10 furcsa tény, amely felrázhatja a világodat

Sok csodálatos dolog van ebben a világban, például az éjjel megjelenő szivárványok, a prérifarkasok és a borzok közötti barátság, és csalók, akiket átvernek. Más szóval: a természet, az emberek és az állatok mindig lenyűgöznek minket, mi pedig megpróbáljuk lenyűgözni velük olvasóinkat!

Készítettünk egy új összeállítást a világunkkal és lakosainak életével kapcsolatos érdekes tényekről.

A hím orangutánokat vonzzák a vörös hajú nők.

Az orangutánoknak van egy furcsa tulajdonsága: a hímek időnként nemcsak a nőstényekhez, hanem a nőkhöz is vonzódnak, ha azoknak vörös haja van (csakúgy, mint maguknak a majmoknak). Például az ausztrál állatkertben élő orangután, Hsing Hsing, egyszer ellopta Nicole Kidman fotóját egy magazinból, és hazavitte. Nyilvánvalóan nagyon tetszett neki.

A csalókat, akik 1,7 millió dollárért adtak el egy hamis képet, hamis bankjegyekkel fizették ki.

Ha versenyt rendeznének a történelem legszerencsétlenebb csalói között, ez a két spanyol férfi nyerné meg. 2003-ban eladtak egy hamis Goya képet, melyet valójában egy spanyol művész, Antonio María Esquivel festett.

A vevő, egy „gazdag arab sejk” egy közvetítővel dolgozott, aki 300 000 dollár jutalékot kért az eladóktól. Furcsa, de a csalók nem fogtak gyanút, és kölcsönkérték egy ismerőstől ezt az összeget, és elmentek megkötni az üzletet.

A férfiak kezdetben 4 millió svájci frankért akarták eladni a festményt, de végül csak 1,7 millió svájci frankot kaptak érte. A probléma az volt, hogy a pénz is hamis volt, akárcsak a festmény. A férfiakat letartóztatták, amikor megpróbálták a pénzt letétbe helyezni egy bankszámlára, a közvetítőt viszont soha nem találták meg.

Ausztráliában betiltották a Peppa malac egyik epizódját, mert azt tanította a gyerekeknek, hogy ne féljenek a pókoktól.

A gyermekműsor egyik meglehetősen ártalmatlan epizódját betiltották Ausztráliában, miután sok szülő panaszkodott, hogy az félretájékoztatja a gyermekeiket, azt mondván nekik, hogy a pókokban nincs semmi ijesztő. A helyzet az, hogy Ausztráliában vannak olyan pókok, amelyek sokkal veszélyesebbek és halálosabbak, mint amelyeket az emberek Európában és Amerikában látnak. Nagyon óvatosnak kell lenni velük.

A Louisianai Büntetés-végrehajtási Intézet egyik tisztje annyira népszerű volt a fogvatartottak körében, hogy bulit is rendeztek neki.

Egy John Whitley nevű tiszt a Louisiana-i fegyházban olyan kedves és tisztességes volt a fogvatartottakkal, hogy valóban nagyon kedvelték őt. Azon évek alatt, amíg John a létesítményben dolgozott, sikerült csökkentenie az agresszió mértékét, jutalmazási rendszert alakított ki a jó viselkedésért, segített a fogvatartottaknak oktatásban részt venni, és néhány komoly változást végrehajtani.

Például az ő ötlete volt, hogy a legmegbízhatóbb fogvatartottak elhagyhassák a börtönt, hogy sportversenyeken és egyéb rendezvényeken vegyenek részt. Tehát nem volt meglepő, hogy amikor Whitley úgy döntött, hogy nyugdíjba vonul, a fogvatartottai búcsúestet rendeztek a tiszteletére.

Egy erdőben elveszett kanadai férfi megrongálta az elektromos vezetéket, hogy a karbantartó személyzet megtalálja és megmentse.

A kanadai Saskatchewan tartomány egyik lakosa horgászott a hajóján, amikor vihar támadt közvetlenül a tó felett. A csónakot olyan helyre sodorta, amelyet a halász nem ismert, és beragadt a bokrok közé. A férfi egyedül nem találta a kiutat az erdőből, és fogalma sem volt arról, hogy hol van. Kétségbeesett és szokatlan döntést hozott: egy fejszével rongálta meg a közeli villamosvezetéket és várt, amíg megérkezik egy helikopter, és megmenti.

