10 módja annak, hogy kényelmesen érezd magadat egy hosszú repülőút közben

A hosszú repülőutak a turistaosztályon néha nagyon kemények lehetnek – hosszú ideig kell ülve maradnod, a szokásos alvási menetrended tönkremegy, és a légiutas-kísérők döntenek, hogy mit és mikor fogsz enni. Azonban, ha alaposan felkészülsz, ezek a kis kényelmetlenségek nem okoznak kimerültséget, még akkor sem, ha a világ egyik sarkából a másikba repülsz.

Készítettünk egy listát 10 tippel, amelyek segítenek túlélni egy hosszú repülést, az idegeid és a tested sérülése nélkül.

10. Vigyél egy teniszlabdát.

Amikor ülsz, tegyél egy teniszlabdát vagy egy masszázsgömböt a hátadhoz vesetájékra. Ez a kis trükk segít csökkenteni az izmok merevségét és megakadályozni a derékfájást a repülés során. Emellett kellemes hátmasszázst is kapsz.

9. Tervezd meg a mosdó használatot.

Az ideális alkalom a repülőgép mosdójának használatára, közvetlenül miután a légiutas-kísérők felszolgálták az ételt és elmentek a ülőhelyek közti folyosóról.

Az emberek általában megvárják, amíg tálcáikat összegyűjtik, mielőtt felkelnek a helyükről, és elkezdenek kimenni a mosdóba. Tehát míg más utasok az ételükkel vannak elfoglalva, és arra várnak, hogy a személyzet elvegye a tálcáikat, használd ki az időt egy viszonylag tiszta és nyugodt mellékhelyiségben.

8. Csinálj helyet a lábadnak.

Lehet, hogy úgy gondolod, hogy a repülés közben kényelmesebb a holmidat a kezed ügyében tartani. De ha az összes kézipoggyász táskádat az előtted elhelyezkedő ülés alá tömöd, akkor nem lesz elegendő hely a lábad számára.

A mélyvénás trombózis megelőzése érdekében döntő fontosságú, hogy a lábadnál lévő helyet szabadon tartsd. Így legközelebb próbáld minimálisra csökkenteni a fedélzeti személyes tárgyak számát, és tartsd azokat az ülések feletti tárolóban.

7. Csomagolj egy kis plusz nasit.

Az ételek a repülőgépen általában alacsony fehérje- és magas szénhidráttartalmúak. Tehát, ha érdekel az egészséged, vagy csak ragaszkodni szeretnél a saját étkezési menetrendedhez, vedd fontolóra, hogy saját nassolnivalót vigyél a fedélzetre. Vigyél egy zacskó mandulát vagy szárított kajszibarackot, sárgarépát vagy uborka rudakat, almát, banánt vagy protein szeleteket – válassz, amit akarsz, és rágcsáld őket az idő múlásával.

6. Öltözködj rétegesen és tartsd melegen a lábadat.

Soha nem tudhatod, hogy milyen hőmérséklet vár rád a fedélzeten. Néhány gép túl meleg, míg mások épp ellenkezőleg, túl hidegek. Ahhoz, hogy könnyen alkalmazkodhass ezekhez a hőmérséklet-változásokhoz, mindig viselj több ruhadarabot. Ebben az esetben egyszerűen levehetsz vagy felvehetsz egy extra kardigánt, hogy újra jól érezd magadat.

A beszállás után vedd le a cipődet, és vegyél fel egy pár kényelmes zoknit. Melegen tartja a lábadat, és megakadályozza, hogy bedagadjon, mivel nekik adnak némi teret lélegezni.

5. Védd az alvásodat.

Ha a repülés közben alvást tervezel, ne felejtsd el a szemmaszkodat – ez segít kizárni a környező fényt, amely néha nagyon bosszantó lehet. Hasznos lehet a zajszűrő fejhallgató vagy a füldugó is, különösen, ha van egy sikoltozó csecsemő a közeledben, vagy ha az emberek túl hangosan beszélnek.

Alvás közben győződj meg róla, hogy a biztonsági övet a takaródon vagy a külső ruházati rétegednél viseled, így amikor az ’öveket becsatolni’ lámpa világít, a légiutas-kísérők látni fogják, hogy már be van csatolva az öved és nem kell zavarniuk téged.

4. Hozz egy üres vizes palackot.

A dehidratáció okozta fejfájás és fáradtság megelőzése érdekében körülbelül 2,5 dl vizet kell inni a levegőben töltött óránként. És bár kérheted a légiutas-kísérőktől, hogy időről időre újabb pohár friss vizet hozzanak, jobb, ha felkapsz egy saját üres üveget a beszállás előtt. Meg tudod tölteni a repülőtéren vagy a gépen. És ne felejtsd el meginni a repülés végére.

3. Maradj higiénikus.

Hosszú repülés közben is próbálj a lehető legjobban ragaszkodni a napi rutinodhoz – moss fogat, és arcot, és ne felejtsd el hidratálni a bőrödet. Ezáltal jobban érzed magadat, mielőtt elalszol, és reggel felfrissülve ébredsz.

A személyes alap készletednek a következő dolgokat kell tartalmaznia:

– fogkefe
– fogkrém
– kézfertőtlenítő
– törlőkendő
– hidratáló
– egy dezodor
– ajakbalzsam

Hozzáadhatod a kedvenc piperecikkeidet ehhez a listához, amelyeket általában használsz, de ne viselj semmilyen sminket, ha nem akarod eltömíteni a pórusokat vagy pattanásokat szerezni.

2. Használj üléspárnát.

Ha tapasztalt utazó vagy, valószínűleg tudod, mennyire fontos, hogy saját utazópárnád legyen, amely megtámasztja a nyakadat, és megvédi a sérülésektől a felszállás vagy turbulencia során. Ha azonban szuper kényelmesen szeretnéd érezni magadat, ha a turistaosztályon utazol, akkor jobb, ha a fedélzetre egy üléspárnát is viszel. Teheted közvetlenül az ülésedre, vagy összetekerheted, hogy extra párnát készíts belőle a karjaid vagy a hátad számára.

1. Végezz néhány jóga mozdulatot.

Hogy megvédd a lábadat a dagadástól és megakadályozd a hátfájást, végezd el a következő gyakorlatokat legalább 2 óránként egy hosszú távú repülőúton:

1. Kulcsold össze az ujjaidat, és fordítsd felfelé a tenyeredet. Emeld fel a karjaidat a mennyezet felé, és nyújtsd a gerincedet, ameddig csak lehet.

2. Tartsd ujjaidat egymásba kulcsolva, és a kinyújtott karjaidat lassan csavard jobbra. Ezután térjen vissza középre, és csavard a bal oldalra. Ismételd meg 3-4 alkalommal.

3. Tedd a könyöködet az előtted lévő ülésre nagyjából váll távolságra. Lazítsd el a fejedet, és hagyd, hogy átessen a felkarodon, amíg nem érzed, hogy a hátad és a nyakad nyúlik.

4. Tartsd a gerincedet egyenesen, döntsd a fejedet jobbra. Helyezd a jobb kezedet a fejedre, és finoman nyomd meg, hogy elmélyítsd a nyújtást. Tartsd néhány másodpercig, majd ismételd meg a bal oldalon.

5. Egyenesítsd ki a jobb lábadat, és nyújtsd ki, amennyire csak lehet. Ezután ismételd meg a másik lábaddal.

Van saját tipped, amely segít túlélni a hosszú repülőutakat? Mondd el nekünk kommentben!

betöltés...