9 megfizethető gyógyszertári termék, amely jobban működik, mint a drága alternatívái

Mindannyian tudjuk, hogy a drága termékek nem mindig jobbak, mint az olcsóbbak. Például, amikor felső kategóriás szépségápolási termékeket vásárolunk, nem csak az összetevőkért, hanem a márkáért is fizetünk. Azonban ugyanolyan összetevőkkel könnyen találhatunk egy gyógyszertárban is hatékony alternatívákat. Az eredmények pedig lehet, hogy sokkal jobbak lesznek a drága krémekhez képest.

Megvizsgáltuk a gyógyszertári kozmetikai termékeit, és elkészítettük saját listánkat a leghatékonyabbakról, amelyeket szűkös költségvetés esetén használhatsz.

9. Édesvízi szivacs (Spongilla)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Чем осветлить кожу и выровнять её тон? ⠀ Далеко не каждому человеку природа подарила идеальный цвет лица. А иметь ровный тон кожи хочет каждая женщина. ⠀ БАДЯГА ДЛЯ ИДЕАЛЬНОГО ЦВЕТА ЛИЦА. ⠀ Средства с бадягой оказывают поистине потрясающее действие: благодаря входящим в состав губки иголочкам кремнезема, которые бережно раздражают кожу, заставляя её регенерироваться, омолаживаться и повышать её тонус. ⠀ ЧЕМ ОСВЕТЛИТЬ КОЖУ И ВЫРОВНЯТЬ ЕЁ ТОН? ⠀ Научная лаборатория компанией «Скимед» разработала специальное средство: крем-маска отбеливающая «БАДЯГА ФОРТЕ®» с индийским крессом. Крем-маска осветляет и отбеливает кожу, устраняет пигментные пятна и веснушки, вызванные солнечным воздействием, беременностью, возрастными изменениями или последствиями угревой сыпи, подавляет образование меланина, препятствует появлению постакне и угрей, рассасывает застойные уплотнения и отеки, выравнивает рельеф и цвет кожи. ⠀ #7нотздоровья #бадяга #spongilla #бадягафорте #пилинг #уход #уходзакожей #уходзалицом #уходзасобой #домашнийуход #синяки #синякиподглазами #прыщи #постакне #проблемнаякожа #кожа #косметика #красота #здоровье #женщины

7 Нот Здоровья (@7_not_zdorovya) által megosztott bejegyzés,

A Spongilla egy édesvízi szivacs, amelyet gyakran használnak zúzódások kezelésére. Megelőzi a duzzanat kialakulását, javítja a mikrokeringést, és nyirokelvezető masszázs hatását biztosítja. A kis tűknek köszönhetően a bőrhámlasztó hatása is van.

Egyedülálló tulajdonságai miatt a spongilla széles körben használatos a kozmetológiában. Segít megszabadulni a hegektől, a pigmentációtól és megtisztítja a pórusokat. Ugyanakkor óvatosnak kell lenni a szivacspor használatakor, mert túl agresszív lehet a bőr számára. A bőr reakciójának ellenőrzéséhez jobb, ha először gél formában használjuk.

8. Szalicilsav

A szalicilsav sok olyan kozmetikai termék összetevője, amelyek tisztítják, hidratálják és táplálják a bőrt.

Emellett a szalicilsav tökéletes hámlasztó. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, hidratálja a bőr felső rétegeit, és megakadályozza a szőrszálak benövését. Ez segít is megszabadulni ettől a problémától – csak fel kell vinni a szalicilsavat az érintett területre egy vattapamaccsal. Ismételd meg az eljárást egy héttel a szőrtelenítés előtt, hogy megszabadulj a benőtt szőrszálaktól, és egy héttel azután, hogy megakadályozd őket.

7. Szalicil-cink paszta

A szalicil-cink paszta az egyik legjobb megoldás a pattanásokra. Fő összetevője, a cink-oxid, amelyet széles körben alkalmaznak a gyulladás csökkentésére, az akné tüneteinek enyhítésére, és a bőr napsugaraktól való megóvására. Ezeknek a jótékony hatásoknak köszönhetően sok kozmetikai termék – még a gyermekek számára szánt készítmények is – cinket tartalmaz.

