A tudósok megerősítik, hogy a második gyermek engedetlenebb, mint az első, és a szülők egyetértenek

Ha valaha is észrevetted, hogy a család második gyermeke általában rosszabb és lázadóbb, mint az elsőszülött, azért van, mert azok. A legújabb tanulmányok megerősítették azt a mítoszt, hogy a második gyermeket nehezebb kezelni, különösen, ha fiú, és hogy egy személy születési rendje befolyásolja személyiségüket és életüket.

Ma többet fogunk elmondani erről a felfedezésről, és tippeket megosztani arról, hogy hogyan lehet megakadályozni, hogy a másodikként született gyermek bajkeverővé váljon.

2005-ben a Los Angeles-i Kalifornia Egyetem kutatóinak egy Dr. E. Black által vezetett csoportja, közzétett egy tanulmányt, amelynek eredményei váratlanok voltak: a másodikként született gyermekek gyakran kevésbé voltak sikeresek az iskolában és a munkában, mint az idősebb testvéreik.

A felfedezés meglehetősen meglepő volt, mert az elemzett gyerekek olyan családokból származnak, ahol a szülők egyenlő oktatási lehetőségeket biztosítottak gyermekeiknek. De mindez egyértelművé vált a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) közgazdászai által végzett tanulmánynak köszönhetően.

Dr. Doyle és csapata felfedezte, hogy a másodikként született gyermekeknek 40\%-kal nagyobb valószínűséggel gyűlik meg a bajuk a törvénnyel, mint az idősebb testvéreiknek, megerősítve kollégáik megállapításait a másodikként születés hátrányairól.

Az oknak azonban nem volt köze egészségügyi problémákhoz vagy az alacsonyabb iskolai végzettséghez. Minden a szülőkről és az idősebb testvérről szólt.

Amikor a második gyermek megérkezik a családba, a szülőknek már van gyakorlatuk az elsővel, és egy kicsit csökkentik az elővigyázatosságukat. „Az elsőszülötteknek van példaképük, akik felnőttek. És a második, később született gyermekeknek olyan példaképük van, akik kissé irracionális 2 évesek, tudod, az idősebb testvéreik – magyarázta Dr. Doyle egy interjúban.

Javasolt törekedni arra, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk a másodikként született gyermekekre, és ellenőrizzük az idősebb testvéreik befolyását, hogy a második gyermek ne legyen bajkeverő. Csak ne felejtsd el megengedni nekik, hogy azok legyenek, akik.

Gondolod, hogy a születési rend befolyásolja az egyén személyiségét? A fiatalabb gyerekeid több bajba kerülnek, mint az idősebbek? Mondd el nekünk gondolataidat ezekről a megállapításokról a hozzászólások részben.

KÉPEK!!!

betöltés...