuhanyozni vagy megmosni a hajunkat, de vajon a leghatékonyabb módon csináljuk?

Az 5percblog néhány hasznos tippet mutat be, amelyek még jobban rávilágítanak arra, hogyan kell helyesen elvégezni a mindennapi tevékenységeket. Némelyikük akár feje tetejére is állíthatja a világodat.

Hogyan mossuk meg a hajunkat

A nedves hajat pólóval szárítsd meg, törülköző helyett. Ujjbegyeddel finoman masszírozd a sampont a hajadba. A hajtőre soha, de soha nem szabad balzsamot tenni. Ezután csavard ki a hajadat, mielőtt hajkondicionálót alkalmaznál.

Hogyan viseljünk hátizsákot tömegközlekedési eszközön

Annak érdekében, hogy tömegközlekedés közben megvédd magadat a zsebtolvajoktól, jobb, ha a hátizsákodat látótávolságon belül tartod.

Hogyan kell fogni a kormánykereket

A legbiztonságosabb hely a kezed számára a középvonalon (ahogy a fenti képen látható). Ez a helyzet megakadályozza, hogy a légzsák a kezedre és karodra nyíljon, így védi a fejedet és a testedet.

Hogyan kell fogat mosni?

Nem kell minden sörtét a fogkefén lefedni fogkrémmel, úgy, ahogy azt fogkrém reklámokban látod. A valóságban csak egy cseppre van szükséged.

Hogyan kell használni a sebtapaszt, ha egy vágás van az ujjadon

Vágd félbe a 2 ragacsos végét, és cikkcakk mintázatban rögzítsd az ujjadra. Most bármit megtehetsz, amit akarsz, anélkül, hogy túl óvatosnak kellene lenned.

Hogyan rögzítsünk egy szűk melltartót

Ha úgy találod, hogy a melltartód túlságosan szoros, még akkor is, ha a kosár mérete megfelelő, használj melltartó-hosszabbítót a pánt méretének növeléséhez.

Hogyan kell felakasztani a WC-papírt

A legjobb, ha a WC-papír leszakítandó vége nem a fal felé lóg, hanem kívül. Ilyen módon a kezed nem érinti a falat, amelyen káros baktériumok lehetnek.

Hogyan tartsuk tisztán a kezünket

Csak a legalább 60\% alkoholt tartalmazó gélek a leghasznosabbak. Más kézfertőtlenítők nem távolítják el a különféle mikroorganizmusokat. Ha ez a helyzet, akkor kezet kell mosnod.

Hogyan kell zuhanyozni

A forró vízhez hasonlóan a hosszú fürdés is túlságosan kiszárítja a bőrt, kiütésekkel és viszketéssel jár. A zuhanyzás optimális időtartama kb. 10 perc.

Hogyan kerüljük el az edzés utáni hibákat

Edzés után a testhőmérsékleted megemelkedik, tehát ha hűvös zuhanyra vágysz, nincs mire várnod. Egy hűvös zuhany segíti az izmok helyreállítási folyamatát. Csökkenti a fájdalmat és segíti az izmokat a gyorsabb újjáépítésben.

A testmozgás megnyújtja az izomrostokat, és glikogént használ fel a test táplálására. Ezért olyan fontos a veszteségek gyors pótlása. Próbálj meg fehérjét és egy kis szénhidrátot tartalmazó ételt enni legfeljebb 30 perccel az edzés után.

Kipróbáltad már valamelyik tippet? Oszd meg velünk gondolataidat.

betöltés...