Próbáld ki ezt a módszert otthon: ha észreveszed, hogy éppen nőni készül egy pattanásod, kend ezt a pasztát a területre. Ez segít megelőzni annak megjelenését már a korai szakaszban. Ennek a pasztának a fő előnye (az árán kívül) – szilárd szerkezete és fehér színe. Tehát a smink alatt is használhatod, elfedi az egyenetlen bőrfelületet és a bőrpírt.

6. Klórhexidin

Ez a jól ismert antibakteriális oldat nemcsak sterilizálásra, de dezodorként is alkalmazható, mivel a klórhexidin a dezodorok egyik fő összetevője. A kellemetlen szag akkor jelenik meg, amikor izzadsz, mert a baktériumok az izzadságot táplálékforrásként használják.

Vidd fel a klórhexidint a hónaljadra zuhanyzás után egy vattakoronggal. Ez a módszer segít megszabadulni a rossz lábszagtól is.

5. Laminária

A laminária ugyanaz, mint a tengeri káposzta vagy a hínár, és jól ismert tény, hogy a legtöbb narancsbőr elleni tekercseléses kezelés egyik fő összetevője. Ez az eljárás javítja a bőr rugalmasságát és elősegíti az általános egészséget, és otthon is végezheted.

Használj gézt vagy műanyag fóliát, hogy a lamináriát a bőrhöz rögzítsd, és tegyél a tetejére egy meleg takarót a jobb eredmény érdekében.

4. Alfa-liponsav

Az alfa-liponsav antioxidáns, amelyet mérgezés következményeinek kiküszöbölésére használnak. Ez a szer népszerű a kozmetikában, mivel képes megakadályozni a cukor felhalmozódását a kollagén rostokon, amelyek megakadályozzák a ráncok megjelenését.

Használd szérumként, mielőtt az éjszakai krémet felvinnéd, hetente 2-3 alkalommal.

3. Árnika

Ez a homeopátiás paszta segít megszüntetni a zúzódásokat. A kozmetikában az árnika (Arnica montana) virágai bőrápolási termékekhez, samponokhoz és hajápoló szerekhez kerülnek. Ez a paszta javítja a vérkeringést és a nyirok áramlását, regeneráló és nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik.

Az árnika segít táplálni a bőrt, megszabadulni a bőrszárazságtól, és megelőzni az első ráncok kialakulását.

2. Aszpirin

Az aszpirint (acetilszalicilsavat) a vér hígítására használják. Ez a tulajdonság javítja a vérkeringést a bőr felső rétegeiben, amely javítja a bőr táplálását, és létfontosságú vitaminokkal illetve ásványi anyagokkal látja el.

Sok házi praktika van, amely aszpirint tartalmaz. Például keverj össze 1 aszpirin pirulát 1 evőkanál tejföllel. Ezt a maszkot vidd fel a bőrödre 15 percre, hogy megtisztítsd, majd öblítsd le meleg vízzel. Ne feledd, hogy az aszpirin tablettákat adalékanyagok nélkül kell használni.

1. Enterosgel

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Soffri di: ❌Mal di testa? ❌Stanchezza Cronica? ❌Disturbi intestinali? ❌Eccessiva sudorazione? Probabilmente il tuo corpo ha accumulato scorie e tossine! E’ ora di fare una bella pulizia e disintossicarsi! Enterosgel è un adsorbente intestinale (enterosorbente) che agisce nel Tratto digerente, dove lega le tossine, le sostanze nocive, gli agenti patogeni e gli allergeni e li rimuove dall’organismo. ACQUISTA SU LOVESANO.IT! 😱REGISTRATI SUBITO E RICEVI 5 EURO DI SCONTO DA SPENDERE ORA O SUL TUO PROSSIMO ACQUISTO!😱 👉https://lovesano.it/omeopatia/enterosgel-sospensione-orale-4779.html #detox #enterosgel #guna #detoxify #lovesano

lovesano (@lovesanoitalia) által megosztott bejegyzés,

Ezt a szert mérgezés megszüntetésére használják. A sejtstruktúrájának köszönhetően az Enterosgel nedvszívóként működik, feláztatja azokat az elemeket, amelyek nem metabolizálódnak.

Az Enterosgel segíthet elrejteni az alváshiány jeleit. A friss arccal való ébredéshez vigyél fel egy vékony réteg Enterosgel-t a szemed alá lefekvés előtt.

Milyen gyógyszertári termékeket használsz a szépség rutinodban? Oszd meg velünk kommentben!

betöltés...