A 22. hétben született kislány a “legkorábbi” baba a világon – Így néz ki most

Az élet csodáinak meghallgatása arra szolgálhat, hogy emlékeztessen mindenkit arra, hogy soha ne adja fel. Annak ellenére, hogy mit mondanak nekünk a szakértők, az a belülről jövő, szűnni nem akaró kis hang, gyakran próbál minket a helyes irányba terelni.

Az anya, Courtney Stensrud, úgy döntött, hogy hallgat a belső hangjára. Négy évvel ezelőtt, 2014-ben, amikor a lányával volt terhes, hatalmas pánikba esett, amikor a vártnál korábban szült. Abban az időben még csak 21 hetes volt.

Csak rövid ideje volt, hogy kutasson a korán született csecsemők túlélési arányával kapcsolatban, mivel megfigyelés alatt állt a kórházban. Nem talált semmilyen esetet. Számára ez azt jelezte, hogy a dolgok komorak lesznek. Courtney egy koraszülött kislányt szült, aki mindössze 411 gramm volt.

Ezután Courtney és a férje megismerkedtek Dr. Kaashif Ahmaddal, egy neonatológussal, aki a lányukat gondozta a San Antonio kórházban, ahol született. Dr. Ahmad megtárgyalta velük az ennyire idő előtt született babákra vonatkozó korjóslatot. Huszonegy hét rendkívül ritka eset volt.

Mivel a tüdejük annyira apró, és agyuk olyan fejletlen, nem várható, hogy a csecsemők ebben a szakaszban túléljék a méhen kívül. Az újraélesztés szintén ellenjavallt, mivel törékeny testükben neurológiai vagy légzőszervi károsodás veszélye áll fenn.

Valószínűbb volt, hogy az ilyen korán született csecsemő súlyos egészségügyi problémákkal küzd, mint például az agyi bénulás, a látásvesztés vagy a járás kérdése – már ha túlélik. Mindezeket az aggályokat elmagyarázta Courtney-nak és férjének, de Courtney azt akarta, hogy az orvos mindenképp próbálja meg.

Érezte az újszülöttének lélegzetét a mellkasán, és volt egy belső érzése, hogy a kislánya rendben lesz. Dr. Ahmad örömmel megpróbálta. Egy melegítő alá helyezték a babát, ahol fokozatosan szerzett egy kis színt és elkezdett mozogni. Lélegeztető csövet helyeztek gondosan az érzékeny légutaiba. Rögtön ezután elküldték az újszülött osztályra.

Miután négy hónapot töltött a kórházban, Courtney lánya hazaérkezett az eredeti kiírás dátumához közel. Ma egy gyarapodó 3 éves, mindennemű fogyatékosság, vagy rendellenesség nélkül. Az orvosok azt mondják, hogy egészséges gyermek, és a „legkorábbi” baba, aki valaha is életben maradt.

Kattints az alábbi videóra, hogy többet tudj meg ennek a kislánynak az útjáról, és arról, hogy mit csinál ma. Bár Courtney úgy döntött, hogy a lánya személyes adatait megőrzi, Dr. Ahmad és egy kutatócsoport közzétett egy tudományos tanulmányt a család egyedülálló esetéről a Pediatrics orvosi folyóiratban.

Az orvos emlékeztetni kívánja az embereket arra is, hogy az olyan eredmények, mint a Stensrud családé rendkívül ritkák, és a szülőket figyelmeztetni kell, amikor ilyen koraszülött csecsemővel kapcsolatos döntéssel szembesülnek.

A sok ellene szóló eséllyel, mint koraszülött, ez a baba valóban csoda. Courtney reményt akart adni más szülőknek, akik hasonló életeseményekkel szembesülnek. A lánya fényes jövő elé néz.

Mit gondolsz erről a csodálatos történetről? Tudsz-e olyan figyelemre méltó koraszülött gyermek történeteket, mint ez?

betöltés...