15 furcsa dolog az iskolákban, amelyek teljesen normálisak néhány helyen

Ebben a modern korban az emberek egyre inkább felismerik az oktatás fontosságát. Mégis, az iskolába járás nem minden ember számára azonos tapasztalat. Valójában az iskolák működési módjai változhatnak attól függően, hogy hol élsz. Még azok a dolgok sem feltétlenül egyetemesek, amelyekről azt gondolod, hogy alapvető tények az iskolában. Japánban a következő osztályba lépsz, még akkor is, ha megbuksz, vagy rossz a jelenléted, mert nagyobb hangsúlyt helyeznek a felvételi vizsgákra.

Összegyűjtöttünk néhány érdekes tényt arról, hogy a világ minden táján mit kínálnak az iskolák a diákjaiknak.

1. Új-Delhiben van egy iskola egy híd alatt.

A Delhi metró hídja alatt van egy iskola falak nélkül. Ez az ingyenes iskola oktatást kínál az elszegényedett migráns munkások, a napi bérmunkások és a szezonális gazdálkodók gyermekeinek – gyakran több száznak.

2. A dél-koreai diákok naponta akár 16 órát is lehetnek az iskolában.

Dél-Koreában egy normál iskolai nap 8 és 16 óra között tart, ami már így is elég hosszú a legtöbb országhoz képest. Azonban sok diák magániskolában is részt vesz az esti órákban 18 órától 21 óráig intenzív ismétlés céljából.

3. Japánban egyes iskolák unisex iskolai egyenruhákat kínálnak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Back to school Tokyo style. Wobbly knees and mini military precision. #backtoschool #tokyostyle #privateschool #uniform #schooluniform #schoolchildrenaroundtheworld

Don Sumada (@donsumada) által megosztott bejegyzés,

A japán iskolai egyenruhák egyszerűen ikonikusak a Sailor Moonnak köszönhetően, de egy közelmúltbeli változás miatt az ország iskolai egyenruhája kiemelkedő lehet: unisex iskolai egyenruhák. Állítólag, noha ez néhány iskolában megjelent, Japán azt kívánja, hogy ezt az egyenruhát a jövőben minden iskolában kötelezővé tegyék.

4. Bangladesben az iskola néha egy hajón zajlik.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#KunléAdeyemi #NLÉ #floatingschool on the water at #BiennaleArchitettura2016

@ steffenboddeker által megosztott bejegyzés,

Banglades teljes földterületének mintegy 70\% -a kevesebb, mint egy méterrel van a tengerszint feletti magasságban, és az iskoláskorú gyermekek nagy népességével büszkélkedhet, így az embereknek kreatívnak kell lenniük, ha a helyi iskolákat árvizek befolyásolják. A legjobb módja annak, hogy megvédjék az iskolát az árvíz során, hogy az iskolát egy hajón tartsák. Állítólag, ezek az úszó iskolák általában napelemekkel működnek.

5. A holland diákok az iskolát a negyedik születésnapjukon kezdik.

Hollandiában a gyerekek az iskolát negyedik születésnapjukon kezdik. Az elképzelés az, hogy a diákok az osztálytársaikkal azonos mentális szinten kezdjék az iskolát. Ez azt is jelenti, hogy a diákok egész évben folyamatosan csatlakoznak az osztályokhoz.

6. A cipők opcionálisak lehetnek az óceáni iskolákban.

Néhány óceáni országban, például Ausztráliában és Új-Zélandban, a diákok nem kötelesek cipőt viselni az iskolában. Gyakran előfordul, hogy a gyerekeknek cipőben kell érkezniük és távozniuk, de nem kell viselniük az órák alatt. Ez a szabály azonban függ az időjárástól.

7. Skóciában van egy iskola, ahol a fiúk skót szoknyát viselnek egyenruhájuk részeként.

A lányok gyakran viselnek szoknyát a világ minden táján, ami hasonlít a skót szoknyára, mint hivatalos iskolai egyenruha részére. Skóciában van egy James Gillespie nevű iskola, ahol a skót szoknya a fiúk számára is az iskolai egyenruha részét képezi. Úgy tűnik, az iskolás fiúk annyira szerették a skót szoknyákat, hogy a változás támogatása egyhangú volt.

8. Tokióban a gyerekeket megkérhetik, hogy speciális fejfedőt viseljenek az iskolába menetel közben.

Néhány országban a gyerekek általában gyalog mennek iskolába, különösen a városi területeken. Az évek során azonban az iskolák különböző módokon valósították meg gyermekeik védelmét az utazás során. Tokióban, miután a területet a szökőár és a földrengés befolyásolta, a gyerekeket arra kérték, hogy fejvédőket viseljenek, amikor iskolába mennek, vagy onnan haza.

9. Indiában sokféle módja van annak, hogy a gyerekek eljussanak az iskolába.

A gyerekek iskolába járásának módja a világon nem mindig megegyező. Indiában például a gyerekek ökrös szekerekkel, lovas szekerekkel, riksákkal, kerékpárral, tömegközlekedéssel, magán iskolabuszokkal és egyéb eszközökkel járnak iskolába.

10. Németországban van egy óriás macska alakú iskola.

A világon mindenféle iskola létezik: néhány nagy, néhány kicsi. Németországban még egy óriás fehér macska alakú iskola is van. Wolfartsweier óvoda Karlsruhe-ban lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy a macska száján keresztül menjenek be, tanulmányozzák és játszhassanak a macska hasában, és a farkán keresztül – ami egy csúszda – távozzanak.

