A hajléktalan férfi maradékért könyörög a gyorsétteremben, csakhogy a menedzser ’Nem’-et mond, és intézkedik

Az emberek sokfélék, mindannyian más úton vagyunk, és mindannyian egyedülállóak vagyunk a magunk módján.

De fontos megjegyezni, hogy mindannyian emberek vagyunk.

A hajléktalanok segítése valami, amit néhányan szeretünk csinálni, és valami, amit mások elkerülnek saját okuk miatt.

Az apát, Joey Mustain-t emlékeztették erre, miután a lányát a Chick-fil-A gyorsétterem láncba vitte.

Ahogy ő és lánya, Stella ettek, egy hajléktalan utazó besétált és megkérdezte az éttermi személyzetet, hogy van-e bármilyen maradék étel.

Joey megfigyelte, hogy a sár rászáradt a férfi „világlátott” cipőjére és a csapzott hajára.

Ezután a férfi udvariasan beszélt a körülötte lévő vásárlókhoz, miközben várta a vezetőt, de “vonakodva válaszoltak neki vissza” – Joey szerint.

Az apa, Joey Mustain, közzétette a teljes történetet a Facebookon, amint hazaértek:

”Ma elvittem Stellát a Chick-fil-A-be. Ez a szokásos apa-lánya helyszínünk. Tiszta, jó, és a játszótéren van egy traktor.

Amikor befejeztük az étkezést, és vártuk, hogy megjöjjön az étvágya a desszertre, a többi gyerekkel játszott, majd visszatértünk fagylaltért. Egy asztalnál akart ülni, hogy ott egye meg a fagyiját (amit általában a teherautóban csináltunk), és nagyon örülök neki, hogy ezt tette.

Ott ültünk le, ahol az italokra szoktak várni, és így tanúi lehettünk egy nagyon szép jelenetnek: egy hajléktalan férfi jött be és megkérdezte, van-e valamilyen maradék ennivaló.

A sár nedves volt és rászáradt a férfi „világlátott” cipőjére. A haja csapzott volt, és a szakállán látszott, hogy nem olyan gyakran borotválkozik, mint a legtöbbünk.

A közelében lévő emberek a távolságot, de ez nem akadályozta meg abban, hogy kedves legyen. Beszélt az emberekhez, akik vonakodva szóltak vissza, és mosolygott, miközben várt egy vezetőre.”

“Udvarias volt és mosolygott, miközben arra várt, hogy beszéljen a főnökkel.“

“A beszélgetésről csak azt tudtam kivenni, hogy a menedzser azt mondta, hogy szeretne neki egy teljes adag, meleg ételt adni. Nem csak a maradékot vagy felesleget.“

Az egyetlen dolog, amit kért, az, hogy a férfi hagyja, hadd imádkozzon vele.

Miután a hajléktalan férfi beleegyezett, nem várták meg, hogy a dolgok lecsillapodjanak.

Akármennyire is elfoglalt volt, a menedzser ott és akkor megállt, rátette a kezét a férfira és együtt imádkozott vele.

Hallottam a szeretetet abban az imában. A hajléktalan ember nem egy érinthetetlen folt volt az üzletben. Ő volt az oka annak, hogy a bolt kinyitotta kapuit ma reggel (vagy minden reggel).

Megkértem Stellát, hogy nézze, és ő bámult. Megkérdezte, hogy mi történik, és amikor elmondtam neki, ő is lehajtotta a fejét.

Akkor és ott rájöttem, hogy a Chick-fil-A nem egyszerűen az üzleti nyereségért működik, hanem tényleg arra használja az üzleti tevékenységet, hogy segítsen ….

Szeretek a lányomnak leckéket tanítani az életről, és én is szeretek ott lenni, hogy lássam, amikor más keresztények tanítanak leckéket az életről. Köszönöm, Chick-fil-A, hogy ma gondoskodtál az utóbbiról.

Ez a menedzser könnyedén kivezettethette volna a piszkos embert az étteremből, de ő inkább úgy döntött, hogy pozitív változást eszközöl.

Hűvös időjárás esetén, amikor a hajléktalanok kénytelenek lesznek elviselni a hideg, veszélyes körülményeket, gondolj arra, hogyan lehet pozitív változást tenni!

Kérjük, oszd meg, ha úgy gondolod, hogy többeket kellene inspirálnia ennek a vezetőnek az együttérzése.

betöltés...