Az aranyos kislány nagy zsák készpénzzel megy haza – “Én csak feltartottam egy táblát”

A gyerekek természetüknél fogva tele vannak meglepetésekkel. Egyik nap szórakoztatnak, majd a következőn megríkatnak, az azt követő napon pedig lenyűgöznek. Egyszerűen fogalmazva, közismerten kiszámíthatatlanok.

Mégis, a kis Addie Bryan tettétől jó néhányan felvonták a szemöldöküket. A kislány egy Larsen-szindrómának nevezett ritka csontbetegséggel született – amely eltorzította a lábait, és képtelen volt behajlítani őket – és éveken át tartó átfogó orvosi segítséget kapott (ingyenesen) a Texas Scottish Rite Gyermekkórházban.

Köszönhetően a kiváló orvosok segítségének, mára már nem csak járni tud, de futni is, és úgy döntött, hogy vissza akarja adni a kórháznak a hihetetlen segítséget, amit érte tettek.

A megoldás, amivel előrukkolt, azt eredményezte, hogy minden este egy készpénzzel teli zsákkal tért haza.

Addie születésnapja közeledett, ő azonban nem új játékokat kért, vagy esetleg a legújabb szerkentyűt, amely biztosan népszerűvé tette volna az iskolában.

Ehelyett arra vágyott, hogy annyi pénzt gyűjtsön a helynek, amely a lábát rendbe hozta, amennyit csak lehetséges. A jelentések szerint a cél az volt, hogy mintegy 8000 dollárt gyűjtsön össze a Texas Scottish Rite Gyermekkórház számára. Egyetérthetünk, hogy ez egy kiemelkedően magas cél, de ő rendíthetetlen volt.

Az USA Today-nak azt mondta: „Csak egy táblát tartottam, amelyen az állt: „A születésnapomra 8000 dollárt szeretnék összegyűjteni a Scottish Rite Kórháznak.”

Természetesen, amint a média felkapta Addie történetét, elkezdődött egy olyan kampány, amely az összes elvárását túlszárnyalta.

Az egész országból özönlöttek az adományok. Addie 19 500 dollárt tudott összegyűjteni a kórháznak az adományok révén… de itt még nem volt vége.

Nem sokkal később a kórház fejlesztési osztályának alelnöke egy csekket kapott a kórház részére. Egy névtelen feladótól, akit látszólag annyira lenyűgözött Addie munkája, hogy ő maga is adományozott 50 000 dollárt.

“Alig jutok szóhoz, mert én vagyok az, aki kinyitotta“ – mondta Brigger.

„A névtelen adományozó azt írta, hogy látta Addie-t és a róla készült fotókat, majd látta, hogy fut. Ez rengeteg gipszre és sok protetikai eszközre elég. Minden kicsi és nagy összeg segít nekünk tenni, amit teszünk.”

Addie munkája hozzá tudott járulni ahhoz, hogy a Scottish Rite Kórház 70 000 dollárhoz jusson!

Úgy vélem, nyilvánvaló, hogy mindannyian tanulhatunk Addie erőteljes történetéből, vagy legalábbis inspirálódhatunk a cselekedetei által. Puszta akarattal igazán fantasztikus összeget tudott gyűjteni egy kórháznak, amely segített neki, amikor a leginkább szüksége volt rá.

Mindannyian sokkal többre vagyunk képesek, mint azt valaha is gondolnánk. Addie-nek, hogy elérjen egy álmot, mindössze egy utcasarkon kellett állni, egy táblával, amit ő maga csinált. Ezáltal, képes volt sok ember életét megváltoztatni.

Oszd meg ezt a történetet, hogy több embert bátorítson arra, hogy mindennapi életükben kicsi jó dolgokat tegyenek. Nem kell hatalmas gesztusnak vagy akár nagyszabású jótékonysági shownak lennie… gyakran a kis dolgok okozzák a legnagyobb hullámokat a pozitivitás tavában.

Minden tiszteletünk a fiatal Addie Bryannak!

betöltés...