11. Oroszországban az iskola első napja egy nagy ünnep.

Oroszországban az iskola első napját a Tudás Napjának nevezik, és ez egy nagy esemény. Az iskola első napja mindig szeptember 1-jén van, még akkor is, ha ünnepnapra vagy hétvégére esik. Vannak zenés, verses összejövetelek és inspiráló beszédek. A fiatal lányok szalagokat viselnek, a gyerekek pedig virágokat adnak tanáraiknak. Ez olyan nagy esemény, hogy az olimpiai érmesek is meglátogatják az iskolákat az ünnep tiszteletére.

12. Néhány ország kültéri óvodát kínál.

Sok főiskola büszkélkedhet kültéri órákkal, de néhány helyen még ennél is korábban kezdődik. Az erdei óvodák lehetővé teszik a kisgyermekek számára, hogy kint, a természet szépségében tanuljanak. Az ilyen típusú iskolák világszerte jelennek meg, mint például az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és a Cseh Köztársaságban.

13. A sarkvidéki tundra gyermekeinek helikopterrel kell iskolába járniuk.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Полет на МИ-8 то ещё удовольствие, хочу я вам сказать. 4 часа беспрерывной тряски, шума, духоты и с остановками в пути. И это нам ещё “повезло”- в этот день был сильный ветер- летели с трудом, очень медленно, а потому израсходовали много топлива и остановились только единожды- в Каратайке (промежуточный поселок между Нарьян-Маром и Амдермой), чтобы загрузить еду и передать ее на остров Вайгач, где живут 50 оленеводов. А так остановок могло бы быть ещё больше. Из Нарьян-Мара до Амдермы лететь 4 часа на вертолете! Во время штиля чуть поменьше- около 3х. Когда кому-то сильно плохо, вызывают “неотложку”- все тот же вертолет из Нарьян-Мара, если не успели долететь, то все…В самом поселке есть только один фельдшер, который делает всё возможное и невозможное, чтобы обойтись без вертолета или как угодно потянуть время. Такая же ситуация с беременными. Примерно за месяц до родов вертолет забирает всех пузатых и отвозит в Нарьян-Мар- как они летят 4 часа на МИ-8, будучи глубоко беременными, я не представляю. Пассажирские рейсы случаются раз в неделю, по субботам. Но это не точно. Из-за сильного ветра или по любым другим причинам (читай предыдущий пост) вертолет могут отменить. А так как летает сюда только Нарьян-Марский Авиаотряд, то альтернативных вариков нет. Раньше были- Нордавиа и Турухан, но одни отказались от полетов сюда сами (полагаю,что из-за нерентабельности), у других отобрали лицензию (по слухам). Мудрые люди, живущие в Амдерме весело отшучиваются, говоря, что ничего нельзя планировать. Люди в этих краях вообще, на удивление, полны какого-то неиссякаемого оптимизма. Но это тема для следующего поста. P:S билет на вертолет в один конец, кстати, стоит 10 тыщ… #амдерма #север #крайнийсевер #нао #ненецкийавтономныйокруг #ненцы #оленеводы #вайгач #арктика #каратайка #вертолет #ми8 #тундра #новаяземля #границароссии #россия #неизведаннаяроссия #суроваяроссия #amderma #arctic #tundra #bears #north #russia #abandonedrussia #farfrommoscow #travelblogger #deer #helicopter #sever_nao

Ilona Evseeva (@ilonalinart) által megosztott bejegyzés,

A nyenyecek az Északi-sarkvidéken élő emberek, és az állami fenntartású bentlakásos iskolákhoz fordulnak, hogy segítsék gyerekeiket az oktatásban részt venni. A helikopterek segítenek felvenni a gyermekeket, és elviszik őket az iskolába, ahol 9 hónapig maradnak hazaérkezésük előtt. Nyilvánvaló, hogy nem naponta használják a helikoptereket, de évei két alkalom több, mint amennyit a legtöbb ember helikopteren tölt.

14. Brooklynban van egy iskola, ahol nincsenek osztályzatok, tesztek vagy házi feladatok.

Minden gyerek szeretné, ha olyan iskolába járhatna, ahol nincsenek tesztek és házi feladatok. Nos, Brooklynban ezt megtehetik! A Brooklyn-i Szabad Iskola (Brooklyn Free School), amelyet az 1960-as évek hasonló progresszív iskolái inspiráltak, nem rendelkezik tesztekkel, osztályzatokkal vagy házi feladatokkal. A tanítási órák szintén nem kötelezőek. A diákok még az iskolai kormányzásban is részt vesznek, a szavazatuk egyenlő a személyzetével. Emellett a 18 éves gyerekek is részt vesznek az órákon, így ez nem csak egy előkelő iskolaelőkészítő.

15. Egy dán iskola a tantermeket „tanulmányi zónákkal” váltotta fel.

Az Ørestad Gimnázium egy iskola, osztálytermek nélkül. Ehelyett egyéni zónákkal, csoportos zónákkal és találkozási helyekkel rendelkezik. Ha jó az idő, akkor megismerheted a vízteret is. Belül „dob” alakú építmények vannak, ahol ülni és gondolkodni lehet. Segít abban, hogy „virtuális tantermek” legyenek, amelyek olyan órákat tartanak, amelyeken teljes egészében számítógépek és iPadok

Bónusz: Ne felejtsd el értékelni az oktatás lehetőségét és kiváltságát.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Welcome to TinyLab, Enzo! #latepost #cramclass

TinyLab (@tinylab_studycenter) által megosztott bejegyzés,

Bár sokféle iskola létezik világszerte, az oktatás fontos, és nem szabad magától értetődőnek tartanunk.

Van valami egyedi az iskoládban vagy más iskolákban, amikről hallottál? A fenti iskolák közül melyik lepett meg a legjobban? Mondd el nekünk kommentben!

betöltés...