A tinédzser visszaadja az elveszett pénztárcát a veteránnak, aztán rövid időn belül üzenetet kap az édesanyjától

Ez a klasszikus „Mit tennél?” helyzet… találsz egy pénztárcát, ami tele van készpénzzel, és fel kell tenned magadnak a legfontosabb kérdést.

Tommy O’Connor, az Irvingtoni Gimnázium végzőse, ezzel a pontos forgatókönyvvel szembesült, miután elhagyta a 7-Eleven töltőállomást a kaliforniai Fremontban, és észrevett egy földön heverő pénztárcát.

A Mercury News szerint egy köteg 100 dolláros bankjegyet fedezett fel benne. Később kiderült, hogy 2300 dollár volt készpénzben. Így Tommy nehéz helyzetbe került…

A legtöbben szeretjük azt gondolni, hogy kijövünk belőle, miközben ragaszkodunk a becsületességünkhöz. Mindazonáltal a dolgok kétségkívül másak, ha ténylegesen a helyzetben van, és az emberi természet nevű kis ördög suttogja a kétségeit.

Szerencsére Tommy ragaszkodott az elveihez, és úgy döntött, hogy megtalálja a pénztárca jogos tulajdonosát. Problémát jelentett azonban, hogy nem talált nevet vagy címet a pénzzel együtt.

Ehelyett a középiskolába vitte a pénztárcát a pedagógiai asszisztenséhez, Andre Gomezhez. “Annyira aggódott, hogy megtalálja a pénztárca tulajdonosát“ – emlékezett vissza Andre. ”Egyetlen más lehetőség sem merült fel benne. Azonnal tudta, mit kell tennie.”

Egy alaposabb keresés után Tommy és Andre találtak egy veterán azonosító kártyát a pénztárcában, amely egy nevet is tartalmazott. Innen elmentek, hogy kapcsolatba lépjenek a veteránnal annak érdekében, hogy visszaadják neki, ami jogosan az övé.

Az összejövetel megtörtént, és a veterán felfedte, hogy a pénz az ő bérleti díja volt, és ily módon felbecsülhetetlen értékű volt. 50 dollárral jutalmazta Tommyt, és megköszönte kedvességét.

Aranyszívű
A cselekmény még tovább bonyolódik. Kiderült, hogy Tommy-nak igazán nyomós oka volt, hogy elvegye a pénzt, és megtartsa magának a pénztárca megtalálásakor. A tizenéves családja fizetéstől fizetésig él, és a felfedezés előtti napon Tommynak még arra sem volt elég pénze, hogy megvásárolja saját ebédjét.

A KPIX 5-el való beszélgetésében Tommy édesapja azt mondta: „Mivel hónapról-hónapra élünk, ez nagyon sok pénz, és annyira büszke vagyok rá, hogy ezt tette.”

És lehet is büszke. Tommy cselekedetei hitelt adnak annak az elképzelésnek, hogy a világ még mindig jó és igaz hely lehet, ahol az emberek nem azért segítenek a másiknak, mert kell, hanem mert ez a helyes.

Mi több, amikor Tommy édesanyja meghallotta, hogy mit tett a fia, szerető üzenetet küldött neki, hogy elmondja, mennyire „nagyon büszke” rá. “Ms. Kalra hívott. Különleges ember vagy. Elmondhatatlanul szeretlek.“ – szólt az édesanyja szövege.

Egyszerűen válaszolt: „Magadnak kellene megköszönnöd. Te neveltél fel.”

Tommy annyira könnyen eltehette volna a pénzt, hogy enyhítse családja saját gondjait, és valószínűleg senki nem lett volna okosabb. Az a tény, hogy nem tette, inspirációs forrás lehet az egész világon élő emberek számára. Végül a története sokkal többet ér, mint 2300 dollár, mert a jóság és az erős jellem üzenetét terjeszti… és ezek a dolgok felbecsülhetetlenek.

Ha úgy gondolod, hogy Tommy mintapolgár, akkor oszd meg ezt a cikket a Facebookon, hogy több ember tanulhasson a példájából!

betöltés...