A családja által szilveszterkor kidobott kutya nem volt hajlandó elhagyni a takaróját, abban a hitben, hogy vissza fognak térni

Ahhoz, hogy egy család vagy egy személy kutyát vegyen, a feltételezés az lenne, hogy szeretik és tisztelik a kutyákat.

Sajnos, ez nem mindig van így, amint azt egy Dallasban a közelmúltban történt szomorú eset is mutatja.

Amikor egy család új házba költözött Dallasban, a nem kívánatos holmijukat az utcán hagyták, hogy a szemetes emberek elvigyék.

Ebbe a halomba került a családi kutyájuk, Camilla, aki egyedül maradt a Szilveszter éjjelén, és csak a takarója nyújtott neki némi kényelmet.

Se ételt, se vizet nem hagytak ennek a szegény kutyának; egyszerűen kidobták az utcára, egy hűvös téli éjszakán.

Ahelyett, hogy ételt keresett volna vagy menedéket próbált volna találni, Camilla nem volt hajlandó elhagyni a takaróját abban a reményben, hogy a családja visszatér.

De sajnos nem.

Amikor Marina Tarashevska, a Dallas DogRRR állatvédelmi szervezet társalapítója úgy döntött, hogy sétál egyet a környéken újév napján, megtalálta Camilla-t a takarójához simulva.

“Nagyon hideg és esős idő volt, és a kutya a takaróján feküdt – és nem hagyta volna el” – mondta Patti Dawson, a Dallas DogRRR ügyvezető igazgatója.

“Azt hiszem, még mindig azt gondolja, hogy a családja visszajön. Úgy volt vele, hogy ‘Itt várok. Ez itt ismerős‘” – tette hozzá.

Marina beszélt az érintett szomszédokkal, akik megerősítették, hogy a kutyát elhagyták.

Aztán úgy döntött, hogy megmenti a kutyát, ami egy olyan feladat, melyet könnyebb mondani, mint megtenni.

“Bármikor, amikor Marina közel került a takaróhoz, elfutott” – mondta Patti.

Aztán Marinának támadt egy ötlete; minden alkalommal, amikor a kutya elfutott, a takarót a sikátorban a saját háza felé húzta.

Marina egy órán át csinálta ezt, amíg a takaró és a kutya meg nem érkezett a kertjébe. Ezután képes volt megfogni a kutyát, és betenni egy biztonságos kennelbe.

A kutya, akit Camilla-nak neveztek el, meg volt rémülve.

“Gyakorlatilag összegömbölyödött a ketrec hátulján, mint egy labda” – mondta Patti. “Megérinthetted, de félelmében lefagyott. Nem tartott szemkontaktust, lefelé tartotta a fejét. Ha közel mentél hozzá, a fejét a kennel hátsó részébe tette, mintha azt mondaná: ‘Ne nézz rám, ne nézz a szemembe, ne érj hozzám. Maradj távol.’”

A nyakán friss sebeket észleltek, és Camilla-t az állatorvoshoz vitték, aki azt mondta, hogy egy másik kutyával folytatott harcban szerezhette.

Nemcsak a fizikai sebeit kellett kezelni, hanem az érzelmit is.

Patti szerint Camilla nagyon szépen halad előre, és most már biztonságban érzi magát az emberekkel.

“Nagyon jól van. A személyisége lassan kijön, és kezd bízni“ – mondta Patti a The Dodo-nak.

Camilla most egy nevelőotthonban él, és élvezi a sok szeretetet és figyelmet, amíg örök otthont nem talál.

Milyen hihetetlenül szomorú történet. Nem tudom megérteni, hogy tudta bárki kidobni a családi kutyáját az utcára, mint egy darab szemetet.

Kérjük, oszd meg, hogy tisztelegj az állati hősök előtt, akik megmentették őt.

betöltés...