Jól gondolkodott: a helikopter megérkezett és megmentette az embert. Ugyanakkor pénzbírságot kellett fizetnie a kárért és a tényért, hogy másoknak 30 órán keresztül áram nélkül kellett lenniük. De az élet sokkal fontosabb, nem igaz?

A prérifarkasok együtt vadászhatnak a borzokkal.

A különféle tündérmesékben vannak történetek a különböző állatok közötti barátságról. Például az amerikai indiánoknak vannak meséik a prérifarkasok és a borzok barátságáról, ami valójában igaz. A prérifarkasok és a borzok együtt vadásznak, mert mindegyiküknek vannak olyan előnyei, ami a másik fajnak nincs.

A borzok el tudják kapni a zsákmányt a vermekben, amit a prérifarkasok nem tudnak megtenni, a prérifarkasok pedig hatékonyan üldözik az állatokat a földön. Ezenkívül a prérifarkasok látása jobb, a borzoknak pedig nagyszerű a szaglásuk. Tehát a borzok ki tudják ásni a kis állatokat, melyek így közvetlenül a közelben várakozó prérifarkasok mancsáig menekülhetnek.

Európa legrégebbi kocsmáját 900-ban nyitották meg Írországban.

Európa legrégebbi kocsmája Írországban található, és Sean’s Bar néven ismert. 900-ban épült Athlone-ban. Kezdetben ágakból és agyagból épült az épület, de 1970-ben újjáépítették. A rekonstrukció során sok igazán régi érmét találtak, melyekből néhányat egy múzeumba küldtek, míg a többit a kocsmában tartották.

Van egyfajta szőlő, amely pontosan olyan ízű, mint a vattacukor.

Kaliforniai növénynemesítők egy csoportja olyan szőlőt termesztett, amely 12\% -kal több cukortartalommal rendelkezik, mint a szokásos szőlő. A termesztőknek 12 évébe telt el, és 2013-ban megkezdődött az új szőlő értékesítése.

A szőlő ugyanolyan illatú és úgy néz ki, mint a szokásos szőlő, íze azonban majdnem megegyezik a vattacukoréval. Ez kiváló alternatívája a szokásos édességeknek.

A The World tengerjáró hajó néhány ember számára állandó otthont jelent.

A The World egy olyan luxushajó, amin lakni is lehet. Az emberek, akik rajta élnek, tágas és kényelmes kabinokkal/apartmanokkal rendelkeznek. Az emberek mindig a fedélzeten élnek (vagy jönnek, amikor akarnak), miközben a hajó járja az útját a világ körül, 2-3 napos megállókkal a különöző kikötőkben.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Our future home 😇 #sike #MStheWorld #nosleepstreakcontinues #sagittarians

sammie g (@sammanila) által megosztott bejegyzés,

Egy lakás ára a hajón meglehetősen drága, 2,7 és 9,1 millió dollár között van. De az ár nem jelent problémát azok számára, akik mindig is ilyen életet akartek élni. A kabinok nagy részét már a hajó építésének befejezése előtt megvásárolták. A fedélzetre elviheted barátaidat és családtagjaidat, de ki is adhatod a szobákat. A hajón élő emberek átlagos életkora 64 év.

Szivárványok jelenhetnek meg éjszaka is.

A ’Holdszivárványt’, amint a neve is sugallja, a hold idézi elő. Kevésbé fényes, mint egy hagyományos szivárvány, és az emberi szem számára fehérnek tűnik, még akkor is, ha a hosszú expozíciós fényképen színesnek néz ki.

A holdszivárvány kialakulhat vízesések közelében, vagy akkor, amikor az eső megfelelő feltételekkel párosul: a teliholdnak nem szabad túl magasan lennie az égen, az égnek pedig teljesen sötétnek kell lennie. A holdszivárvány mérete nagyjából megegyezik a hagyományos szivárványéval.

Bónusz: Marilyn Monroenak magasabb IQ-ja volt, mint Albert Einsteinnek.

Vannak olyan információk, amelyek azt mutatják, hogy Marilyn Monroenak 163-168 volt az IQ-ja, míg Albert Einsteinnek 160 volt. Természetesen ezt a tényt jelenleg nem lehet bizonyítani vagy ellenőrizni, de tudjuk, hogy valóban intelligens nő volt. Sokat olvasott és széles körű érdeklődéssel bírt. További érdekes tény, hogy Albert Einstein egyszer odaadta neki a saját, dedikált képét, amely nagyon fontos volt számára.

Melyik tény nyűgözött le legjobban? Tudsz bármi olyan érdekes tényt, amelyet mások nem? Mondd el nekünk kommentben.

betöltés...