12 szerep, amely egyszerre vált áldássá és átokká az azt eljátszó színészek számára

Nem titok, hogy néhány színész egy szerepről a legismertebb, és egyszerűen nem tudnak megszabadulni ikonikus részeiktől. Gyakran ragyogóan játszanak más karaktereket, ám az emberek sajnos csak egy szerepükre emlékeznek. Például nem Renee Zellwegerre emlékszünk, hanem Bridget Jonesra, és Colin Firth helyett Mr. Darcy-ra emlékezünk…

Reméljük, hogy ezeknek a színészeknek lesz esélyük arra, hogy megszabaduljanak attól a karaktertől, amelyről a legjobban ismertek. Mit gondolsz erről? Mondd el nekünk a hozzászólásokban!

Renée Zellweger – Bridget Jones, Bridget Jones naplója

Noha a Chicagóban játszott szerepe lendületes és szórakoztató volt, Zellweger mindig Bridget Jones-ként lesz ismert. A karakter sok nő számára nagyon szimpatikusnak bizonyult.

Sheryl Lee – Laura Palmer, Twin Peaks

Kezdetben Laura Palmer szerepe epizódszerep kellett volna legyen, de a film rendezőjének, David Lynchnek annyira tetszett Lee játéka, hogy úgy döntött, további jeleneteket forgat vele, sőt létrehozott egy filmet, ahol a színésznő megmutathatta tehetségét. Sajnos Lee-nek nem volt azóta semmilyen figyelemre méltó szerepe.

Rupert Grint – Ron Weasley, Harry Potter

Rupert Grint egy igazán nagyszerű színész, aki már több filmben játszott a Harry Potter filmek első megjelenése óta, de sajnos az emberek csak a főszereplő legjobb barátjaként emlékeznek rá. Reméljük, hogy Grint más csodálatos filmekben is bemutatja majd tehetségét.

Viggo Mortensen – Aragorn, A Gyűrűk Ura

Viggo Mortensennek sok jó szerepe volt, köztük egy lenyűgöző a Zöld könyv – Útmutató az élethez című filmben, de be kell vallanunk, hogy számunkra mindig Aragorn lesz.

Chris Tucker – Ruby Rhod, Az ötödik elem

Noha a Jackie Chan-el a Csúcsformában játszott szerepe nagyon karizmatikus volt, mindenki Rubyként emlékszik Tuckerre, Az ötödik elemből. Ennek oka az, hogy Ruby Rhod valószínűleg az egyik legfigyelemreméltóbb komikus karakter a fantasztikus film műfajában.

Audrey Tautou – Amélie, Amélie csodálatos élete

Audrey Tautou-nak majdnem sikerült megszabadulnia a „furcsa lány” imázsától, de végül csak em sikerült neki. Noha a Da Vinci-kódban és a Coco Chanelben nyújtott szerepe igazán lenyűgöző volt, gondolatban mindig Amelie-vel társítjuk.

Colin Firth – Mr. Darcy, Büszkeség és balítélet

Colin Firth az egyik legtehetségesebb brit színész, és szerepeinek listája végtelen. De az alakítása Darcyként örökre meghódította a nők szívét.

Jennifer Aniston – Rachel Green, Jóbarátok

Kétségtelen, hogy Jennifer Aniston csodálatos színésznő, ám a Jóbarátok után nem volt semmilyen jelentős szerepe. Reméljük, hogy ez előbb-utóbb változik majd.

Jim Parsons – Sheldon Cooper, Agymenők

Sheldon imázsa erősen „ráragadt” a színészre, és ez lehet az oka annak, hogy úgy döntött, hogy nem szerepel tovább az Agymenőkben, ami a show végéhez vezetett.

Robert Downey Jr. – Vasember, Marvel filmek

Robert Downey Jr., akárcsak a főnixmadár, kiemelkedett a hamuból, és eljátszotta az egyik legragyogóbb Marvel-karaktert. A színész sok szerepet játszott (köztük Sherlock Holmest), de Tony Stark az, aki örökké a szívünkben marad.

Adrian Paul – Duncan MacLeod, Hegylakó

Miután Duncan-ként szerepelt a Hegylakóban, Adrian Paul soha többé nem ért el ugyanolyan szintű sikert. Filmjeinek nagy része a legtöbb ember számára ismeretlen.

Tom Hiddleston – Loki, Marvel filmek

Tom Hiddleston hihetetlenül jóképű színész, aki kiemelkedő filmrendezőkkel dolgozott. A pletykák szerint talán ő lehet a következő James Bond. De sajnos, mostantól kezdve Loki a legemlékezetesebb szerep, amelyet a brit színész játszott. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy Hiddleston új, elbűvölő karakterekkel fogja lenyűgözni a rajongókat.

Kifelejtettünk valakit a listáról?

betöltés...