7 ok, amiért a válás jobb, mint egy rossz házasság

Amikor összeházasodunk valakivel, teljesen biztosak vagyunk abban, hogy végre sikerült megtalálnunk az igazit. Sajnos azonban a statisztikák sokkal eltérőbb eredményeket mutatnak – 4 házasságból kb. 1 válással végződik. És még ha néha nehéz is beismerni, hogy a „boldogan élünk, míg meg nem halunk” dolog nem működik, akkor sem kellene idegeskedned, mert rengeteg jó dolog van, amit a válás hozhat az életedbe.

7 okot találtuk, amiért jobb elsétálni, mint egy egészségtelen házasságban maradni.

7. Nagyobb esélyed lesz arra, hogy találkozz az „igazival”.

Ha házas vagy, tudattalanul is megpróbálsz távol maradni az ellenkező nemtől, hogy ne tedd féltékennyé a partneredet. Ily módon sok lehetőséget és nagyszerű embert hagysz ki, akikkel összebarátkozhatnál. Ez nem rossz dolog, ha boldog házasságban élsz. De ha úgy érzed, hogy a házasságod fullasztóvá vált, a válás segít utat engedni, hogy a jövőben találkozhass a megfelelő partnerrel.

Egy sikertelen házasság után sok tapasztalattal rendelkezik, amelyek megnyithatják az ajtót, hogy újra szerelmes legyél, és megtaláld a megfelelő embert, akivel egész életedet eltöltheted. Valójában egyes tanulmányok azt mutatják, hogy az újraházasodó emberek kevésbé valószínűleg válnak el, mert ezúttal már jobban ismerik magukat, és tudják, hogy mit keresnek a másik személyében.

6. Az energiádat a saját személyes fejlődésedre fordíthatod.

Ha hosszú ideig egészségtelen házasságban élsz, akkor az érzelmi jóléted mindig kockán forog. Ez a zsibbasztó fájdalom azt az érzést kelti, hogy elveszítetted önmagadat.

Emlékszel a régi hobbijaidra vagy azokra a dolgokra, melyek régen örömet okoztak neked? Támogatja a házastársad a döntéseidet és a világnézetedet? Élvezed az életedet ebben a pillanatban? Ha a válasz nem, akkor talán itt az ideje, hogy néhány változtatást eszközölj a személyes életedben.

Kiderült, hogy egy rossz házasság megakadályozhatja, hogy olyan dolgokat csinálj az életben, amelyeket meg akarsz tenni, vagy olyan dolgok legyenek az életedben, amelyeket megérdemelsz. Tehát egy válás után már nem kell az összes energiádat egy olyan kapcsolatba ölni, amely már nem működik, és azt az élet más fontos területeire összpontosíthatod.

5. Boldogabbnak fogod érezni magadat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Morning stretches #illustration

Yaoyao Ma Van As (@yaoyaomva) által megosztott bejegyzés,

Ha kilépsz egy rossz házasságból, tény, hogy elveszíted a házastársadat, de cserébe boldogságot kapsz. Az élet túl rövid ahhoz, hogy egészségtelen kapcsolatokra pazarold. És ha úgy érzed, hogy a házasságod miatt csak elégedetlennek és boldogtalannak érzed magadat, akkor határozottan ideje lépni.

Természetesen a válás eleinte sokkot jelenthet neked, de később ez változhat, és új fejezetet nyithat meg az életedben, amely sokkal lenyűgözőbb lehet, mint az előző. Valójában egyes kutatások azt mutatják, hogy mind a férfiak, mind a nők boldogabbnak érzik magukat a házasságuk befejezése után 5 évig, mert elégedettebbek az életükkel.

4. A gyerekeid is boldogabbak lesznek.

Sok pár rájön, hogy boldogtalan, és mégis úgy dönt, hogy együtt marad a „gyermekeik kedvéért”. De ez egy nagyon rossz ötlet. Gyermekeid hallják a szarkazmust és a vitákat, és állandóan stresszhatás alatt állnak a boldogtalan házasság feszültségei miatt.

Ráadásul összetéveszthetik, hogy mi az egészséges kapcsolat és mi nem az, ami hatalmas problémákat okozhat jövőbeli személyes életükben. Tehát ha nem akarod tönkretenni gyermekeid pszichológiai állapotát, meg kell mutatnod nekik, hogyan kell tiszteletben tartani egymást és megtalálni a kompromisszumot. És ne felejtsük el az aranyszabályt – egy boldog szülő boldog gyermeket jelent.

3. Javulhat az egészséged.

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a házasság pozitív hatással van az egészségére, de rossz házasság esetén ez egyáltalán nem igaz. Éppen ellenkezőleg, a boldogtalan, konfliktusokon alapuló házasság egészségi szempontból rosszabb lehet számodra, mint az egyedüllét vagy a boldog házasság.

A tanulmányok megerősítik, hogy az ellenséges otthonban való élet ugyanolyan fizikai károkat okozhat, mint a túl sok ivás vagy a krónikus munkahelyi stressz. Tehát, ha még mindig nem váltatok el a feleségeddel vagy a férjeddel, aki nem a „jobbik feled”, ne feledd, hogy fokozott a szívbetegség, rák, ízületi gyulladás, cukorbetegség kockázata és gyengül az immunrendszered. Sőt, még a bőrön lévő kisebb vágások és sebek is 40\%-kal lassabban gyógyulnak.

2. Jobban fogsz kinézni.

Még ha nem is szándékozol diétázni, vagy Botox kezelésbe kezdeni a válás után, akkor is észlelhetsz némi váratlan változást a megjelenésedben. Sokan beismerik, hogy erőteljesen átalakultak belülről, mert jobban érzik magukat. És amint belső énjük virágozni kezdett, lassan a külsejük is jobbá vált.

Sőt, egy olyan nagy változás után, mint a válás, a legtöbb ember hajlamos arra, hogy szándékosan megváltoztassa a külsejét: elkezd edzeni, új ruhákat vásárol, felfrissíti a sminkjét és így tovább. Ezek a változások javítják önbizalmukat és a közérzetüket is.

1. Könnyebb lesz a nyugdíjazás.

Ritkán menekülünk költségmentesen egy házasságból. A válás azonban hosszú távon valójában pénzügyi szempontból előnyös lehet számodra – egyes tanulmányok azt bizonyítják, hogy az elvált nők, akik soha nem mennek újból férjhez, gyakran jobb anyagi körülmények között vannak öregkorukban.

Válás után általában a karrierjükre koncentrálnak, és többet dolgoznak, mint régen. Mindez magasabb jövedelmet eredményez, amely segít a nőknek nagyobb megtakarításokat elérni a nyugdíjszámlájukon, és jelentősen nagyobb társadalombiztosítási juttatásokat kapnak.

Estél át már valaha váláson? Van valamilyen tanácsod, hogyan kell kezelni? Nyugodtan oszd meg velünk személyes tapasztalataidat az alábbiakban!

betöltés...